fredag 6 augusti 2010

Århundradets skämt(are)

Vid middagsbordet hörs följande från maken;

"Imorgon skulle jag vilja ha sovmorgon."

Får jag fråga en sak. Vad är det med män egentligen? Eller åtminstone min man. För ni som läst mig länge vet att det är JAG som varenda eviga lördag och söndag, är den som är påklädd absolut senast klockan 07.00. Jämt, jämt och jävlaremig jämt. För ett par år sen klev maken alltid upp med talibanen. De hade mysmorgnar. Jomenhej vad dom bara plöstligt försvann.

Så när han kläcker ur sig ovan mening så blir det tyst i en millisekund. Tonåringen, tonåringens pojkvän och jag bara stirrar på varandra. Talibanen bryter tystnaden sekunden efter med ett spontant;

"Men pappa, du har ju sovmorgon VARJE morgon!"

Ibland undrar jag på allvar om det är så att han har två familjer och glömmer bort hur han är i varje familj. Ja, man har ju sett en och annan rulle i sina dagar.

Jag slutar aldrig att förvånas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha! Min man säger: 'jag önskar jag kunde lägga mer tid på mitt fiske' och har då uppenbarligen inte räknat de hittills 7helger i år som jag tagit barnen och rest nån annanstans för att han bara ska få hobbya sig ordentligt. Sa jag att jag dessutom låtit honom ha bilen och knölar in resten av familjen på tåget ?
Tur för honom att han är fantastisk för övrigt

Finnpajsaren sa...

Men du. Du är ju som pensionärerna och vaknar av dig själv vid fyrasnåret? Inte skylla bort sig nu.

Smultronblomman sa...

En morgon, för länge sedan, när mina döttrar var små var jag så trött att golvet gick i vågor när jag steg upp 05.30 för att se till att jag och döttrarna var klara för avfärd kl 06.30. Jag pendlade 16 mil varje dag så min man lämnade och hämtade på dagis. Men jag skulle se till att de var klädda och hade sina väskor packade vid avfärd. Belastningen på mitt jobb har alltid varit hård så där fans ingen tid för återhämtning. På kvällen förväntades jag laga mat, utfodra, handla, tvätta och lägga...
En morgon sa jag att jag var så himla trött. Vilket jag säger till flickorna.

Äldsta dottern, Smulan, säger då; -Varför gör du inte som pappa gör? Sätter på en video och sover på soffan.(hade misstänkt att det var så!!!)
-Men det kan jag ju inte, svara jag. Jag ska ju till jobbet! Klappar henne på huvudet och skrattar lite. Bra idé annars.

Berättar för syrran, som i sin tur berättar på sitt jobb.

-Han är ingenjör, va?
-Ja.
-Han löser ett problem!!

Malde sa...

Jag älskar Talibanens kommentar! Den är underbar!!!