lördag 14 augusti 2010

När man ska sova

Ibland, när jag har jobbat mycket och är extremt trött, så brukar maken alltid säga: "jamen gå och sov en stund" på kvällen. Att det vore bra om jag tar en liten lur. Jag har ungefär 100 gånger talat om för honom att det inte funkar. Att jag sen är vaken halva natten.

Men nej då. År efter år så kommer han med samma förslag.

Igår kväll kom vi hem från mässan och jag var stendöd.

19.30 sa jag godnatt

19.32 snarkade jag förmodligen så att tegelpannorna hoppade.

Vaknar och känner mig, hmm inte helt utvilad men helt okey. Tänker att; "vad skönt, det funkade". Tills jag ser på klockan.

23.11

Grattis

Maken har somnat på soffan och kommer uppglidande vit 1-snåret. "Nämen kärlek, sover inte du?!" Jag berättar och avslutar mig med ett "...så nu kommer jag vara vaken hela jävla natten!"

"Nej då", svarar maken, vänder sig om och börjar snarka.

04.30 tittar jag på klockan för sista gången innan jag lyckas somna...

...för att 06.04 vakna för gott.

Så du käre make. Efter tretton jävla år, kan du vara så vänlig att ge fan i att en endaste gång till föreslå att jag ska "ta mig en lur"!

Sen undrar jag varför i h-e man sänder en repris av Tour de France från 1982. What´s the point?!

9 kommentarer:

Kamilla sa...

Nu vill jag inte vara en dålig kopia av din make, men har du testat att powernapa någon gång? En kvart-tjugo minuter bara. Din make får hålla koll på dig och väcka dig (snällt) när det gått en liten stund. Funkar på min pojkvän.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article100627.ab

Anonym sa...

promblemet er ju att maken somnar innan ,men sett på mobilen människa larmtid, Monica

Pernilla sa...

Och jag kan varken sova middag eller sova på natten. Är helt orolig i hela kroppen just nu. Men jag har ju feber, kanske därför???
Det är sjukt stressande att ligga vaken hela natten. Och vidrigt att somna sådär på soffan. Usch. Kram på dig, hoppas du klarar dig igenom dagen. Du kan ju ta en tupplur när ni kommer hem! :)

Josefine sa...

Men en powernap vid halv åtta, då somnar man väl för natten. Tar man en vid fyra så kanske det är möjligt. Men jag vill inte heller sova på dagen på grund av att jag inte får sova på natten sen.

Thia sa...

Jag är en sådan som kan sova hur mycket som helst. Sover jag på kvällen kan jag ändå somna på natten. Hemskt, jag vet. ;)

Singel i storstan sa...

Kan inte heller vila. Då sover jag också ett gäng timmar. Men jag har å andra sidan inga problem att sova 12 timmar i sträck när jag väl sover...

Frida B. sa...

Inte för att det syns på dig om dagarna, ditt snygga stycke.

Jupp sa...

Varför repris på Tour de France från 1982?

Jo, det ska jag tala om för dig. För de vet väl att vi är fler än en som faktiskt inte vet hur det gick i just Tour de France 1982. Vet du? ;-) Jaja.... NU JA! Men det visste du inte igår!

Cecilia N sa...

Tour de France à la 1982 år 2010 kanske ska försöka vara ett sömnpiller?