lördag 7 augusti 2010

När man är ett tekniskt miffo

Jag promenerar ju varje helg och tycker egentligen att det är astråkigt. För att överleva så har jag laddat ned ett gäng sommarpratare. Snart har dom tagit slut och det är dags att börja lyssna på lite böcker.

För nåt år sen kom jag i kontakt med ett sjukt bra företag, Storytel, där man kan ladda ned böcker direkt till mobilen. Väry easy. Till och med för idiot som jag .

I alla fall. Jag fick ett nytt erbjudande för några veckor sen. Jag sladdar in på hemsidan och laddar ned ett par böcker. Gör nåt fel och har plötsligt ett dubbelt abonnemang, eller hur det nu var. Mailar kundservice, som är överlägsen på just kundservice. Jag får ett mail där det står att jag kan lyssna på obegränsat med böcker.

Härom dagen har jag äntligen tid att gå igenom deras sortiment och ska ladda ned ett gäng böcker, men nåt blir fel. Jag får det inte att funka. Så jag mailar. Och som vanligt är de blixtsnabba med svaret;

Hej Mona!

Det finns inga filer att föra över, vi strömmar ljudböckerna till din mobil eller dator när du lyssnar.
Mycket nöje och trevlig helg!
Maria
Storytel

Una problema här bara;
 
Jag
fattar
fan
inte
vad
hon
menar.
 
Strömma mig hit och strömma mig dit. I min värld finns det ström i vägguttag, ingen annanstans.

Alltså. Jag vill ha över bokjävlarna till en fil i min dator, för att sen föra över dem till antingen telefonen eller iPoden.
 
Och eftersom jag tidigare har mailat hål i huvudet på henne, så törs jag inte fråga vad det betyder.
 
Så då återstår ni kära vänner. Tell me how to do.

13 kommentarer:

Erik F sa...

Att strömma är som att titta på TV live. Inget sparas på din mobil. Allt överförs allt eftersom du lyssnar. Spotify (om du använder det) fungerar på samma sätt.

Veronica sa...

Storytel har en app som du kan ladda ner till iPhone eller iPod. Loggar du in där borde du se vilka böcker du har. De spelas upp i din lur "live" liksom, det är inga filer. Det är det som kallas för "strömma", eller "streama". Jag har också Storytel, men bara i två dagar till, så jag måste lyssna klart på Tre sekunder fort som fan. Tyvärr har jag 8 timmar kvar att lyssna på...

Nattens bibliotek sa...

Har du lyssnat till P3 dokumentär? Det låter tråkigt, men det är det inte. Det är spännande och upplagt som en deckare så man inte kan sluta lyssna. Finns som podcast.

Suzan sa...

åhh... jobbigt :( Kan tyvärr inte hjälpa dig, är lika miffo som du! :D

FIA sa...

Erik och Veronica har redan sagt hur det funkar och jag kan inte berätta på bättre sätt så... lycka till ;)

Amy sa...

Ja, Veronica förklarade det jättebra. Ladda ner appen bara så är det klart.
Men jag vill också rekommendera P3 Dokumentär, jag brukar ladda ner några och lyssna på jobbet. Är sisådär en timmer långa och jäkligt intressanta.

Inna sa...

tänk bara på att det kostar streama, så se till att du har ett för dig passande abonnemang för datatrafik.

Anonym sa...

En annan anledning till strömmande format är att det inte finns någon fil som du kan "råka" dela med dig av till någon som inte betalat för tjänsten. En fil kan ju så lätt hamna på PirateBay eller liknande...

Pillargontanten sa...

Alltså, nu kanske jag kan hjälpa dig :O)
Hämtat från Storytel....
Storytel fungerar på Android ( OS 1.6 och nyare ) och programmet kan installeras genom Market på din Android.

Teckna först abonnemang här på hemsidan. Installera sedan Storytel Appen på din Android från Market, sök på Storytel. Första gången du startar Storytel på din Android måste du ange ditt mobilnummer och lösenord. Lösenordet bestämmer du när du tecknar abonnemanget här på hemsidan.
Om du inte kan hitta appen så beror det på att din Android inte har rätt OS, se om du kan hitta en uppdatering.
OBS! Det fungerar inte att lyssna med Sony Ericssons andrider X10, X10 mini och X10 pro. Det fungerar inte heller med HTC Tattoo eller androider med OS 2.2 exempelvis Nexus One. Vi tittar på detta och hoppas komma med en lösning framöver.

Sen öppnar man den appen i sin mobil, och väljer den bok man vill höra, alltså inget ladda ner, överföringstrul, kapitel i fel ordning osv....
Skitsmart!

MonasUniversum sa...

Jag visste väl att jag kunde lita på er, tack! Som fan.

Och jättetack för tipsen om P3 Dokumentär. Imorgon ska det laddas utav helskotta.

Ni är så bra.

Agneta sa...

Finns en video på Storytels hemsida där det förklaras exakt hur man gör o hur det funkar ;)

Josefine sa...

Om du inte har problem med att småle och se lagomt glad ut när du är ute och går så rekommenderar jag varmt att du ska lyssna på "P1 På minuten" som poddradio. (Finns att ladda ner som podd på både telefonapplikation och till iPoden).
På minuten är (precis som det på 60-talet) en berättartävling mellan fyra kända profiler (Hans Rosenfelt, Kajsa Ingemarsson och Pia Johansson tillhör de tre vanligaste i panelen) som ska på en minut praat om ett ämne utan att upprepa ord, tveka, lämna ämnet eller rummet samt inte franska i kanten. Det är hemskt komiskt och roligt. Beroendeframkallande också. Jag har många gånger fått bita mig i kinden på spårvagnen medan jag lyssnar. Rekommenderas som sagt ;) Jag har favoritdatum om det blir aktuellt. (Som när Peter Settman är ny och han ska prata inom ämnet "Så stod det plötsligt klart att min tax led av personlighetsstörning" och han börjar ämnet med "Voff, Voff, Voff") :D

annika5064 sa...

Tänkte bara påpeka att Telia kommer att börja ta betalt för datatrafiken, så då får du betala för varje timme du lyssnar...Comviq/tele2 tar dock inte betalt för den tjänsten...ännu, kanske jag ska tillägga! Från deras hemsida:

Vi rekommenderar våra kunder att teckna ett datapaket hos sin operatör.

Vi har samarbete med några mobiloperatörer vilket ger Storytels användare fri datatrafik när du lyssnar på Storytel inom Sverige. Detta gäller kunder direkt hos Tele2, 3, Telenor, Telia och Halebop, men det gäller ej för virtuella operatörer (ex.vis Optimal Telecom, Glocalnet m.fl.).

"OBS! Från den 1a oktober 2010 kommer Telia och Halebop börja ta betalt för datatrafiken."