måndag 9 augusti 2010

När man gör bort sig...grovt

Jag har ett par "assistenter" till hjälp med att bygga mässmontrarna denna vecka. Den ena är min egen tonåring och den andra är dotter till svägerskans väninna. Mycket trevlig tjej på 16 år.

Då min tonåring är 19 år och jag är en allmänt förvirrad människa, så tänkte jag på dem som jämngamla idag när vi satt och åt lunch. Alltså att tjejen var så gott som nästan vuxen, vilket jag tycker att man är när man är 19+. Vi sitter och pratar och har en rätt tuff jargong och lätt till skratt.

Och jag har inte riktigt förstått vems dotter hon är den här lilla raringen. Inte förrän min andra svägerska kläcker ur sig att det är "xxxx's dotter".

Utan att tänka mig för, och jävlar så snabbt det gick, så råkar jag säga: "VA?! Jamen då har ju din mamma och min man haft ihop det!" (fast jag sa det med andra ord..kanske "haft sex"..eller nåt sånt..ujuj). 

Tjejen börjar skratta och säger "Amen blää, vad äckligt", eller något åt det hållet. (Hon har aldrig träffat maken och kommer förmodligen inte att göra det heller.)  Och så skrattar hon. Svägerskan spär på med att tala om att hon minsann har kort på dom också. Jag vaknar och inser där och då att hon bara är 16 år, förvisso en mycket mogen sådan, så jag lägger i handbromsen och ska försöka snygga till det hela och prata om nåt annat.

Då frågar hon när det här var. Jag svarar att det måste vara över 20 år sen. Minst. Sen säger jag: "Amen hon var väl gift med en äldre gubbe?" Och tänker att det var nån jättemycket äldre man som fanns med i bilden på den tiden. Jag hade också nåt svagt minne av att hon sen skildes från denne man. Och så måste det ju ha varit, eftersom hon uppenbarligen fick barn med den här flickans pappa. En ny man alltså. Trodde jag ja...

"HAHA, det är min pappa!" (Den äldre gubben alltså.)

Okey. Ridå ner. Nu. Och fort som fan tack.

Och mycket riktigt. Några timmar senare får MAKEN ett samtal från flickans moder. Hon var inte så imponerad över att jag och svägerskan bladdrat bredvid mun. I synnerhet jag. Jag undrar i mitt stilla sinne vad nu maken skulle kunna göra åt saken. Att han har en fru som glappar menar jag. Normala människor vet ju att de inte kan göra så mycket åt andras ageranden eller tillkortakommanden.

Vi skrattade åt det hela vid middagen när maken frågar: "Hmm, hur gammal sa du att hon var dottern?" Och för en tiondels sekund var han tvungen att tänka efter exakt hur många år sen det var som han dragit på denna brud, numera kärring. Han blev lite varm i pannan innan han konstaterade att han var "home free".

Och jag ska inte säga halvsju i morgon när vi ses på mässan. That´s for sure.

Edit: jag måste tillägga att jag och maken var kompisar i många, många år, innan vi blev ihop. Därför hade jag givetvis järnkoll på alla brudar han satte på till höger och vänster på den tiden.

14 kommentarer:

Pernilla sa...

Hahaha! Klockrent.:D

Mary sa...

Sjukt underhållande! :-)

Lola sa...

Vuxen vid 19+??? Jesus, jag är fortfarande inte vuxen =0)

MonasUniversum sa...

Pernilla:Mmm, men det tyckte ju uppenbarligen inte mamman..

Mary: Tack. Verkligen.

Lola: Amenasså, jag menar egentligen inte att hon är vuxen så, mer att "det är väl fan inte hela världen om hon råkar få höra vad hennes morsa gjorde för 100 år sen. I synnerhet före hennes födelse."

Typ så..

Anonym sa...

Vilken sipp morsa tjejen måste ha, menar hur farligt är det att hennes dotter får reda på att hennes morsa oxå haft ett liv ! ?

Ketchupmamman sa...

Äsch, så länge hennes morsa inte rajtantajtade med din man medan hon var gift med den gamle gubben som är 16-åringens far så gör det väl inget.

Sjukt cool mening det där blev. Hör nästan hemma i Days of Our Lives.

Om du nu bara kunde tänka dig att ligga lite med gubben, alternativt hans far/son/bror så är saken biff.

Anonym sa...

Ha,ha jag ska till mässan i helgen,jag kommer att ge dig en kram,för du är så himla härlig...nu blev det jobbigt...jag vet att du är jätteblyg och hatar främmande personer...men du kommer inte undan...Moahahaha Se upp för en medelålders lång blondin:)

Emma & Lova sa...

åå vad jag älskar den här bloggen! streckläste den häromdan och kunde inte sluta garva... hahaha. älskar inlägget om bvcsamtalet och talibanen utanför.

Ann-Katrin sa...

OJ. Det var nog det största klavertrampet hitills. Fast väldigt underhållande när man inte sitter mitt i smeten själv.
Äsch, det är inte åldern det hänger på, det är hur man är i huvudet, kändes 16-åringen som en 19-åring var hon väl det, de flesta 16-åringar klarar att höra vad föräldrarna gjort. Det är inte säkert att föräldrarna klarar det däremot...

Ann-Katrin sa...

Ketchupmamman: Fast det var ju precis så jag tolkade det... Att gamla gubben var med både före och efter? Nåväl, spelar ingen roll nu för gjort är gjort

anne sa...

Underbart!

Misstänker att det jag kände båda gångerna jag frågade bekanta om barnets ankomstdatum utan att de var gravida kan litet likna det du kände!!!

Karin sa...

Shit, det låter som att man skulle kolla upp stamtavlorna på alla tonåringar som passerar revy på ett eller annat sätt.

Ungefär som när två killar som gick i min klass i hela grundskolan, tillika bästisar, och vars föräldrar umgicks familjevis drabbades av att den enes mamma flyttade ihop med den andres pappa. Grabbarna gillade inte alls när jag träffade dem på en klassåterträff och kläckte ur mig "Då är ni typ bröder nu, va?"

Jag har nyligen hittat hit men kommer aldrig att leta mig härifrån. Det lär vara nyttigt att skratta.

MonasUniversum sa...

Anonym: Ja, jag håller med. Det är liksom 23 år sen..

Ketchupgalningen: Mmm, men nu råkar jag komma ihåg att gubben var ful som stryk, så jag hoppar det alternativet!

Anonyma medelåldersblondinen: Haha, du här hängt här ett tag märker jag! Fast du kommer få problem, jag pendlar mellan C och B-hallen...!

Emma &Lova: Åh, vilken fin komplimang, tack! Jag blir fan röd i fejset fortfarande, när jag tänker på det där samtalet.

Ann-Katrin: Exakt, så borde det vara. Och du har rätt, gubben var med både före, under tiden och efter..Men storyn var värre än så, tyvärr kunde jag inte blogga om det..

Anne: Amen den är ju inte heller kul!

Karin: hahaha, fy fan vad roligt, men jag håller med: de lär ju knappast ha tyckt det!

Mr Lee sa...

Läser ikapp lite... Nu börjar vi känna igen Mona! :)