torsdag 19 augusti 2010

Jamen då tar vi och går igenom min dag då´ra

Lämnar hemmet 06.35 för att plocka upp arbetskamrat och dra vidare till Statoil för inköp av frukost och lunch.

Kommer till Nyköping och packar upp 3,5 ton smide, ja, jag skojar INTE. När det kom igår så
var bilen för stor för lastkajen. Chauffören höll på i 40 min för att backa in någorlunda rakt. Tyvärr blev det ett glapp, som ni kan se. Och det enda vi kunde hitta var denna lilla sketna plåtbiten. Det tog  nästan 1,5 timme att lossa 7 pallar för plåten ramlade loss hela tiden. Och som en liten bonus får chauffören en av pallarna över foten. Han hade tofflor på sig..grattis.

Den gamla ägaren, som är i min ålder, är kvar i företaget september ut, för att supporta oss initialt. Och det är ju bra. Om det inte vore för att jag har ett, hmm, snabbare tempo. Så jag är något frustrerad då arbetstakten är normal. Jag är inte van vid det. Vi har dessutom en miljon ordrar som jag vill ha iväg denna vecka, och det är tempo, tempo, tempo som gäller. Vid 18-tiden går luften ur och kollegan och jag åker hem mot Stockholm igen.

När vi sätter oss i bilen så upptäcker jag, lite försent, att jag inte har bensin. Alls. Liksom ett streck. Jag kör på motorvägen och undrar var fan alla bensinstationer är. De som brukar finnas varje kilometer.När jag till slut ser en mack så är det på ångorna vi sladdar in där.  Det hade nog inte förvånat en käft härinne om jag fått soppatorsk mitt på E4:an i hällande regn. Icke.

Och kommer ni ihåg dealen jag och maken har? Den sen två dagar tillbaka; Han sköter lämning/hämtning, lagar mat,  tvätten samt det här eviga plockande som existerar hos alla. Det var som sagt överenskommelsen.

Kommer hem till ett tomt hus. Klockan är 19.30 och talibanen borde ligga i sängen, huset vara städat, tvätten fixad. Icke. Han är visst på väg hem. Har hämtat henne hos en kompis = sluppit laga middag..

Jag går upp på övervåningen och upptäcker att "ingen" brytt sig om tvätten. Jag fixar den, byter lakan, städar och plockar. Överallt.

Maken kommer hem och jag får ett tokspel. Han gör det klart att han minsann inte hinner med såna sysslor. Så det så. Jag kan ju givetvis inte låta bli att fråga vem FAN som ska sköta det då. Och så talar jag om att han kan fetglömma att jag fortsätter pendlandet till Nyköping om jag dessutom ska komma hem och ta hand om rubbet här hemma efter en 12-timmars dag.

Är så förbannad att jag var tvungen att coola ned mig med en dusch. Då kommer jag på att jag ikväll var bjuden på ett Housewarming-party. Som jag verkligen sett fram emot. Och som jag senast igår blev påmind om. Kliver ur duschen och är ännu mer förbannad. Sen går jag ned till badrummet på entréplanet. Det är där maken huserar.


För, sen ett par veckor tillbaka, så har jag noterat att han har lagt lite föremål i badkaret. Jag har inte haft tid, eller lust, att städa upp efter honom, så jag har låtsas som om det regnar.

Ikväll tänker jag att jag nog måste ta reda på vad fan det är som ligger där.

I badkaret ligger en folieform från grillen. Och en grillhandske. Det är typ två veckor sen vi grillade.

Jag lyfter och vänder på handsken. Och tror jag ska spy.
Alltså. Jag tror inte att ni fattar läget. Klicka på bilden nedan.Man skulle kunna tro att det växer ett oskyldigt vitt tomteskägg på vanten. Men det är inget annat än mögel. M Ö G E L! Det är så långa "hår" att jag skulle kunna göra en snebena på den.


I morgon kommer städerskorna. De har haft semester i två månader. Jag ska kyssa deras fötter. Långsamt.

14 kommentarer:

Cicki sa...

Jag fattar att du har svårt att ta till dig det här rådet. Men jag ger dig det verkligen uppriktigt. Skit i att ta rätt på tvätten, skit i möjliga grillvantar. Låt det svina till sig ordentligt. Till slut kommer han förhoppningsvis att fatta. Eftersom du gör allt det du gör så är det så himla enkelt för maken att bara fortsätta att låta det vara så. Han vet ju att du fixar det. Om du sedan går under på kuppen eller får dina stressymptom, tänker han inte på. Tyvärr kan det redan vara för sent då. Du var ju så himla dålig förra åren, eller när det nu var. Lycka till och blunda hårt så du inte ser allt ostädat. Det är svårt att lära gamla hundar (gubbar) att sitta.

Tjillevipp morsan sa...

Jag anar en viss lyckokänsla över städpatrullen som är på ingående, men annars-shit kvinna-är det värt det?
Läser här så gott som varje dag och..du är stark, har skinn på näsan, jävlar anamma men va faen..även stålkvinnor behöver vila. Var rädd om dig-ingen annan är det..
Kram!

Cicki sa...

Mögliga grillvantar ska det stå. Ingenting annat.

NinaPX sa...

Du, maken har ju antingen 1) inte fattat vad hans del av avtalet var eller 2) brutit avtalet rätt jävla rejält. Om 1) föreslår jag att du sätter det på pränt, får det underskrivet och sätter upp bredvid hans dator (kylskåpet känns ju inte som ett bra alternativ här) och om 2) bryter du din del av dealen pronto. Om lösning 1) inte funkar så går du direkt vidare till lösning 2). Slutligen, jag trodde min man var mästaren på att lägga konstiga saker på konstiga ställen, men en grillvante i badkaret...?!?! Hur tänkte man då? Så Mona, glöm nu inte att andas för helsike! Må gott/NinaPX

Susanne sa...

Vadå Mona menar du att Magnus är långsam?? Kan jag väl aldrig tro. Men han är i alla fall otroligt social o rolig. Hoppas du får en toppenfredag med alla smidessaker o se till o få fart på Magnus

Maria sa...

Köp den här till maken och se till att han läser den Familjens projektledare säger upp sig

Anonym sa...

Mona, jag är inte ute efter att vara elak mot din make. Det verkar som att han kanske vore mer lämpad för ett boende i en jordhåla i skogen, ni kanske har en jordkällare ?
Vem ( ja förutom din hubby ) lägger folieformar med grillvante i badkaret ?
Sen kan jag bara instämma med föregående inlägg och tycker du borde gå i " strejk "

Lilljonne

S sa...

Är han en sån där som "hjälper till" när han väl gör nåt i hushållet? Jag önskar att det stod i skolplanen att ALLA framtida vuxna ska läras att ingen "hjälper till" i sitt eget hem. Man hjälps åt. Man delar. Man dealar. Man sköter sin del.

Allt annat är sjukt osexigt.

Anonym sa...

Din man måste ha STORA kvaliteter som du inte skriver om...
Annars är det ju helt ofattbart att du är kvar där.

Anonym sa...

På tv4 går nu en serie som heter "Kvinnor som mördar", där kan du säkert på ett och annat tips ;)
Annki
p.s. Ja, jag skojjar.

MonasUniversum sa...

Cicki: Jag har provat strejkvarianten. Funkar inte kan jag meddela. Men du har rätt, han vet att jag fixar allt. Men jag ska skärpa mig.

Tjillevippmorsan:Tack för fina ord.

NinaPX: Maken vet inte att vi ska ta oss ett snack inom ganska snar framtid!

Susanne: Nä, han inte alls långsam, tvärtom! Problemet är att jag just insett HUR snabb jag är. Etersom vi har så mycket att göra så blir man lätt blind, mitt normala tempo får andra stressade. Magnus sa till maken igår att maken "skulle ta ett snack" med mig och få mig att "inte ha sånt tempo".
Och du har rätt, Magnus är mer än lovligt trevlig. Så ända in i helvete. Plus att jag gillar att han har nära till skratt. My kind of man.

Maria:Hmm, har hört talas om den där boken flera gånger nu. Kanske på tiden att man köper den!

Lilljonne: Ibland håller jag med dig. Problemet är att jag är medskyldig, som i alla år tillåtit beteendet. Men jag skriver sällan om hur mycket han jobbar. Inte tillräckligt ofta, enligt maken..

S: Japp, en sån är han. I hate it.

Anonym: Han har ju det. Måste bara komma ihåg dem lite oftare!

Anonym2: Måste titta på det. Kanske kan man få lite uppslag!

Fruhatt sa...

Inte för att det är till någon tröst...men jag känner igen hela konceptet . Lägg in backen innan du brakar in i väggen . Du är absolut hur duktig som helst men människa var rädd om dig !
Krm

Elin - Bondmora sa...

Jag är ett inbitet "Desperate Housewives"-fan, så nu ska jag ge dig ett tips därifrån. Seriens Lynette har börjat jobba efter flera år som hemmafru, maken är numera hemmaman. Han städar som din man, ungefär (alltså inte alls). Tillsist köper Lynette en råtta som hon släpper lös i huset. Hon kommer sedan hem till ett skinande rent hem.
Kanske lite kackerlackor i makens strumpor, eller nåt.
Du är förresten beundransvärd!

MonasUniversum sa...

Fruhatt: Jag hade tänkt att jag inte skulle göra det, in i väggen alltså. Jag är seg som satan, och lyckas, på något mycket märkligt sätt, alltid hålla en viss distans till det hela. För två år sen blev jag riktigt sjuk. En kronisk sjukdom gjorde entré och den aktiveras via stress. Därför har jag lärt mig en viss teknik. Annars går det åt skogen.Tack för din omtanke.Elin Bondmora: Hmm, en orm vore bättre. Men å andra sidan så ser han till att hålla sig hemifrån då istället!