onsdag 4 augusti 2010

Nä, jag är ingen katthatare..egentligen

Klockan 05.04 bestämmer sig en katt för att jag inte ska sova längre.

Jag äger ingen katt.

Men någon gör det och denna någons katt sitter på gatan och skriker. Mmm, vi pratar inte nåt "mjau mjau" här, utan ett skrik from hell. Först fattar jag inte att det är en katt. Sen undrar jag om jag har missat nåt: det är väl i mars som alla katter ska skrika. Ja, jag är inte så bra på det här med djur. Men den låter ungefär som om man stängt in den i en bur och tvingat den att åka 100 mil i bil. Har minsann sett hur det kan gå till på tv jag.

När 20 minuter har gått så funderar jag på om man kan göra fina tofflor av en katt. Ja, då kanske man kan förstå magnituden av min irritation och mitt enorma behov av sömn.

Men givetvis vann kattskrället och jag fick ge upp och kliva ur sängen.

När jag gick till bilen så var det tyst som graven i hela hooden. Självklart.

17 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Vattenslangen Mona, ladda den nästa gång ska du se att det blir tyst. Tyvärr blir du nog tvungen att gå upp för att träffa katten (om du inte gör en "Runar" och siktar genom sovrumsfönstret...)

Frk Vilja sa...

Pumpbart högtrycksvattengevär fixade skivan för mig med ett kattkräk vid tillfälle. Tycker att det är mycket märkligt hur mycket katter kommer undan med. Hundägare är ansvariga för minsta lilla, medan katter kommer undan med allt.

Bah...

Anonym sa...

Instämmer med Frk Vilja!!

TÄnk om alla hundägare hade släppt sina hundar på samma sätt som man släpper katter. Ute och skäller mitt i natten.

Pinkar in grannens dynor och skiter i rabatterna. Vilket liv det skulle bli....

Undra hur alla kattägare hade reagerat om vi som blir "drabbade" av kattpiss, kattskit och annat hade släppt lös våra barn...

" Jasså kalle du är pinknödig?? Anderssons dynor blir bra!" ;)

Jupp sa...

"När jag gick till bilen så var det tyst som graven i hela hooden. Självklart."

Vadå? Skulle du köra över katten, eller? :-D

MonasUniversum sa...

Alltså, nu är det viktigt att förstå att jag aldrig skulle kunna skada en katt. Så att inte ni som älskar katter får ett tokspel på mig..Vore det inte för att de hårar så mycket och för att min mamma, som spenderar mycket tid hos oss, är superallergisk, så skulle vi ha katt.

Frk Vilja sa...

Nä, inte skada, bara få katten att hålla sig borta!

Heidi sa...

Visst är löpsäsongen som värst under våren, men det kan komma när som helst under året..

Jag har två (kastrerade) innekatter. Deras löpvrål är inte att leka med, därav kastration.

Jag tycker det är oansvarigt av kattägare att släppa ut okastrerade katter hur som helst, både honor och hanar. Jag blir irriterad bara av att tänka på det..

Smultronblomman sa...

Lagen om allts jävlighet.....
Håller med om föregående inlägg - vattenskang eller pumpvattengevär is da shit. Pumpvattengevär kan ju vara till glädje även för Talibanen på dagtid....

Lena sa...

Jag är en stor kattälskare och har själv katt (innekatt). Men jag gillar inte katter som skriker eller bråkar utanför mitt fönster på natten. För tiotalet år sedan bodde jag på ett ställe där 2 katter envisades med att bråka hela nätterna. Tillslut gick jag och köpte mig lite oskalade nötter som jag började kasta på dem. Sen försvann de :)

PS. Nu är jag klar. Nu har jag läst ALLA dina inlägg. Puh! Har nästan lite separationsångest, så du får fortsätta skriva massa roliga inlägg varje dag. Vad skall jag nu göra med mina dagar? Detta tog ju sin lilla tid...

Anonym sa...

Äh, jag misstänker att katten bara fanns i Monas dröm ;) Annki

Cina sa...

05.04?! För tusan, det är väl nästan sovmorgon för dig?! 03.10 förra natten eller hur det var?! ;)
Bättre lycka i natt. Hur nu det låter......

Jessica, Finland sa...

Hej Mona! Jag har varit med här ett tag nu. Kring midsommar fick jag lite panik, konstaterade att jag troligtvis har missat jättemånga härliga inlägg från tiden före jag började läsa din blogg. Så sedan midsommar har jag spenderat mina (ganska få) lediga stunder med att läsa din blogg ända från början. Trevlig läsning! =) Jag är mitt i Stieg Larssons tredje bok också, men Stieg har snällt fått vänta, din blogg är bättre! =) Trevlig fortsättning på sommaren!

MonasUniversum sa...

Lena: Jag måste ju säga att du är duktig för det är ju några tusen! Dock är jag inne i en sällsynt tråkig period eftersom jag jobbar ihjäl mig med två mässor som startar inom kort..

Jessica i Finland: Fan, ni är verkligen inte kloka! Först Lena, sen du! Måste säga att jag är jävligt imponerad. Och du, tack. Verkligen.

Ann Jolby- Solander sa...

Tror jag vet vem som äger katten och har läst din blogg. 100 spänn på att det är: Den där von Sievers

Hon har tränat katten i månader för att den skall jävlas med dig :)

Vill du inte köra över den med en tung bil, ta moppen och tuscha den lite bara eller ? Lite på svanstippen så den liksom fattar att kärringen på moppen är inte att leka med.

pangis sa...

Prova en natt i Geiranger med skrikande getter och måsar utanfør stugan och du kommer att avguda jamande katter efter det:-)

Anonym sa...

Siames?
De har sångröst de. Man skulle kunna tro att de löper när de jamar bara för att konversera och när man hört hur de jamar när det löper, ja då bestämmer man sig för kastration.
En som inte heller är katthatare... tvärtom.

Pia [stjerndorff.com] sa...

Låter extremt oansvarigt av ägarna till katten. Visst, kissen själv tycker säkert om att vara ute på nätterna men eftersom många katter stör folk som mest just då borde man hålla den inne.