torsdag 26 augusti 2010

Dag 5 i grannlandet

Jag vet inte vad jag styrde med därhemma när jag packade ned mina kläder. Här går alla med stövlar och höstjackor. Själv har jag knallat omkring i en strandklänning, mintgröna flipfloppar och ser ut som en förvuxen fjortis.


Sjukt mycket kunder. Sjukt svårt att fatta vad de säger. Jag brukar inte ha svårt för norska, så länge de kommer från Oslo. Dessvärre var nästan alla besökare från byhålor runt om i Norge. Flera gånger svamlade jag bara på utan att begripa vad fan vi pratade om. Herregud så korkad de måste ha tyckt att jag var.

Efter några timmar kommer kära maken. Och som jag har längtat. Alltså, inte just så mycket efter honom. Mer efter innehållet i hans väska;

Jag har nämligen världens bästa bloggläsare. När jag är sjuk och ämlig, och beklagar mig i bloggen, så får jag en miljon tips av er. Alltid. Och så plötsligt dyker en kär bloggläsare upp i kommentatorsfältet. Vill inte outa henne då det kanske kan bli problem, men hon är doktor. I ett annat land. Men är hemma i Sverige på besök. Hon messar mig och erbjuder sig att åka in till en av våra butiker och lämna medikamenter till mig.

Så när maken kommer så är den obligatoriska pussen och kramen snabbt överstökade, hit med väskajäveln please, rota sig fram lite tabletter. Doktorn hade skickat med halva apoteket.En av tabletterna är morfinbaserad. Med stränga förhållningsorder om att helst inte ta dom. För man sover som en kratta och kan hallucinera. Min erfarenhet av morfin har bara varit gott. I sjukhussammanhang. Men det som till sist får mig att avstå är noteringen om kass sömn. Det är illa som det är. Fast jag kan inte låta bli att undra vad som händer om man tar det mitt på dagen.

På eftermiddagen är jag färdig att amputera fötterna. Herregud vilken idiotidé att stå en hel dag i flip flopp. Blondinvarning på det kan jag säga. Och att sitta i en monter ser så illa ut så det går fetbort.

Således finns det bara ett ställe man får sitta i lugn och ro på;I tjugo minuter satt jag och spelade patience på min mobiltelefon. Tills en kärring bajsade i båset bredvid. Dags och dra liksom.

Mässan öppnade klockan 9.00 och stängde klockan 19.00. En mycket bra försäljningsdag.

Tillbaka till hotellet, som ligger 20 meter ifrån mässentrén, in på restaurangen och hämta upp mat på rummet. Och kolla in katastrofen Mona Sahlin i Partiledarutfrågningen. Japp, här har vi SVT 1 och TV4.


Maken mumlade nåt om att ligga. Jag informerade honom om han nog skulle vara rätt ensam i den akten, men så länge han inte väcker mig så help your self liksom.

För jag är stendöd.

14 kommentarer:

Sus sa...

TV 4. NU! Genast.

MonasUniversum sa...

Jag har precis bytt över till 4:an darling.

moi sa...

maken borde också tagit med sig lite kläder.Det är inte kul att känna sig klädd för fel årstid alls! hoppas du får sova!

Elina sa...

Världens bästa doktor den där. Hoppas tabletterna hjälper!

Kristina sa...

Verkar vara een trend det där med flipflop...
Bytheway så är det höst här hemma också.

Henrietta sa...

Håller mrd Elina; en mkt bra doktor :o))
Hoppas du mår bättre!

Anonym sa...

*HAHAHA* Vilket roligt inlägg!
Hoppas de roliga pillrena hjälpte iaf. Kan tala om att morfin och sömn inte funkar så man får välja - antingen är man vaken och har inte ont eller så sover man dåligt ändå för man har ont, värt att fundera över.
Ha en fin dag!

Viktoria sa...

Men jag säger bara: VVH. Våga Vägra Höst liksom.

På tal om morfin och annat sövande. Min svåger skulle på ett mycket viktigt möte och valde att ta en mild lugnande tablett innan, ja så att han helt enkelt höll sig lugn. Problemet var bara att han råkat ta en sömntablett i stället. Nog fan höll han sig lugn alltid.

/Viktoria

Karina sa...

Mona fixade det bra :)
Ska bli spännande vad "mr kan inte torka en diskbänk, Reinfeldt" har att säga!! Har historier serru ;)

Mona, Morfin "is da shit" ;)

Kram i massor

Fräsigt! sa...

Hahahaha! Du är helt fantastisk! Får jag använda dina sista rader som citat nästa vecka i vår blogg? Fåååår jag? Snällasnällasnällasnälla?!/Ellen från Fräsigt

Maria sa...

Men Mona, man behöver sex för att må bra, jag lovar att du blir piggare, och sen att det är gratis och skattefritt är ju bara bonus:)!

Linda - Krondårarnas ordförande sa...

Gulligt att maken kommenterar med nicket "Maria" här i bloggen.

Jag är chockad. Vita leggings, Mona. Vi hade för fan en pakt mot såna, vad hände?

Gabriella sa...

Linda, vadå, vita leggings är ju skitsnyggt! Särskilt med spetskant nertill. :-)

Linda - Krondårarnas ordförande sa...

Gabriella, ja om man är 4 år, max 5. Kvinnor, tanter, kärringar, damer skall icke ha vita leggings. Lika självklart som amen i kyrkan det.