måndag 21 juni 2010

Om oss som fick en 1:a i geografi, typ IG för er UNGDOMAR...

Maken och jag diskuterar om huruvida vi ska ha vårt företagsnamn/webbadress med, eller inte, när olika inredningsmagasin väljer att visa våra grejer. (För er som inte hänger med: vi är ju distributörer till Sveriges inredningsbutiker och vill ju därmed att du ska vända dig till en butik om du ser våra snygga grejer i tidningarna. Maken tycker att det är okey, att privatpersoner kan ringa oss så kan vi kolla i datorn var närmaste butik finns. Jag tycker inte som honom...otippat..)

"Amen, är det så bra verkligen? Tänk om det ringer nån från Munka-Ljungby och vi inte har nån butik där med våra grejer?"

"Munka-Ljungby?!! Vafan fick du det ifrån?"

"Vadå, finns det inte nåt som heter det?"

"Jo det finns det. " Sen skall han plötsligt kolla mig: "Vet du var det ligger?"

"Ja, det ligger uppe i Norrland nånstans." Säger jag, tvärsäkert och skitirro.

"Men Mona för i helvete! Det ligger i Skåne!!"

"Spela roll, jag ska inte dit i år heller."

Gapskratt;

"Alltså. Ibland undrar jag."

Men seriöst. Hur många vet att Munka-Ljungby ligger i Skåne liksom.

Och försök inte briljera här nu va, för då kan ni ju, utan att kolla, tala om för mig var makens födelsehåla Ambjörnarp ligger.

Sug på den ni!

Fisapor.

34 kommentarer:

Smultronblomman sa...

Munka-Ljungby hade jag någolunda koll på var det ligger. Men Ambjörnarp?? Finns det nåt som heter det, höll jag på att säga. Kollade på wiki och vet var det ligger. Sedan maken skaffat motorcykel åker han gärna på små slingriga vägar i trakten. Här finns byar och "ställen" jag inte visste existerade!

Hafen75 sa...

Ambjörnarp... låter som Skåne. De har en jävla massa "arp":ar där nere... ;-)

Bodil sa...

Jag hade NOLL koll på båda ställena. Enligt mig så behövde man lära sig geografi utantill på den tiden när man annars bara hade kartböcker att kolla upp orter/städer/land i och det var för jobbigt att alltid släpa med sig en sån. Numera sitter man nära en dator eller har med sig sin mobil och det tar 2 sekunder att slå upp det!

Linn sa...

Munka Ljungby ligger precis utanför Ängelholm. Och Ängelholm vet ni väl? Som du märker briljerar jag allt vad jag kan. Att jag bor några mil därifrån tycker jag inte behöver spela in över huvudtaget.
Angående Ambjörnarp. Jag kände en som hette Ambjörn en gång. Men att han hade ett arp, det hade jag ingen aning om.

Anonym sa...

Å jag har varit hos en veterinär i Munka Ljungby för typ hundra år sedan, så jag vet också var det ligger. Dessutom står det på vägskyltarna när man kör runt på småvägarna öster om Ängelholm. Och det har jag gjort några gånger. Så jag vet.
Ambjörnarp vill jag inte kännas vid i Skåne dock. Jag har en gissning, ska genast googla(elelr enira kanske??) och se om jag hade nån susning...

//Annika

Anonym sa...

Har ingen aning om var nåt av de däringa ställena ligger, men mitt förslag är att ni får någon UNGDOM att knacka ihop en karta på hemsidan där man kan klicka sig fram till var era återförsäljare finns! Då kan ni glatt skriva ut hemsideadressen i annonserna. Så, lösningsorienterat var namnet.. Må gott/NinaPX

MonasUniversum sa...

Hmm, jag har ju faktiskt kört utanför Ängelholm flera gånger...måste vara blind.

Ambjörnarp ligger i Västergötland. Eller om det var Östergötland. Maken blir galen för att jag aldrig lär mig. Men varför då liksom. 300 hundra hushåll in the middle of no where...

Och Nina: Nääää, det går ju inte. Vi har en skitliten leverantör av hemsidan...men det var en bra idé. Problemet är ju sen att det gäller att kunden, alltså butiken, på orten har just den varan och det kan ju vara ett problem då den här leverantören har cirkus 500 artiklar...typ inte så troligt att butiken tagit in alla varor...

cruella sa...

Öh, jo, det visste jag allt. Och vad mera är: Ragnar Skanåker, den gamle pistolskytten kommer därifrån och har/haft en bensinmack.

Var det nåt mer?

Anonym sa...

Hade inte maken finskt påbrå?Såg dig på film i helgen btw,du är dig lik! Hur vet jag det?Jag har hejjat på dig på Formex!Kram på dig raring!

Cecilia N sa...

Klart Munka-Ljungby ligger i Skåne. Det är Vormsele som ligger i Norrland.

Ambjörnarp? Jag har inte slagit upp det, men anar Skåne, Halland eller södra Småland. (Och säger attans om det ligger i Blekinge.)

Monica sa...

Anonym sa...

Hade inte maken finskt påbrå?Såg dig på film i helgen btw,du är dig lik! Hur vet jag det?Jag har hejjat på dig på Formex!Kram på dig raring!
21 juni 2010 15.39hahahaha nu kommer Måååååna att dööööö och undra vem FAN du er haha

B sa...

Munka-Ljungby: ingen aning!
Ambjörnarp; Självklart i Tranemo kommun. Kommer själv från Svenljunga (ingen brukar veta var det ligger heller). Vi hade stuga i Ambjörnarp när jag var liten. Jättefint är det där! Heja maken!

LarsPson sa...

Får säga det att mången gång jag hittat en bild på nätet på någon möbel eller inredningssak som funnits i en butik alldeles för långt ifrån Munka-Ljungby med omnejd.

Så då har jag försökt att hitta den svenska distributörern för att se om det finns några återförsäljare mera i närheten, men dra mig långsamt baklänges hur svårt det brukar vara att hitta.

Så bara en lista på återförsäljare, alt orts/regions sökning på dessa och livet vore sååå mycket enklare, för då slipper man ju ringa eller maila er. ;-)

SqZ sa...

Jag trodde att allt som hade med arp att göra låg i Skåne.

Inna sa...

Så klart att man vet att Munka-Ljungby ligger i Skåne! Men så hade jag 5:a i geografi =)

Hur mycket är ni beredda på att lägga på hemsidan? Det går att fixa tjusiga kartor och klickbara länkar samt databas över varor och ställen, perecis som vilken webshop som helst. Men det tar lite tid att koda och kostar så pengar.

Och en 1:a motsvarar ett IG i dagens betygssystem. En 3:a ett G.

Anonym sa...

Mona,det var mig du inte fick krama för du var skitsjuk och jag skulle på mässa i Italien.Eva-lotta heter jag:)

MonasUniversum sa...

Cruella: Helt jävla otroligt att du visste! Däremot hade jag ingen aning om Skanåker. Märkligt att inte maken har skrutit om det, vad det nu är att skryta om!

Anonym: Jo, maken har finskt påbrå: hans mamma är finska, men boendes i Sverige..Resten tänker jag inte kommentera!!

LarsPson: Jag är lite ambivalent där; å ena sidan så är det skitbra för alla kunder. Å andra sidan så skulle våra konkurrenter luta sig tillbaka och bara dra ut en lista och sälja på dem deras egna grejer..

SqZ: Trodde jag med, tills jag träffade maken..

Inna: Se vad jag skrev ovan. Kan inte bestämma mig, men OM vi gör det så inser jag att det måste få kosta. Tack för betygsförklaringen!

B: Vad kul att du kommer från Svenljunga! Maken känner många där..!

Eva-Lotta: I do remember you!!

Emma sa...

Jag vet var Ambjörnarp ligger, jag kommer från Svenljunga!

Anonym sa...

Ambjörnarp = äkta håååla!

Anonym sa...

Mona! Två av dina groupies är från nordvästra Skåne, varav en från meteropolen Munka som vi kallar det. Jag är förvånad att hon inte kommenterat detta inlägg än.....

//Åsa från en ännu mindre håla än Munka Ljungby

Linn sa...

ambjörnarp ligger 9 km från Tranemo, vid en helt underbar sjö som heter Visen. Där har jag och familjen varit idag, min mormor har stuga där som ni för övrigt kan köpa om Mannen din längtar hem =)

MonasUniversum sa...

Åsa; Åh fy fan vad jag kommer få spö för att jag skrev så om Munka-Ljungby!

Linn: Nej, nej, nej, här ska inte köpas nån jädra stuga! Herregud, vi har ju nästan nyss gjort oss av med sommarhuset där. Eller ja, det var hans föräldrahem. Hmm, mitt enda nöje där var att åka in till metropolen Tranemo!

Josefine sa...

Men om du änså ska till tranemo och låtsas metropol så kan du ju lika gärna åka till Göteborg som ligger en extra timme bort, lite mer av metropol här än i tranemo ;)

MonasUniversum sa...

Josefine: Haha, jag vet. Men då åker jag hellre till Ullared! Ska nog f-n försöka klämma in en tur dit i sommar! Hur kul som helst.

Elin sa...

Jag hade aldrig blivit godkänd i Geografi om det inte var för att jag fick göra omprov på varenda världsdel och då fick sitta ensam i ett grupprum och därför kunde ha med mig en karta över världsdelen i fråga. Och Sveriges geografi ska vi inte tala om. Såvitt jag vet finns det ett landskap; Södermanland. Det är däruti jag bor och finns det fler bryr jag mig inte. Så jag har ingen koll på något av ställena du snackar om. Däremot hade jag litat blint på dig att det förstnämnda ligger i Norrland...

Anonym sa...

Munka Ljungby alltså Skåne och Ambjörnarp utanför Gislaved i Småland!!!!!!!!

reneesfotoblogg sa...

Vet precis var båda ligger för jag har köpt en häst på varje ställe och det är alldeles sant!

Ulrika sa...

HÄR ÄR JAG, GROUPIE NO2 ;-) från självaste Munka-Ljungby. Denna "fantastiska metropol"...! Klandrar dig inte för att du inte vet vart i landet hålan ligger, Mona!

Mr Lee sa...

Munka har man sett på skyltarna rätt många gånger. Har iofs vart resande i snart 15år så lite koll på vägskyltar och hålor har man. (Makens födelse håla har jag dock aldrig hört talas om, men det är väl ingen som hört talas om Vormträsk, där min far växte upp heller.) :)

Håller annars med maken, klart bra säljargument mot era ÅF att de får vara med på "närmaste butik" listan om de handlar för tillräckligt mycket. Är det bara en liten skutt så kan ni rekommendera dem om en konsument ringer.

Ellen sa...

Förstår att maken är av det mer ekonomiska slaget då - om han är uppvuxen i Svenljungatrakten! Där är ALLT billigare än nån annanstans - från ICA Maxi till ett helt kök.

För att inte tala om vad ett hus kostar..
Fast då tillkommer förstås terapikostnaderna.

annannadesign sa...

Men shit - är vi tre svenljungabor som hänger här inne?! Förstå att Svenljunga är en lika stor metropol som Tranemo! Kanske därför man flyttar därifrån förstås... OCH självklart har man stor koll på Ambjörnarp;) OCH det är stor skillnad melaln Väster- och Östergötland!! Så det så!

MyzaaN sa...

Hejsan!
Sökte bloggtips på min blogg och fick din blogg som tips...personen som tipsa skrev att jag skulle skratta och att ja helt enkelt skulle gilla den,
tänk att en människa jag inte känner kan ha så rätt ;)
haha klockren blogg!
och ligger inte det i västa götaland föresten ? eller ? aja kommer ju från skåne så har ingen koll ;)

MonasUniversum sa...

MyzaaN;Tack för komplimangen och välkommen hit!

Och ni Annannadesign: Herrejävlar vad världen är liten!

Är för övrigt imponerad av er som visste...

Pontus sa...

Nej, varför skulle man veta var de ligger? Det finns ju knappast något av intresse där.