onsdag 30 juni 2010

Många lökar finns det



Asså, jag fattar att det här är lök, men sen då? Hur skär man, vilken del slänger man?

Gahh, jag suger på sånt här!

22 kommentarer:

Jesse sa...

skär av så löken blir rund, dvs ta bort själken =)

SqZ sa...

Även stjälken är jättegod på så där färsk lök. Hacka ner den också i salladen!

I min värld sa...

skär av rotskottet längst ner precis som på vanlig lök, ta bort ev. torra stjälkar. Hacka ner resten till maten t o m stjälken kan användas till sallad eller till mat
Lycka till :-)

Frk Vilja sa...

Gud så skönt att läsa om någon som heller aldrig grillat, som är äldre än jag och inte ens vet hur man hackar en lök till en sallad!
Tack.

Nattugglan sa...

Jag älskar att skiva ner skälkarna i sallad. Superduper alltihop på såna, utam roten.

Helena m. 4 sa...

En del lägger dem på grillen som de är, men det är ju såna' som gillar lök (inte jag alltså)

De Tokiga Brokiga sa...

Grilla själva lökarna. Använd stjälkarna i salladen. Gott!

stort och smått sa...

Åh, vad skönt att det inte bara är jag som inte kan tända en grill, eller som inte vet vad som är vad på en sådan lök!!!

NinaPX sa...

Skit i löken, DÄR är ju skärbrädan jag vill ha!!! Hur? Hjälp kärringen nu! (å jag undviker ju helst Vällingby - fy f-n vad jag åkt vilse där förrut.....)/NinaPX

Dubbelörn sa...

Du tar allt på denna färska lök!!

Jisses bruden, det här trodde jag ändå inte om dig...

Kom hit så tar vi en dagskurs om både grönsaker o grillning :D

Ketchupmamman sa...

Första skrattade jag rått.

Sedan kom jag på att jag inte heller har någon aning.

Men jag vet vad man gör med morötter.

MonasUniversum sa...

Jamen kan ni bestämma er! Hela löken, halva löken bla bla bla! Jag använde "kulan". Bra så.

Ketchup: hehe, mina horn ploppade ut där en stund! Det här med att kasta sten alltså...=))

MonasUniversum sa...

NinaPX: Well honey, de är våra egna designade, i ek/valnöt eller ek/ask. Dock har vi slutat att sälja dem då de är för dyra, låg runt 1000-lappen har jag för mig, och det går ju inte för sig i fattiga Vällingby serru..

Anonym sa...

Använd stjälken i salladen, ger en mild och fin löksmak
Tarja

Marie Rosenqvist sa...

För tusan Amalia – strunta i kulan.
Det är stjälken som är det intressanta. Dessutom färsk.

Snabbt gjort:

Olivolja
Balsamvinäger
Dijonsenap
Timjan
Basilika

Rörs ihop till önskad smak.
Ner med den kuttade lökstjälken tillsammans med små tomater.
Låt stå en stund till det gonat klart.
Strö på salt – klart!

Eller blanda tjolahoppvilt, det blir gott vilket som.

Jag?
Jag är en blyg viol som har hängt här länge…

Tack för alla dina sköna galenskaper.

/Marie

Titti sa...

Men jösses Mona! Nu blir jag nästan rädd...samtidigt som jag skrattar så tårarna rinner! Hade jag varit i närheten hade jag kommit och hjälpt dig.
Du får nog räkna in mig bland de där "kvinnorna" som anser att även en person av honkön bör kunna
hantera en grill (mest för att inte stå handfallen ifall man blir sugen på grillat och inget mansfolk finns i närheten).
Grönsaker är inte så svårt som det ser ut, smaka lite på det du vill ha och smakar det gott så använder du det. Jag räknar med att affärerna inte säljer giftiga godsaker och jag har svårt att tro att din mamma skulle odla något giftigt eller oätligt.
Kommer du ihåg hemkunskapen när du gick i skolan? Har för mig att den boken var väldigt grundlig och pedagogisk... :)
Gillar din kniv, vi har också sådana och de är helt underbara!

absolutjohan sa...

Pluspoäng för kniven!!

Karina sa...

Hela löken Mona...trust me :)

Vi kan ha en liten kurs om du vill, du och jag ;)

Kram på er

Fasching sa...

Skit i löken, det är Porsche-kniven som är det viktiga. Och posen man har när man börjar skära. Lätt framåtböjd och avslappnad, men ändå fokuserad.

A-M sa...

Var fan hittar jag din e-mail?
Har en fråga.

Vivi sa...

Jösses vad jag skrattade åt dina inlägg...
Jag tycker att det blir krångligt när man ska sköta grillen och allt det andra så jag gav avbön på min princip att ingen gasolgrill skulle in i vårt hus. Nu kan jag grilla även när mannen inte är hemma. Behöver nämligen också både tändare och tändvätska för att briketterna ska få den funktion de ska...

MonasUniversum sa...

A-M: använd mona@boxx.se