måndag 28 juni 2010

Höjden av snikenhet

Eftersom vi har fötterna i två branscher; film och inredning, varav film i form av ett gäng videobutiker, så är sommaren våra "fattigaste" månader: ingen köper inredningsprylar och alla ska plötsligt umgås och grilla. Eller se på fotboll. Alltså inte hyra film. Såvida det inte är dåligt väder. Min man är därför aldrig så lycklig som när det spöregnar.

Så på sommaren är han som en igel på mig när det gäller shopping. Jag får inte handla ett skit. Alltså inga så kallade onödiga saker som nya handväskor och sånt. Ja, ni hajar. Skiner solen extremt mycket flera dagar i sträck, så blir det lite småpanik "för ingen jävel vill ju glo på film nu när det är 38 grader ute så ge fan i att handla nåt nu!" Men det gäller bara mig. Alltså, ska vi köpa nåt tillsammans då är det plötsligt inget knussel. Eller gå och köpa ett företag mitt i sommaren, inte heller några problem. Märklig man det där.

Hur som helst. I helgen upptäckte jag att mina gympadojer inte alls lämpar sig för längre promenader utomhus. Jag får grymma skavsår och ont som attan i höfterna. Jag gnällde lite över det där och sa att jag måste köpa nya.

Mycket har jag hört ur makens mun genom åren, men helgens kommentar var nog i mesta laget:

"Amen har inte jag några som du kan använda då?"

"Öhh, det verkar ju som en skitbra idé: jag har 37 och du har 42, men varför inte..."

Sa jag att det var typ 300 hushåll från hålan han kommer ifrån?

13 kommentarer:

Mimmi (Mrs Lee) sa...

Äh, med tillräckligt många sulor funkar det nog med 42'orna! Men du kommer nog att snubbla på Kalle Anka-fötterna du får.......hahahaha...underbart, vad tänkte han med?

MissC sa...

Hahaha...! Karlar säger jag bara ;)

Sophie sa...

Komiskt att man säger videobutik ejemklien... Jag gör ju också det. Men inte finns det många videoband där inte, hahaha!

Frk Vilja sa...

Be att få ett par stavar eller åror till 42:orna.

Helena m. 4 sa...

Mona - ta nu kreditkortet och gå till Löplabbet. De är ASBRA på att hitta rätt skor till dig - lovar !
Räkningen dimper väl inte ner förren det hunnit regna ett par gånger under sommaren...

Sara sa...

Jag hyr tre filmer i veckan nästan året runt. Alltså även på sommaren. För det kommer sena och ensamma hemmakvällar på sommaren också. Eller regniga dagar. Det är nog jag som håller vår lokala videobutik vid liv. Alla under 45 tankar filmer på piratbukten. Går det inte mycket sämre för videobutikerna över lag numera? Jag är en smula förundrad över att de lever kvar. Om inte folk slutar ladda ner film olagligt så kommer du aldrig få köpa några nya skor. :/

MonasUniversum sa...

Sara: Faktum är att det är få som laddar. Videobutikerna går skitbra, och kommer så gör ett par år till. Sen lagen trädde ikraft förra året så har omsättningen gått i taket. Tack och lov..

Ebba G sa...

jamen jag fattar varför man köper en butik mitt i sommaren om ingen handlar då - för att då är väl själva butiken också billigare....
Det tycks ju vara så att människor inte har speciellt lång framförhållning. Och det kan man alltså antingen utnyttja eller ... tja, det kan bli så illa att man måste springa barfota.
Puss på dig!

NinaPX sa...

Underbart exempel på kommentar som inte passerade hjärnkontoret innan den kom fram till munnen!

Anonym sa...

Jo jo - visst är sparsamhet en dygd men det finns ju gränser. Inte vara dumsnål nu ;-). Man ska ha bra på fötterna då mår hela kroppen bra. Sedär nu fick du lite argument för nya dojor. //Gina

Sara sa...

Mona: Det var intressant! Det trodde jag inte, men så bra att lagen "fungerar". Länge leve videobutikerna!

Imorgon, onsdag, ska det bli regn åtminstone där jag bor. Då får du passa på.

Anonym sa...

:)
Han kanske har ett par kvar från sin gröna ungdom... innan fötterna blev 42:or..
Ha en fin dag!
Sess

Karina sa...

Hahaha...tack för att jag fick börja min morgon med ett gott skratt :)

Kram och ha en underbar dag :)