onsdag 30 juni 2010

Och hur funkar sånt här?Jag har aldrig i hela mitt liv tänt en grill. Förrän nu. Hur vet man hur mycket kol man ska ha? Sen råkade jag dra i lampolja innan jag upptäckte att det skulle vara tändvätska, för det liksom tog inte eld. 

Och maken kan inte säga ett skit om det för han gjorde samma misstag för länge sen! Hur som helst så har jag dragit ien halv flaska sån där tändvätska och först brann det satan, men nu verkar det slockna. Jag fattar ingenting. Och inte kan jag ringa maken då han är på kundbesök.

Rå kyckling med maskrosbladssallad, japp, det blir nog bra det här.                    

10 kommentarer:

åsa sa...

Det ska inte brinna särskilt länge eftersom det är glöden man vill åt. Grilla över eld ska man inte göra om man inte vill ha kol till middag istället för i grillen.

Nattugglan sa...

Det är när kolen liksom vitnar lite som den är som hetast. Då har "man" oftast redan bränt klart sin mat för tålamod har väl ingen va? Iaf inte jag.

Nästa gång häller du på rejält med tändvätska, kanske inte halva flaskan men dock... Sen väntar du en tio minuter, täner och väntar igen. När kolan vitnar så slänger du på godsakerna! Lycka till, med väntandet asså.

Helena m. 4 sa...

Briketter eller såna där färdiga påsar man tuttar eld på (med kol&tändvätska innuti) verkar vara nåt' ni ska inskaffa framöver...
Det blir lite lättare då ;-)

åsa sa...

Men alltså... Ligger gallret UNDER kolen? Eller ser det bara ut som det? Det ska ju liksom maten ligga på. Hoppas det gick bra iallafall!

// Åsa

Dubbelörn sa...

Tändvätska används ALDRIG när man tänder en kolgrill!! Tändvätskan ger smak till det du grillar!!!!! *hääregumännscha*

Man använder en elmojäng som man lägger under kolen el så tar man som min kära man, en värmepistol o brassar på.

Kom hit så får du en snabbkurs ;)

Anonym sa...

Köp en eltändare så slipper allt var tändvätska heter (åtminstone för grillen). Sedan när kolen blir rödglödgade så tar du bara bort tändaren och väntar tills att allt är i det närmaste vitt nu kan du grilla och snabbt går det

Marianne sa...

??? Kvinnor ska väl inte grilla?! Sånt ska BARA männen ägna sej åt, det har ju med deras grottmänniskearv att göra.

Så är det.

MonasUniversum sa...

Det funkade till slut, tack vare svägerskan. Och Örnen; fan vad du tjatar; vi har en sån däringa grej, men jag vet fan inte var maken har lagt den!

Och Marianne: det är exakt min åsikt men det vågar man ju fan inte skriva här. Har en del..hmm..kvinnor av annan åsikt som läser här!

Karina sa...

Klart DU ska grilla Mona...hehe.
Men du köp en sån där litten hållare eller vad man kallar det för..vi har en sån. Du sätter papper i botten och sen i med grillkol. Du tänder på i botten.
Ingen tändvätska, för det sabbar klimatet.
Efter en stund har du en fin grå glöd att grilla på :)

Kram

Veronica sa...

Lyssna på Dubbelörn med flera. Köp en elgaffel med sladd, lägg under kolen och ta bort när det börjar brinna (eller kanske liiite innan).