onsdag 16 juni 2010

Man kanske ska kolla saker och ting först

Mmm, jag fick ju en avfallskvarn i födelsedagspresent. När jag öppnade paketet, som var en megakartong, så låg själva kvarnen i en egen kartong inuti. Den öppnade jag inte. Jag bara såg broschyren och tillbehören som låg löst omkring den.

Igår skulle jag visa nån kvarnen.

I alla svenska hem så har man soppåsen under vasken, right...?! Jag kan tala om att Fru Universum kommer få ställa soppåsen i garderoben.  Den här kvarnen är ca 50 cm och kommer uppta hela utrymmet.

Hur tänkte jag där liksom.

9 kommentarer:

SqZ sa...

Vilken tur att maken tycker ni ska renovera köket. Då kan du skaffa större skåp att ha under diskbänken.

Monica sa...

du behöver knappt en sop påse efter du satte in kvarnen, barsaattduvet, resten får du sortera

Jupp sa...

Och du hade tänkt att man får plats med starka kvarnknivar i ett utrymme som är 5 cm? Jamenellerhur?!?

Size isn´t everything, darling... men ibland en nödvändighet för att kunna få ut någonsomhelst lycka ur maskineriet. Dont ask me how I know, just Trust me.

Åsa i Uppsala sa...

Får man installera avfallskvarnar hur som helst?? Har varit sugen på en sen USA-året 1990. Här i U-a verkar det inte vara tillåtet. Ännu får jag hoppas.

Die Quelle sa...

Åsa: I stockholm är det tillåtet, de till och med uppmuntrar det. De gör biogas av det när det kommer till reningsverket.
Mona: Du behöver förresten inte byta ut köket. Det finns en stans man kan använda för att göra ett större nedsänkt hål i vasken. Jag fick göra det också.
Ring en återförsäljare av kvarnen så kan de hjälpa dig med en rörmokare som installerar den.
Monica: Håller med.

Anonym sa...

Det beror på vilken kommun man bor i liksom. Problemet är inte att de inte vill att vi ska använda, utan att de inte kan ta hand om energin om alla sätter igång och maler.
Jag börjar undra om jag har extremt stort vaskskåp för jag har lyckats trycka in avfallskvarn, kolsyrepatron, soppåse, komposthink till det man inte man maler typ kaffesump och har plats till rengöringsmedel också.
Det är lite trångt med det går.
/Malin

Kotte sa...

Vi har våran soppåse i en utdagbar djup låda brevid vasken, den kommer upp i bra arbetshöjd och så finns det även ett lock på diskbänken som man kan öppna och slänga ner soporna direkt där. Sååå nice!

LillaUlle sa...

Vadå, nu när du har en ny avfallskvarn behöver du väl ingen soppåse... Det är väl bara att mala ner papperskuvert med plastfönster (sådana man inte får kasta i pappersåtervinningen fast de faktiskt mest består av papper), plastpåsar och annat jox i avfallskvarnen... eller ? ;)
Tack föresten för att du förgyller tillvaron för en varannan-vecka-vab:ande 3-barnsmamma och ger henne anledning att "glömma" (läs ignorera) tvätt, disk, smutsiga golv, förkylda barn och annat onödigt för en stund...eller längre.

linn sa...

men du kan ju ha en sån soptunna med tramp ute i köket. finns massor av skitsnygga nu, och ni borde väl ha i någon av butikerna!