fredag 18 juni 2010

Herregud vad det inte går att blogga från Tyskland

Ja, det ligger ju nära tillhands att man kan tro att vi är i Uganda, eller nåt, men det går inte att blogga från hotellet, trots att vi har lösen och fan och hans moster, från personalen.

Väry well. Vi hyrde en bil och började dagen med att besöka ett företag som vi vill bli återförsäljare för i Sverige. Vi visste att de hade en del grejer att erbjuda, men när vi väl kom dit så fick vi en chock. En miljon prylar. Ägaren berättade att kunderna som handlar hos dom i regel använder en hel arbetsdag till att köpa in. My Lord vad grejer de hade. De sa ja till oss så vi började beställa. Och som vi beställde. Till mässan i augusti. Sånt som alla butiker ska köpa in inför julhandeln. Så att ni kan shoppa satan när det dags. När klockan var 18, så var vi tvungna att dra.


                          (En mycket, mycket liten del av de 5000 produkter de hade...)

Vi är återförsäljare av ett stort tyskt designermärke och varje år så bjuder de in deras 25 största återförsäljare world wide på en weekend i Hamburg. Vi är alltså 25 länder som deltar och vi har grymt kul varje år. Skojsigheterna börjar i morgon varför vi har fredagen fria.

Middag på hotellet. Dessvärre var jag så hungrig att jag tryckte i mig tre tuggor av den sjukt goda maten. Sen var det stopp. Jag är ju Gastric Bypass-opererad, varför jag inte får äta fort. Då är det kört. Fick inte ned ett skit mer och personalen på den fina restaurangen blev orolig för att det inte smakade bra. Det är det här jag får lära mig att leva med. 
 


Eftersom vi inte kunde komma in på internet via våra datorer så gav maken mig lov att använda hans telefon för att gå upp på bloggen och ta bort två av mina trippla inlägg. Jamen jag sa ju att jag blir skitnervös av att flyga. Anywho, han satt och spelade spel på min telefon och jag glömde liksom bort tiden och det där med att "det kostar skjortan att gå upp på nätet från telefonen".  När jag var klar gick maken in i telefonen och kollade. "Amen vafan Mona, 350 jävla spänn kostade det där!" Hoppselihoppsan.

Maken råkade sen dra i sig 2 glas vin. En timme senare ligger han nu tvärs över sängen och har somnat. Mitt i den "skitviktiga matchen mellan England och"...vad det nu var för land. Den stackarn är inte så van vid alkohol. (Och det där utlovade hankypankyt kunde man därmed fetglömma....)

Själv fick jag hålla mig till vatten då jag inte litar en sekund på att de har god champagne i det är internet-u-landet.

Och här ligger jag och har astråkigt. Det här inlägget tog ganska precis 1,5 timme att få upp. Grattis Tyskland.

10 kommentarer:

Minkamera sa...

Tack för att du underhåller oss andra fotbollsfruar som också har det urtråkigt och alla fotbollsintresserade grottmänniskor är vrinsura för att England spelade så dåligt. Dricker hellre ättika än att utöva naturliga vuxenlekar en kväll som denna;-)

Ann Jolby- Solander sa...

Läser väldigt l å n g s a m t, så jag verkligen läser för alla kroner det kostade att skriva, eller nåt.

Tur att du hörde av dig annars hade jag undrat om du hade kommit fram eller ej.

Ha en härlig helg :)

Chrissan sa...

Prylarna ser underbara ut!
Längtar tills vi ska flytta och jag får börja inreda på nytt!

stort och smått sa...

Men fina grejer har de!

Jenny sa...

När jag fick bråka med hotellbredband i Hamburg för några månader sen visade det sig att det var så simpelt som att plugga in en sladd - sen behövdes inget lösenord. Kolla om det ligger en nätverkskabel och skräpar nånstans?

Annars får man väl hälsa välkommen till stan dårå...! :-)

reneesfotoblogg sa...

Menar du på fullt allvar att du kunde välja ut vad du ville ha i den röran?
Fast det är klart, du kan ju det där.

Suzan sa...

hahaha "internet-u-landet" ? =)

Ann-Katrin sa...

Hej från Internet-ulandet. Måste vara något med den delen av Tyskland som spökar för här i Düsseldorf kan jag meddela att det inte är några problem alls att blogga... Fast det förståss, jag är ju inte på hotell heller...
Kan också meddela att jag drack en ljuvlig Laurent-Perrier Brut igår. Himla bra när det dyker upp nyförlovad vänner på festen så där bara, så man får en anledning att rycka fram champagnen :-)

Rijo sa...

Men Mona. Har ni inte abonnemang på sånt däringa surf så det inte kostar skjortan?? =))) Sen skulle jag gärna vilja veta vilka butiker ni har, så man kan shoppa sig lite kanske.. Eller från nätet? Om ni har... Du kan maila mig om du vill.... Kramen och ha det gott i U-landet *garvar läppen av mig*

compagnietmarie sa...

tack för trevlig underhållning som vanligt;) Ska bli trevligt att se om du eller kanske tom maken hittar ngt guldkorn:) Får undersöka saken i augusti, resan är redan bokad.
Kram