onsdag 30 juni 2010

När man har allt annat än gröna fingrar

Min mamma bad att få några kvadratmeter av min trädgård, för att odla lite grönt.

Jag är inte nån vän av grönsaker. Möjligen tomat och gurka. Ungefär. Dock äter mina barn det, så det är inte så att jag inte har sånt jox hemma. Kanske inte i så stora mängder och det var väl därför som mormor nu skulle odla lite.

Idag ska jag grilla och slå på stort: jag ska göra en god sallad. Minns att mamma sa nåt om att det fanns sallad bland det hon sått, så jag stolpar ut och ska hämta lite. Först går jag runt lådan ett par varv. Jag vet ju fan inte vad som är bak och fram på en grönsak, så jag är tveksam.

Till slut kör jag med uteslutningsmetoden och chansar lite. Klipper av ett gäng blad. Går in och sköljer av. Smakar lite. Asså, det är ju inte isbergssallad, det är ju helt klart, men det smakar ju inte skit i alla fall. Tror jag.  Jag försöker komma ihåg exakt vad det är hon egentligen har planterat därute, men kan bara konstatera att inget av det lär vara giftigt, så jag fortsätter att göra en sallad.Om en kvart kommer svägerskan och ska äta middag med oss. Jag tänker inte säga nåt och ramlar hon inte ihop knall fall efter maten, så är det ju lugnt. Antar jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

hehehee ja är lika dålig jag på sånna saker, men du ska se att ni överlever salladen....kram smålands sanna

MiaA sa...

Det där ser ut som babyspenat. Jättegott och jättenyttigt!

Maria sa...

Jag antar att du skarvar lite när du skriver, för du har väl levt x antal år och gått i skolan;)!

MonasUniversum sa...

Maria: Haha, sorry, jag HAR gått i skolan och jag HAR levt ett antal år, men jag skojar inte: jag är skitdålig på sånt där. Klart jag vet hur en rädisa och morot ser ut, men jag har jävligt svårt för olika salladstyper och löktyper, bortsett från de vanliga; vitlök, rödlöd och gul lök....

Ann-Katrin sa...

Olika salladstyper, måste man VETA det? Räcker det inte med att gå på vilken som är snygg? (Fast ja, jag vet en hel del om matlagning. Men salladsnamn är jag inte så bra på).
Och bara så du vet: Maskrosblad (vilket detta INTE är, men dock) är fina i sallad, bara man tar de små och späda, så även om du tagit fel hade det itne spelat någon roll. Man kan ha rödbetsblad i sallad också, och en massa annat. Potatisblast ska dock undvikas, den är inte nyttig.