söndag 5 september 2010

Män och "konst"

En gång åkte vi runt i Everglades sumpvatten i Florida och tittade på krokodiler. En mäktig upplevelse. För maken var den så pass mäktig att han tog med sig ett uppstoppat krokodilhuvud hem. På den tiden så bodde vi inte ihop. Det räckte med att vi jobbade på samma företag, och det var först när talibanen kom, som vi flyttade ihop.

Därför lade jag mig inte i det där. Dock så tyckte jag väl inte att den där fula krokodilskallen riktigt passade in i hans vååååning på Östermalm. Å andra sidan så kommer maken från en liten håla i middle of nowhere så folk kunde ha en viss överseelse för hans ibland konstiga beteende.

När han flyttade in i huset, ja, vi köpte huset, som jag bodde i själv först aaahh, vilket skönt år , så kom han dragandes med det där jefla huvudet. "Aldrig i helvete" sa jag. Så det har legat i en av hans 17 flyttkartonger i garaget. Igår var jag därnere för att leta efter det. En helt omöjlig historia då det ser ut som en Hiroshimabomb har briserat där. Men jag googlade lite och fick tag i nåt snarlikt.

Skillnaden var att makens exemplar har hela huden kvar och ser levande ut. Anyway, ni fattar.

Fram till igår så trodde jag att han var en oantastlig härskare på tronen av "Män-som-samlar-på-skit", men så var jag hemma hos några kompisar här i finhooden.

Maken i det huset hade varit på auktion häromsistens. Och kommer salig hem med det här:


Nä, ni fattar inte. Klicka på bilderna och titta noga!


Det här är PLÅTBURKAR! Vanliga sketna plåtburkar som nån tomte klippt och klistrat lite med. Och slängt på lite målarfärg. Just den ovanför här, den stora, har ett marknadsvärde av 20 000 kr.  Maken i hushållet var alldeles till sig i trasorna efter att ÄNTLIGEN fått ta i "den kände finske konstnärens" verk. Själv undrar jag om denne konstnär suttit för länge i de finska skogarna och rökt för mycket braj i sin ungdom.

Men framför allt så kan jag ju med lätthet konstatera att jag inte har det värst. Och stackars, stackars den gråt- och kräkfärdiga frun, för burkarna har dessutom fått en paradplats i salongen. Matchar inte såå bra ihop med Salvador Dali-tavlorna, let me tell you.

Jag gick med jefligt lätta steg hem. Ska nog inte dissa maken så mycket i fortsättningen.

23 kommentarer:

Anonym sa...

De var fina.
Vad tycker frun i huset då?

Monica sa...

Med risk at tgöra nån ledsen säger jag bara Fult ;)

men är det pengar i detta är det vel därför man köper upp sånna? eller

MonasUniversum sa...

Anonym: Hon kräks.

Monica:Nä, det är ju inte pengarna, han tycker på riktigt att dom är skitfina.

MonasUniversum sa...

..var tvungen att lägga till fruns åsikt i inlägget..

Karin s sa...

Min kompis skulle bli sambo med en travfanatiker. Som tyckte det var helt normalt att ha vinnarfoton ifrån olika lopp inramade på väggen.
Deras kompromiss: han fick fortsätta ha dom uppsatta, på insidan av garderobsdörrarna.

MonasUniversum sa...

Karin: Å fy fan vad roligt, det där var nog 1:a priset! Lätt.

Anonym sa...

Oj, det ser ut som det som mina förskolebarn på jobbet, knepade o knåpade ihop när vi hade tema om sopsortering och tog till vara på gamla burkar och kartonger och skräp. Shit, vi kan ju ha vernisage och sälja det, och bli rika på kuppen!! :-))

/ Nettan

Lennart Pettersson sa...

Jag är kåt på pennor. Be mig inte berätta varför, men jag älskar pennor. Kan bero att jag älskar att skriva. Fan vet!

Fighter ღ sa...

Fnissar förtjust...

Huah, så fula!

NinaPX sa...

Jag är med Nettan här; ser precis ut som "skiten" jag var tvungen att släpa hem när ungarna hade haft klippa, klistra och skapa med sopor i skolan. En cornflakes-kartong, toarullar, garn och lite färg på det. När jag tänker efter så var nog f-n ungarnas grejer snyggare än de där finska konstverken! Frun i det andra huset har min fulla förståelse om hon "råkar" slänga det där plåtskräpet i soporna. Må gott!

Malin J sa...

Hmm. Låga värmeljushållare lite snyggt (och framförallt lämpligt)placerade vid de där burkarna så löser sig nog problemet. "OUPS, sorry älskling,ljusen stod visst för nära"
Har en bekant som löste just de otaliga dagis alstren på det viset.
(Och nej barnet tog inte större skada av det. Hon sa själv att det inte gjorde något "För de var faktiskt inte så fina mamma")


Jag begriper mig inte på folk som köper vilket skräp som hellst bara för att någon som kallar sig konstnär knåpat ihop det.
"Konst är något man inte kan göra själv. För kan man göra det själv så var det ju ingen konst"(min gamla farmor är en klok liten gumma)
Jag känner starkt att jag ska sluta klaga på makens drakar som han vill ha överallt.

Anjo sa...

Jösses...

Ibland undrar jag. Det är som den där japanske konstnären som guldpläterade sin egen skit, monterade den i plexilådor och sålde den svindyrt.

Varför? Varför köper folk sånt?

Anonym sa...

Jag som då är den här stackars Frun...tackar för all förståelse från er alla! Tack för alla bra tips men jag tror jag har kommit på lösningen. Jag säljer en o en på blocket/TRADERA så beställer jag nya av talibanen. Jag tar pengarna betalar en del till talibanen så hon kan köpa roliga leksaker till råttan så kan jag shoppa upp resten och bjuda dig Mona på champagne! Alla är glada nöjda bra va?

stort och smått sa...

Gud så fult. Har de inga barn vars "konstverk" kunde pryda hyllan i stället? Till och med smällkarameller är snyggare!

Nica sa...

Ahahahaha! Mohahaha....
OMG! Inte snyggt.
men smaken är ju som bekant som...

Mimmi sa...

Fruktansvärt! Krokodilhuvudet ligger klart i lä.
Dagiskonst, eller vad kan man kalla det?

Anonym sa...

HAHAHAHAHAAAAAAA - så fruktansvärt hemska!!!!

Ett skitbra tips till personalen på dagis dock.

PGW sa...

Jag tror vi just har löst bristen på pengar i förskolan.

Anonym sa...

Håller med Nice inlägget...smaken är ju som baken delad...synd att just MIN man fick sin i "vecket"... hälsningar burkfrun

Anonym sa...

Om det är den pinnpajsaren (Yrjö Edelmann) jag tänker på så gjorde han en del häftiga saker i papper förut. Det här liknar mest en Hydman-Vallien-wannabe på ngt sätt. Jag är nog glad att jag är singel när allt kommer ikring. Frun verkar vara en härlig/tålmodig typ dock ;-). Och det är nog inget större fel på mannen heller ;-). //Gina

f i f f i sa...

Jättefina burkar ju :D

MonasUniversum sa...

fiffi: Lägg ifrån dig brajpipan nu hörru.

Burkfrun: seriöst, du måste fan se till att få dem ur huset. Eller åtminstone till källaren.

Förresten, du kan få lägga dom i mitt garage...då lär han aldrig mer se dem...

Mad World sa...

Ju fulare ju dyrare, verkar det som.