måndag 20 september 2010

Om dagen efter ett riksdagsval

Se där ja. Då kan vi fortsätta att anställa arbetslösa och därmed utveckla våra företag i åtminstone 4 år till.

Tack Sverige.

Men ni som röstade på SD: vafan tänker ni med?

45 kommentarer:

I min värld sa...

Jo det kan man undra vad dom tänkte med, de som röstar SD. Inte var det översta huvudet iaf :-/

Mrs Data sa...

De tänkte med arslet. Puckona. :(

Smilla sa...

De kanske inte tänkte? Inte så långt i alla fall. Ungefär som de som inte röstade alls.

Soulsister sa...

Jag sörjer idag, inte pga blockuppdelningen utan pga att det som INTE fick hända faktiskt inträffade. Fy fan e allt jag kan säga åt SD, fy faaan

Häxan sa...

Tänker?? Dom som har röstat på SD har ingen hjärna. Så måste det ju vara!!

Annika sa...

De måste vara arga, rädda och mycket okunniga. Jag hoppas någon hjälper dem åt rätt håll i livet...

M sa...

Japp, så ni kan anställa mig ;)

Annette sa...

Nu gäller att att Alliansen får med sig 20 röster från röd/grönt håll i varje omröstning. SDs röster i rikdagen får bara inte ha någon bäring på voteringarna! (Det låter väldigt odemokratiskt, men det är så man kan få "tyst" på dem.)

Smultronblomman sa...

Unga, lågutbildade, arbetslösa, företrädesvis män som tror att invandrare snor jobben. Jobben som ingen svensk vill ha; städning, jordgubbsplockning och annat. Är livrädda för allt främmande och känner sig hotade. Sedan har vi "vanliga Svenssons" som har otur när de tänkte. Allmänt missnöjda och tror att invandrare är överrepresenterade i kriminalstatistiken. Vissa på mitt gamla jobb trodde, på allvar, att begår brott i andra länder gör inte svenskar.... Ja, men tjena...

Singelmamman sa...

Fast när inget annat parti kan stå emot och förklara. Då blir människors rädsla SDs grogrund och så blir det så här. Det är bara för alla andra partier att låta bli att flirta med människors rädsla. En trist läxa.

Anonym sa...

"Jag vill flytta till ett land där de inte tar emot invandrare."

Jo, tjena. Hoppas de gör bort sig å det grövsta så folk fattar vad de har röstat in!

LillaUlle sa...

De tänkte inte alls. Gissar att de antagligen inte begåvats med något att tänka med... Man blir så ledsen och besviken att det finns så många som saknar den förmågan, så att de gör så fel!

Lena sa...

SD händer när det är förbjudet att prata om problem som finns. Och om man inte får prata om det kan ingen kommer med förslag till vettiga, konstruktiva lösningar. Det ÄR problem i invandrarområden. Det ÄR problem i t ex Göteborg med stora gäng av invandrare som begår brott. Och invandrare är definitivt överrepresenterade på fängelser i Sverige.
Så länge ingen vågar diskutera de här problemen kommer SD att finnas.
ALLA partierna borde gå ut gemensamt att ta upp frågor som rör integration - som det är nu vågar ingen säga nåt av rädsla för politiskt självmord.

Sossarna har själva konstaterat att deras integrationspolitik har varit ett misslyckande.

MonasUniversum sa...

Åh Lena, du har så rätt!

Titti sa...

Lena - du har sååå superrätt! Väl talat!

Isa sa...

Kan bara hålla med Lena!! Visst är invandrare överrepresenterade i Sveriges fängelser. Har nära vänner som arbetar inom kriminalvården, men DET är inte det största problemet. Det värsta är att inga partier vågar/t lyfta de frågor och problem som faktiskt finns kring integration.

Så sorgligt med de konsekvenser som blev av det..

Liselotte sa...

Jag bara undrar hur svergies sjukhus, äldreboende, fabriker skulle kunna leva om vi inte hade invandrare? Jag arbetar dagligen med människor från andra länder och många av dem är underbara människor. Varför skall alltid invandrare förknippas med problem?
Det finns inga invandrare,bara invånare- vi är i grunden alla lika!! Att man pratar om svårigheter med intergrationen är en sak- men att lägga sin röst på ett parti med ett valmanifest som definitivt inte tycker att alla människor är lika värda- är en hlet annan sak!
P.s menar du på fullt allvar att det bara är med alliansen som i regeringen som du kan anställa arbetslösa?

Anonym sa...

Heja Lena! Så sant, men underligt att så många är chockade och förvånade.

Fräsigt! sa...

Ofokuserat att rösta på SD. Lite småskönt med utgången (förutom SD) för min del också. Då kör vi igen!

Anonym sa...

Lena,

You rule. Precis så är det, och det är ingenting att bli förvånad över att detta hände. Sen hjälper det inte hur mycket folk ojar sig och jämrar sig och kastar bajskorvsord som 5-åringar i sandlådan mot SD. Nu har Alliansen 4 år på sig att övertyga folk om att inte rösta på SD. Låt oss hoppas att de lyckas.

absolutjohan sa...

De tänker inte alls.

MonasUniversum sa...

Liselotte: Nejdå, det menar jag inte, MEN, förutsättningarna har ändrats i och med alliansen. T ex så kan numer förtidspensionerade få jobba så mycket/lite som de klarar av. Vi har en kvinna som är förtidspensionär, men som jobbar en dag i veckan. Hon är så gränslöst tacksam för att alliansen har gett henne den möjligheten då hon varit ofrivilligt förtidspensionerad i många år.

Och DET hade inte gått med de rödgröna.

Chris_P sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
MonasUniversum sa...

..och Liselotte: sen är det ju så att om de rödgröna hade vunnit så hade skatterna skjutit i taket och vi skulle garanterat att få stänga igen ett par av våra butiker och därmed göra en hel del arbetslösa.

Jag/vi sliter som djur för att få våra företag att gå bra, och när det väl börjar gå så bra som vi vill, ja då kommer det bli bättre för våra anställda också. Enkel matematik.

Så för min del har valet varit lätt.

Maria sa...

När klyftorna ökar i ett samhälle, ökar också främlingsfientliga partier!
Alla tjänar på ett mer jämlikt samhälle, så även de allra rikaste.
Tyvärr delar jag inte Monas tro på sittande regering, jag tror att under de kommande fyra åren kommer vi få ett ännu mera segregerat samhälle, som i sin tur kommer att leda till ännu mera bränsle till SD!
Men jag hoppas innerligt att det om fyra år kommer visa sig att jag hade fel!!

Karina sa...

Undrar om SDáre köper pizza på en pizzera, eller vad äter en SD egentligen?? Den mesta maten är ju invandrad!!

Malin sa...

Håller med om att dumheten ska upp i ljuset och granskas men tyvärr tror jag att Maria har helt rätt i sin analys. Och Mona: Det hade varit snyggare om du vänt ordningen i meningen =)

Anonym sa...

Ni är välkomna att besöka Rosengård i Malmö. Ungdomrna skyller på att de inget har att göra. Har våra svenska ungdomar det då? Vem är det som kastar sten,sätter eld på allt som går att elda på? Idag när man kör förbi Rosengård o det brinner så bryr man sig över huvudtaget inte. Jag välkomna folk från andra kulturer men inte att de är nervärderande mot oss svenskar. Rasist eller inte men vakna upp o titta i de drabbade områdena Camilla

Anonym sa...

Lena säger det så bra i sitt inlägg. Exakt så känner jag, problemen finns ju faktiskt men i valtider vill inte de stora partierna dryfta frågan. Det är så SD har fått växa. Nej, jag är inte anhängare (2 generationens invandrare samt sjukpensionär = kul att vakna idag). //Gina

Annika sa...

Men Camilla (anonym), ska man inte tänka ett steg längre då? Varför är det problem? Kan det vara så att folk kommer hit och sen behandlas som skräp? De är vilsna och rädda, får kanske inget jobb, får alltså inga pengar - och nöden har ingen lag! "Våra svenska ungdomar" som du säger har kanske inte vuxit upp mitt i ett krig och sett vänner och familj bli mördade..?
Ändå gör "våra svenska ungdomar" en massa skit de med...

Anonym sa...

Då hoppas jag verkligen att du gör rätt och anställer utförsäkrade!!!

Anonym sa...

Du får gärna anställa mig, börjar bli mörkrädd och utelämnad. En resurs du inte trodde fanns.

/fd VD hemmet AB

Änglar finns dom? sa...

Anonym: jag tycker hon ska anställa en kompetent medarbetare som driver in pengar till företaget så att de i sin tur kan betala skatter! Fattar du inte att pengar inte regnar ner av sig själv? Gärna en utförsäkrad MEN huvudsaken är att den personen är kompetent! Usch vad jag irriterar mig.

kryddan sa...

Men Mona, jag förstår ärligt talat inte det där med allt prat om tvångspensioneringar och att det inte funnits möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet förrän nu. Jag har ju varit sjuk i snart 8 år nu, i olika grader, (dvs jag jobbar deltid) och det enda jag mötts av sedan skiftet till alliansen är allt mer uppgivna FK-handläggare som säger att tyvärr: den mesta rehab är borttagen, de har inget att erbjuda.

Jag ser iofs inte de röd-gröna som de stora frälsarna, de har sin del i att sjukförsäkringssystemet inte fungerar, men varje gång jag hör en alliansmedlem prata om hur de räddat stackars satar tillbaka till arbetslivet vill jag bara gråta. Möjligheten att pröva arbete trots sjukskrivning/förtidspensionering har funnits länge. Jag har arbetat inom socialsvängen många år tidigare och haft klienter med bl.a. psykiska besvär som prövat sig fram den vägen.
Det jag sett hända nu är folk som slängs ut från sina arbetsplatser när de inte blir 100% arbetsföra tillräckligt snabbt. osv osv...

Själv tillhör jag dem som läkarna säger inte kommer bli 100% frisk. Sorry för mig liksom att sjukförsäkringen är slut.

conny sa...

Bra sagt Lena! Det är just det som är problemet, att vi inte vågar diskutera invandrarfrågor. Vi får det samhälle vi förtjänar.

Anonym sa...

Annika. Alla som kommer hit har inte varit utsatta för vad du beskriver. Vi har mycket kompetenta personer som arbetar med folk som har posttraumatiska syndrom. Handläggningen är för lång, absolut. Men du menar alltså att svenska samhället har skapat detta problem i ex Rosengård själv?Att de inte har fått arbete beror på hur samhäller ser ut idag, hög arbetslöshet svårt att få lägenhet. Vi har otroligt många bra invandrare men som handledare inom vården har jag många gånger stött på att männen inte tar order av kvinnor. Hur f*n ska jag då kunna handleda dem till ett yrke inom vården exempelvis. Kulturkrockarna är för stora. De invandrare vi tog hit på 60,70 talet är idag stora rasister , hur kan det komma sig? Lägg inte all skuld på medborgarna att vi inte tillåter en massa, de måste själva bjuda till

MonasUniversum sa...

Malin: Näpp, exakt i den ordningen. För utan personal kan vi inte utveckla oss.

Jag måste säga att jag gillar era åsikter. De framförs på ett moget och insiktsfullt sätt. Jag blir så trött på den vanliga pajkastningen som det brukar bli när sånt här kommer upp. Sen gillar jag att inte alla har samma åsikt som jag.

Folk tror jag skämtar när jag säger att jag har sjukt bra läsare i min blogg.

Sara sa...

Själv så gråter jag mer för att moderaterna sitter där dom sitter än all skit över SD. Ge SD en chans så får vi väl se hur skit dom är. Men att moderaterna sitter där dom sitter får mig att känna att jag lika gärna kan hoppa från en bro. Men det är ju alltid kul för dom som har lite mer pengar. Själv så ska jag ju inte få vidareutbilda mig om jag väntar för länge och sen ska jag inte få flytta hemifrån heller. Det är ju snart för dyrt.. Och jobb finns det inte heller. Guuuud vad roligt för mig. Men kul för er att ni verkar tjäna på att moderaterna sitter där dom sitter! Just ja, får ju inte glömma att jag inte klagar för att jag är en soffliggare. Jag fick ju inte rösta för att jag fyller för sent.. // Sara som Bara råkar Vara 17 i typ 2 månader till...

Annelie sa...

Personligen så tycker jag det är bra att SD kom in i riksdagen och "rör om " i grytan lite.
Synd bara att folk hör & läser enbart om deras invandrapolitik, den kan jag hålla med om att den inte är den bästa mer än att invandrarna som är här och gör brott, ut med de. Vi har nog av vårt eget svenska "skit".

SD, har faktiskt bra saker också.
Nu hör det till saken att jag röstade INTE på de,, men var tänkt... men gjorde en helomvändning.
Tror faktiskt inte de kommer att sitta kvar i riksdagen så länge, därför la jag inte min röst på de.

Anonym sa...

men nu när alliansen får fortsätta lär det inte bli bättre för oss utförsäkrade.. man blir inte frisk av att ens dagar tar slut,och inte av att ekonomin inte går ihop när man inte klarar av att jobba med det jobb man har och inte får nåt av de man söker..

Anonym sa...

Nu tar vi på oss den största ironikeps vi har och skriver: Det är ingen skillnad på SD och M ,båda vill utrota människor som inte passar in! M gör allt för att utförsäkra alla ,tvinga alla att arbeta så att fina fruarna i Förorten har fler anställda som drar in kosing och skatt, nej det ska bara de fattiga betala. Vi får väl skylla sej själva om vi är sjuka eller arbetslösa!

gitta sa...

Och förresten Mona, du kan väl inte på fullt allvar mena att du anställer någon som varit sjuk eller arbetslös?? De är ju så lata och bara vill leva på bidrag!

MonasUniversum sa...

Gitta: Jo, det menar jag. För det finns inga som är så angelägna om att jobba som dem. För att inte tala om hur glada de är. Fick jag bestämma själv så skulle vi bara ha 55+ anställda. Inget ont om unga, men de är dom äldre som är ratade på arbetsmarknaden...och det är dom som har mest att ge. Enligt min erfarenhet.Har just anställt en 50+ som varit arbetslös/sjuk i flera år.

gitta sa...

Ja men det är ju precis det jag tycker! Herregud nu fick du 5 stjärnor av mej. Jag är så jävla trött på att sjuka och arbetslösa kallas"lata bidragstagare som inte vill jobba" och att alla över 40 ratas allra först när de söker jobb.
Min kommentar var skriven med stor ironi!

MonasUniversum sa...

Gitta: Jag vet att den var det..=)