söndag 12 september 2010

När man skolkar en söndag

Hoppsan. Lite bloggledigt tror jag visst.

Efter den hemska massagen så blev jag upphämtad av bästa vännen. Vi pratas vid ofta men ses sällan.


Därför har vi då och då antingen en helg, eller ett intensivt dygn där vi inte låter något komma emellan våra timslånga diskussioner. Inte ens en inbjudan om drinkar på annan ort. Nä, vi pratar, pratar och pratar. Och skrattar så att vi kissar på oss. Vi har varit absolut bästa vänner i 12 år och är soulmates for life.

Igår bestämde vi oss för att vara 25 år igen och beställde in White Russians, och tamejfan, det smakade lika gott nu som då. Dessvärre så hjälpte varken dom eller champagnen mot min övermasserade rygg. Som gjorde så ont att det inte ens gick att nudda den utan att jag hoppade en halvmeter.

Vi spenderade natten i en lånad lägenhet på Södermalm. Och somnade med varsin bok över näsan. Just Södermalm är en speciell del av Stockholm. Där bor en del...hmm..inte-så-lika-de-på-Östermalm-människor.  Och det är ju inte överdrivet många Louise Vuitton/Laura Ashley-butiker där direkt. Typ inga.

Nä, man kan snarare säga att det är lite mer anarkistiskt.


Vi avslutade dygnet med en två timmars promenad. Sen var det dags att åka hem och plocka upp vardagen igen. Fast med nysvuret löfte om att göra om detta en gång i månaden.

Dock kunde vi inte för vårt liv förstå hur vi lyckades ha med så mycket packning för 24 timmars frånvaro.

10 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Det kunde ju blivit två dygn, så mysigt som ni hade det!

Singelmamman sa...

Är det packning för båda så är det väl ok, men... är det bara din packning kan jag säga att det är lite mer än jag brukar ha med mig.

Karin s sa...

Såna vänner ska man hålla hårt i. Låter som ni haft det alldeles, alldeles underbart. Som en bal på slottet.

Annika sa...

...det är just därför jag gillar Södermalm. Och för att jag jobbar där såklart. =) Låter som ni haft det gött!

Sus sa...

Ja-a, det känns skönt att du får ta del av Sthlms bästa stadsdel.
Söder är frääänt. Östermalm är tantigt.
Så.
Nu vet du det.

Malin sa...

Fantastisk bild på Wäninnan!

Steph sa...

hej! jag äger "fuck the dresscode", butiken vars skylt du fotade! gissa min förvåning när jag så ditt inlägg?! jag brukar titta in lite då och då här, Linda brukar ju länka! hursomhaver... ville bara berätta för er, kära läsare, att vi icke är anarkister! inte för att det skulle va så fel, men tanken bakom vårt namn och vårt koncept är att våra kunder (och vi själva så klart) ska strunta i vad andra tycker att man ska ha på sig och klä sig efter egen stil! vad du själv tycker är snyggt! :) våra kunder är allt från östermalmstanter, turister, svenssons och söderkids! och everything in between! ni är alla välkomna in, södermannagatan 50, jag är säker på att ni kommer hitta något för er personliga stil!
// Fuck the Dresscode

MonasUniversum sa...

Steph: Haha, detta är ju hur jävla sjukt som helst!! När vi såg skylten höll vi på att garva läppen av oss, vi satt på fiket i hörnan. Min kompis, som är amerikanska, tyckte att namnet var ascoolt så vi stövlade fram och fotade. Och kikade in...och diskuterade gympadojorna.

Men eftersom jag officellt bara klampar omkring på/i Östermalms butiker, så var jag tvungen att skruva till texten!

Herrejävlar vad roligt att du hittade hit!

MonasUniversum sa...

...alltså, vi garvade läppen av oss för att namnet är överlägset.

Och jag hoppas verkligen att butiken går skitbra.

steph sa...

hej igen! jo, butiken går alldeles strålande! det är många som stannar till och upptäcker oss just på grund av skylten, och ingen har haft något negativt att säga! och jag kommer fortsätta hitta hit, du skriver så förbannat kul!