måndag 13 september 2010

När man har råflax

Innan maken och jag flyttade ihop så hade han en så kallad våååning på Östermalm. Mycket fin.

Men en bonnläpp är och förblir alltid en bonnläpp. Så vissa saker i möblemanget avslöjade honom. Eller så kanske det är hans finska gener, who knows. När han flyttade in i det hus vi sen köpte så kom inte en enda möbel med från hans våååning. Han sålde av nästan allt på Blocket. Detta föranleddes givetvis av ett antal..hmm...diskussioner. Milt sagt. För det fanns vissa prylar som han verkligen ville ha med sig. T ex en sån här;

Och det är möjligt att det sitter en och en annan därute och tycker att ovan barglob är inredningsgudens gåva till alla hem.

Not me.

Till slut så fick jag honom att sälja kadavret. Men han har till och från låtit mig förstå att jag var en häxa som tvingade honom.

Idag är jag mer än lycklig över att han inte jobbar med mig här i det nya företaget i Nyköping. För 2 minuter sen så fick jag ett email till den allmänna inkorgen i företaget, från ett företag som berättar att de nu har denna glob för specialpris.

Ähhum, don´t think so va.

Och för er som kommer skriva att jag är en babiankärring som bestämmer allt om möblerna hemma: icke sa nicke, det är makens smak som gäller i huset. Men nu, så här snart 10 år senare så ska det bli ändring på det.

28 kommentarer:

Smultronblomman sa...

Är inte riktigt i min smak heller.
Om jag skulle ha någon slags alternativ så skulle det vara en barvagn....
Tycker inte du är en babiankärring som säger vad du tycker. Bara maken inte får återfall och köper en barglob till sig själv nu!!!

nettan sa...

har du kollat sann lundells nya blogg? rip off på din header http://blogg.aftonbladet.se/sannalundell

Ann-Katrin sa...

Ha ha ha, undrar om din make är släkt med min ex-dito, för herre gud vilket tjat det var om bar och speciellt då om en barglob. Intressant nog har ingenting liknande kommit på plats nu när han kan göra precis som han vill i sin singelvåning, så kanske var det bara att han ville protestera. Mycket kunde jag kompromissa om, men inte barglobar. Eller bar överhuvudtaget. Skåp räcker utmärkt. (Och eftersom jag var den som alltid handlade hem vad det nu var i dryckesväg så tyckte jag att jag hade vetorätt också vad det gällde placeringen...)

Carin H sa...

Åååh min pappa har en sån där. Tror han fick den i 50-årspresent för i runda slängar 25 år sedan. Den har en given central plats i hans möblemang.

karin sa...

En sådan hade min sambo också innan vi flyttade ihop...Hmm, vad är det med dessa karlar och deras barglober??? Nåt fulare får man leta efter...Hmm, han hade ett stort black jackbord också...inne i en liten tvåa...

Åsa C sa...

Min make har tack och lov inte haft någon dragning till barglob, men när jag läste Karins kommentarer så kom jag på att han hade en darttavla (piltavla) i vardagsrummet när jag träffade honom...

Minkamera sa...

Kära Maken!
Vet att du lusläser kommentarerna. Det finns en anledning till varför företaget har SPECIALPRIS; de är svårsålda. Som fan. Männen som ville ha dessa barglober har blivit gamla och sitter med blöja på hemmet. Ja utom du då uppenbarligen.

Malin sa...

Haha, fick samma mail Mona. Deletade genast detta för att chefen inte skulle få för sig att inreda sitt kontor med dylika, avsmakliga tingest eller utdela den som julklapp till anställda.

Häxan sa...

Min bok har kommit :) Så glad jag blev och vilka fina ord Christina hade skrivit! Skall gå in på hennes blogg och tacka :)
Du .....stå fast vid att inte köpa in barglobar!!

Cina sa...

Min dotter hittade en sån på deras vind. Släpade hem den till sig och först fick jag nästan dåndimpen när jag såg den. Men, man vänjer sig vid det mesta. Så fult så det är "snyggt". I alla fall annorlunda!

Anonym sa...

Vi sålde en sån på Blocket (jo, det var sambons, från unkis-tiden) för nåt år sen. Som tur var hade vi rekat lite på nätet innan, så att vi visste någotsånär vad vi kunde ta betalt... Vi trodde från början att den var i princip värdelös, men jädrar vilken huggsexa det blev! Vi hade kunnat få mer än vi fick, men viktigast var ändå att vi blev av med den. :-)
//Peanut

Sussie sa...

Tja Mona !

Kul att se att du mår bra och att du fortf mår bra efter gb.

Har tänkt på en sak, alla som skriver efter dina inlägg håller alltid med dig. Ingen tjabbar med dig ??!! ...Tror jag måste börja :)

Stackars maken som inte får ha en barjordglob !! :)

Sussie is back !! :)

Livet innan Liten sa...

Haha, jag sålde min mans soffa när vi flyttade ihop, han visste inget förrän det var för sent. Jag har fått äta upp det många gånger men det var såå värt det!!

Helén sa...

Tror jag gillar makens smak bättre än din, Mona. Hellre en barglob är stövlar med mönster. Heja maken!

Ann Jolby- Solander sa...

Ha ha jag ÄLSKAR Babiankärringar, det händer liksom lite runt dom :)

Spritgloben är ASFUL.

Linda - Krondårarnas ordförande sa...

Jag kan garantera att hon inte är någon babiankärring som bestämmer över inredningen hemma. Jag kan garantera att hon är världens mesigaste babiankärring när det kommer till inredningen hemma. Hon har noll pli på karln när det handlar om det där. En skam för hela snippsläktet faktiskt. Jag ska åka hem till dom där och visa Mona hur man trycker ner en make som får för sig att han har nåt att säga till om.

Anonym sa...

Mona,definera ordet bonnläpp, tack!
Är det alla som bor utanför 08-området, eller?
Om så är fallet så menar du att alla som inte bor i eller omkring Fjollträsk skulle ha sämre smak??
I såfall är du otroligt inskränkt.

Jag måste ju ta alla oss s.k "bonnläppar" i försvar.
(fast jag inte har någon bar-jordglob hemma, och inte heller, som Sussie skrev, alltid håller med dig, utan tjabbar lite ibland)

/ Nettan

Gabriella sa...

Jag är också motvallskärring och "tjabbar" nu. Tycker den var riktigt cool. Men, företrädesvis i en våååååing då. Eller varför inte hemma hos oss i vår lilla herrgård?

MonasUniversum sa...

Nettan:
I min värld finns det bara en bonnläpp i Sverige, och det är min man..

Och ni som tycker barjordgloben är snygg, ni är f-n inte kloka nånstans.

Och Sussie, tro mig, det är många här som inte är på min sida. Det finns ett gäng svartfötter här inne som alltid står på makens sida.

annika sa...

Håller nästan med Helén! Å fick du köpa de icke-snygga stövlarna kan väl han få ha en halv-ful bar? Han kanske kan lagra skumpan i den?!?!

MonasUniversum sa...

Annika och Helén: Skit på er!

Helén sa...

Jag brukar hinna till toaletten ;-)

Malin sa...

Heja Helen! Jag garvar på mig!

MonasUniversum sa...

Helén OCH Malin: ni är rumpnissar båda två!

annika sa...

Jag hinner också! Vi som inte har mönstrade stövlar springer lite fortare än tanterna från fiiina förorten vid sådana tillfällen! Ibland hinner vi ta en sväng förbi jordglobsbaren också!

MonasUniversum sa...

AMENFYFANVADNIÄRTASKIGA!

Vänta bara, för jag ska köpa ett par till...svarta...om några månader.

kapybaran sa...

haha! jag fick samma mail idag och skrattade så högt att kollegorna kom in :)
det är tamigtusan självaste definitionen av bad taste!!!!

Jesse sa...

Det är inte min smak heller även att jag tycka att den har nån gammal charm över sig. Min pappa har en sån och gillar den väldigt mycket.

Snygg? Nä, verkligen inte!