torsdag 30 september 2010

Om fredagar

Sen några månader tillbaka så har jag och maken lyckats bli osams i stort sett varje fredag. Don´t ask me why men det är alltid han som är skitdum. Absolut. Kan kanske bero på att jag bara jobbar en dag i veckan på vårt andra företag, som ligger här hemma i finområdet och måste hinna med sjukt mycket saker på en dag. Och han vill gärna lägga sig i mina göromål. Fyra dagar i veckan så ses vi alltså inte. Halleluja 

Jag har en kompis här i hooden, eller f´låt; väninna heter det här tror jag visst, och hon har samma problem med sin snubbe make. Alltså om att bli osams på fredagar. Varje lördagmorgon, när jag går på min entimmes morgonpromenad, och knallar förbi hennes hus, så tar vi en två-timmars te-paus. Där sitter vi och kräks pratar om våra älskade män. Det var förresten han som köpte dom där svindyra så kallade konstnärsburkarna ni vet. Finfrun har fortfarande inte kommit över den chocken, varför han är stenportad på det stora auktionshuset här i staden.

I alla fall. Det är fredag i morgon. Maken har under hela denna vecka lovat att göra en viktig sak som har med de anställda att göra. Alldeles nyss påminde jag honom. Han svarade då att han ska ta tag i det i morgon bitti "så fort jag kommer till kontoret".

Till saken hör att vi får en megastor leverans imorgon, som måste vända. Alltså packas om och direkt ut till återförsäljarna. Och just precis i morgon så ska jag inta en 3-timmars lyxlunch på Gondolen med Tara-Christina och Rosa. En årlig grej. Som jag over-my-dead-body tänker missa. Sen ska jag älga iväg till vår nya lokal för att få nycklarna av värden. Och träffa en rörmokare (som en av er tipsade om, tack!), som ska bygga en toalett. För det finns ingen, otroligt nog.Vore ju synd om jag bajsar på mig på jobbet liksom. Å andra sidan så lär väl ingen av er bli särskilt förvånade.

Och trots att maken vet allt detta, så tror han att jag ska vara på kontoret och packa ordrar med honom.

Vad säger ni, ska vi ta och slå vad om att det är världskrig sisådär runt 10.30-tiden? För han har aldrig någonsin, ever never, hållit ett löfte. Och personalen håller på att maila sönder mig. Första pris är ett par grytlappar med en utvecklingsstörd älg med gummistövlar på. Kniper det så kan jag slänga in ett par kökshanddukar med resten av den miffade älgsläkten också.

19 kommentarer:

stort och smått sa...

Jag längtar redan efter inlägget om din morgondag!!!

Ellinore sa...

Jag skrattar så jag dööööör!!! Jag vill se den miffade älgsläkten!! Det här var precis vad jag behövde mitt i tentaplugget! Du e ju fantastisk, tant! ;)

Den hemska tvillingen sa...

Risken är ju överhängande att du vinnet vadet om jag sätter emot och då står du där med både osämja och älggrytlappar! Men ok, jag tror att ni har startat tredje världskriget redan 10.15!

MonasUniversum sa...

...och när jag ändå är på g så ska jag spöa Ellinore som kallar mig tant!

Stort och smått: du kan luta dig tillbaka, för det kommer!

Den hemska: God point. Och vi får väl se. Jag skulle nog tro att jag håller tiden rätt bra..

Disa sa...

Kl. 10.53 startar kriget mellan er :)

Anonym sa...

Varför inte dirket på morgonen, det är mitt tips! sKULLE MÖJLIGEN SLÅ FEL OM MONA LÄMNAR HOODEN (oj så det blev) redan vid 6 snåret..../Maria

Narvas sa...

Men gu va ja ser fram emot morrondagens inlägg!!
Me tanke på att ja ska sitta på sjukan i några timmar imorron (spola bihålor o spana på snygga läkare *L*) så lär ja behöva skratta myyycke när ja kommer hem igen ;)

Petra sa...

snacka om cliffhanger!
Eftersom min man är bland det tråkigaste en fredagkväll, ser jag fram emot kvällslektyren på din sida.
Och yupp, sätter en älg på att det blir fight. Önskar en trevlig lunch iaf. ;)

Anonym sa...

Jag sätter snarare 11.03 eller nåt, samtidigt som du ska på lyx-lunchen...

(vill gärna ha ett älg-miffo!) ;)

Anonym sa...

När maken inser att du PÅ ALLVAR tänker gå på öunch och lämna honom där så bryter det ut. Tror miffoälg med familj kommer göra sig jävlarns bra här hemma hos mig!! :)
Annki

Kristina Öijeberg sa...

Ha! Jag satsar på 9.27. Hade tänkt fråga om jag får köpa såna där hemska älg-grejjer för att ge till min mor som samlar på älggrejjer. Hon har dock inga sinnesslöa sådana i sin samling, så det vore roligt att få bidra med en sån...
Så om jag inte vinner vadet, kanske vi kan göra affär?
Eller slå i burken på Karlstad. Ligger i Värmland för övrigt.

Anonym sa...

Hahaha, venter i spenning.... Anne

Chihuahuakvinnan sa...

Satsar en älg på att ni ryker ihop kl 9.23... eller nät han läst din blogg ;)

Karina sa...

Jag väntar på älgarna ;)

Kram

Anonym sa...

säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )

http://smyckestokig.blogg.se/

Minkamera sa...

Eftersom Fina Maken är den mest snikna i hela detta miffo-gäng bland skogens konungar (o läser din blogg) så antar jag att han håller käft hela dagen så du inte behöver skicka några miffo-älgar och på det viset sparar han några korvören.

Anonym sa...

Ibland undrar jag varför jag lägger tid på att läsa bloggar.... svaret är MONAS UNIVERSUM.
Mannen undrar ofta varför jag sitter och gapskrattar åt vid frukostbordet... svaret är åter igen Monas Universum. Tack för att du finns och skriver om ditt liv. /Jenny

Sofia - SofiaFj sa...

Jag vill HAAAA en älggrytlapp. Den skulle få ha hedersplatsen med min grytvante från Kaknästornet.

MonasUniversum sa...

Sofia honey: maila mig din adress så skickar jag en..(Hej förresten, det var år och dar sen!)