lördag 4 september 2010

Hur det låter när vi bråkar

Maken föreslår att ska göra ingenting idag.

Just det, inte gör n å g o n t i n g.

Att vi ska vila eftersom vi har jobbat så mycket det senaste veckorna.

Jag provar att sätta mig i soffan med datorn. Efter en kvart fick jag nog. Rastlös. Jag hade dessutom bestämt mig för att försöka mig på att skriva ett roligt inlägg om en speciell sak. Men just den här saken ligger i källaren någonstans. Bland makens bröte. Så jag bestämde mig för att försöka leta upp den för att ta ett foto och sen blogga.

Kommer ned i garaget. Dödens väntrum. Jag har inte bara en dvärghamster, jag är även gift med en hamster. Ni har hört det förr. Han samlar på ALLT. Julkort från 1984. Noteringar om vem som vann fotbolls-vm 92, eller när det nu var, samt vilka spelare som gjorde vilka mål och i vilken match. Gärna klockslaget också. Japp, ni hör, han är ett särbarn.

Och varje gång vi ska till att gå igenom alla dessa flyttlådor så blir vi så jefla osams att det ryker ur skorstenen.

Så jag låter det vara. Vi är snart inne på 10:e året. Och jag kräks på mitt garage. Där allt annat än bilar finns.

Men jag tar mig ned och ska försöka leta efter den här bra-saken-till-inlägget. Och inser att det ligger en förmögenhet där i form av skitsaker. Allt från aldrig-använd-pilates/yoga-matta till en Carl Malmsten-ljuskrona.

Fast där finns ju då också samtliga utgivna Café- och Slitz-tidningarna. Just det; samtliga. "Kan ju bli värt nåt en dag." Jamenellerhurpucko. Och så alla jackor med axelvaddar från 1988. Förstås.

Och ett gäng splitter nya köksstolar, olika modeller, utställningsex som vi hade på mässan 2009. Den mässa då vi säljer till allmänheten. Det vill säga er. Dom har han dumpat i garaget.

För att inte tala om hundratals, HUNDRATALS, av vhs-kassetter. Vem tittar på såna liksom?

Herregud, jag inser att jag kan fortsätta i all oändlighet.

Nåväl, jag rumstrerar runt där ett tag men hittar inte det jag letar efter. Blir bara surare och surare över att vi aldrig får häcken ur vagnen och rensar. Och nej, jag kan inte göra det själv för då tar han ut skilsmässa på studs.

Så jag ger upp. Maken sitter i soffan och slappnar av. Det vill säga, han spelar spel på iPhonen. Jag säger till honom att vi måste tömma båda bilarna, som är smockfulla av dvd-film, som ska ut till butikerna på måndag. Och när jag säger smockfull så menar jag det, det går inte att öppna dörrarna utan att filmer kommer trilla ut.

Han säger nåt om att han inte orkar.

Jag blir svinirro men sätter mig och ska "göra ingenting" i tio minuter. Helt värdelöst. Muttrar nåt. Maken frågar vad problemet är.  Säger att jag jämt och ständigt stressar ihjäl honom.

Bra, där gick startskottet. Nu jävlar.

"Vadå JAG stressar ihjäl dig? Klockan är 14.00, du sov till 9.30 typ, jag bad om EN ENDA SAK, och du säger att jag stressar ihjäl dig!"

"Amen ta´re lugnt. Man kan väl få vila nån enda jävla gång!"

"Mmm, men om du vill ha mat, och jag ska åka och storhandla, så vore det ju bra om bilarna tömdes!"

"Fyfan vad du tjatar, vafan är det med dig?!"

"JAG KAN INTE VILA! Och eftersom jag måste göra saker hela tiden, så blir DU dessutom sur för att JAG inte vilar!"

Talibanen kommer in från trädgården och det blir dödstyst. Maken fortsätter att "slappna av" med sin iPhone.

Jag sitter i soffan och g ö r  i n g e n t i n g.

Fifan. Hur kan man orka att göra ingenting?

13 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Jag tror din och min man har en del gemensamt. Och då menar jag inte bara hetlevrade fruar.

Monica sa...

PMS hör jag

Kristina sa...

Oj vad jag känner igen mig, utom på en sak, vi har inget garage. Fatta hur det ser ut då när allt är i en lägenhet. Ett helt rum mitt i innerstan (vad kostar det) är mannens högar av tidningar, vykort, originalkartonger till diverse elapparater, påsar med knappar som man får med nya skjortor, kvittohögar, VHS-filmer (och vi har ingen video längre), tom 2 gamla datorer som inte får slängas. För vem vet vilken dag man behöver nåt. Ja se, den dagen hittar man ingenting.
Å min man tycker också att vara ledig betyder att gör INGENTING. Är vi bortbjudna på middag så räknas det som "arbetsdag" = jävligt mycket att göra.

Anna sa...

Ja, det är en konst att just göra i.n.g.e.n.t.i.n.g och då gör man absolut i.n.g.e.n.t.i.n.g. Bara är och andas. ;)) Det kanske låter som en klyscha, men det stämmer faktiskt! :)

Anonym sa...

Ljuskronan och stolarna kan jag ta. I övrigt skulle jag smårensa om jag vore du. alltså ta lite här och lite där, lite då och då. Jag tror inte att maken skulle märka om det försvann någon småsak här och där. Ge det ett år eller nåt så har åtminstone gammal skit gett rum åt ny skit som maken släpat hem ;)

/Carina

Anonym sa...

Du kanske ska införa husvagnsprincipen för din man. Om det dras hem en pryl så ska en sak ut genom dörren meddetsamma. Försök bara vara lugn och fin så det inte blir du som får åka ;-). //Gina

MonasUniversum sa...

Oslo: Du, det tror jag med!

Monica: Käften kärring. (Hmm, det har gått långt när bloggkompisar känner en lite föör väl..)

Kristina: Du, jag skulle fan DÖ om jag bodde i lägenhet med maken! Och förstår inte det här med INGENTING. På riktigt. Jag måste göra nåt hela tiden.

Anna: Jamen det GÅR ju inte. Jag ruttnar av rastlöshet.

Gina: Sschh, för fan, det är ju jag som handlar i familjen. Grejerna i källaren är från hans lägenhet på Östermalm, eller förlåt; våååååning. Sen kommer lika mycket från hans barndomshem, som vi hade som landställe under några år...

Sus sa...

Köp en större bur så kan Talibanens hamster leka med din.

MonasUniversum sa...

Sus: HAHAHHAHAHHA, fy fan, det där var roligt!

Madame Bijoux sa...

Att inte kunna varva ner och göra ingenting är väl ett tecken på att du är just stressad? Sagt i all välmening.

susanna sa...

Halloy, Du häärliga människa...Har följt Dig lääänge då från England men nu hemflyttad till Svedala--Och TYCK att det är HUR antikt som helst men Vet Du!!?? Här sitter vi med en VHS spelare, en son på sju som skulle behöva liiite Svensk kultur så som Emil, Pippi, Madicken mm.. Var t om på ÖB idag efter jakt på dessa VHS, men icke---visst har vi DVD& dyl.men där ska det visst baraa vara J Bond och annat som är vääääldigt ped. för en sjuåring, he he.. Så är såååå super intr. av VHS..Snälla! hör av Dig om du vill, har lust och kan....kram!!!

MonasUniversum sa...

Madame Bijoux: Jag vet, du har rätt.

Susanna: Det är inte så många barnfilmer, men maila mig på mona@boxx.se.

Anonym sa...

Hej susanna! Jag har massor av VHS barn filmer.Bor i Stockholm,www.evalottadistefano@hotmail.com