måndag 9 februari 2009

Please, kan någon tycka synd om mig?! Lite.

Gissa vem i familjen som har maginfluensa?

Nä, talibanus friskus mår okey, dock magont men glad.

Och inte är det tonåringen.

Så det finns ju inte så många att gissa på då´ra.

It's a fucking nightmare.

Jag må vara världens mest okänsliga fru, men det GÅR INTE att vara en förstående fru.

Inte nog med att måndagar är veckans absolut värsta arbetsdag för oss (av olika anledningar), jag måste dessutom göra hans jobb de gånger sjukdomar råka infalla på just en måndag.

Och när jag har jobbat klart och är slut som artist, så ska jag hem och jobba: det ska städas undan, eftersom talibanus någorlunda-friskus alltid tillåts härja runt fritt (oavsett om make är sjuk eller sitter hemma och jobbar), tvättmaskiner ska tömmas och fyllas på, sängvätarsäng skall bäddas, all disk ska plockas in i maskinen eftersom man inte orkar böja sig ned och ställa in den. Och så skall det lagas mat. I tid.

Så när jag ikväll sätter ned min feta rumpa för att intaga middag så är jag på lagom bra humör. Maken sitter intill och ställer sin alltid-samma-jävla-idiotiska-fråga; "jag förstår inte, det bara smällde till, jag fattar inte varför det gör så ont."

Och jag svarar, som ALLTID; "det är väl inte så konstigt, du har fått MAGINFLUENSA! Då gööööör det ont. Då mååååår man illa.

Hur svårt kan det vara?

Och eftersom han känner mig så väl, så känner han radiovågorna av mitt excellenta humör. Och frågar;

"Gick det bra idag?"

"Ja, självklart. Men jag är trött, och så får jag ju jobba dubbelt, och sen komma hem och ta hand om allt annat."

Och då blir han irro.

Och svarar:"Ja, men jag jobbar ju till åtta varje kväll."

"Det gör väl jag med!" Kontrar jag. Och känner att det börjar brinna i peruken.

Han sväljer betet och säger:

"Vadå, du sitter ju i soffan." (Vilket jag alltid gör från klockan 20.00 då jag kommit ned från nattningen.)

Och just precis då så får jag en överväldigande känsla av att vilja trycka upp mattallriken i ansiktet på honom, och endast det sunda förnuftet, och det faktum att talibanen sitter intill, stoppar mig.

Och jag sväljer.

Och känner att mellan kärlek och hat så är linjen JÄVLIGT tunn ibland.

I synnerhet om man inte haft tid att äta lunch.

Och jag orkar inte ens försöka förklara att jag visst sitter i soffan; när jag väntar på att potatisen ska puttra klart. Eller att lasagnen ska bli färdig. Och då sitter jag med datorn i knät. Och surfar. Och svarar på jobbmail. Och visst sitter jag i soffan efter maten och gör samma sak. Tills barnprogrammet tagit slut och det är sängdags för unga fröken.

För av någon outgrundlig anledning så FÖRSTÅR inte min man, som i alla andra avseenden är mycket intelligent, hur Aktiebolag Det Egna Hemmet fungerar. För han är inte styrelseordförande. Ej heller ledamot. Han är inte ens en sketen suppleant.

Han kommer hem och får allt serverat. Det jag kräver är att han tar undan sin mattallrik. Och kaffekopp. Och gärna torkar sig själv när han går på toa.

That's it.

Det är väl för fan inte för mycket begärt?!

Märks det att jag just nu är skitförbannad och förmodligen borde hålla mig långt borta från min blogg?!

Fotnot 3 timmare senare: Nämen. Nu var jag orättvis. Han är ju trots allt Sopchef. Dvs han är ansvarig för att knyta ihop den fulla soppåsen, och stoppa i en ny.

Dumma mig. Glömde ju det.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!Kunde inte låta bli att gå in på din blogg efter din kommentar hos Skrivarmamman;)Man blir ju nyfiken.

Fröken Fräkens Hörna sa...

Hejsan... Tänkte på att talibanus är sängvätare.. Min dotter är det också.. Gå till läkarmottagning ( barn ) och be om recept på lakansskydd... Man slipper tvätta en hel del då, annars så finns ju minirin, kanske inte den bästa, men fungerar någorlunda, har ett kisslarm om du vill låna och prova ( kostar 800 att köpa.. Vi har gått igenom ALLA instanser så det är bara att vänta ut det hela..

// Annelie Georgsson

Emma sa...

Beundrar dig, du säger precis det jag väldigt ofta tänker men inte säger, biter ihop och sover med bettskena :) Jag hejjar på dig!

Anonym sa...

Karlar. Min käre make är pappaledig, och visst är det jobbigt att vara hemma med två små - men det var jag också. Och då föll det på min lott att hålla ordning.
Av någon outgrundlig anledning gör det fortfarande det, fast jag nu jobbar heltid.
Get this: för att det överhuvudtaget ska gå att komma in i köket på kvällen ser jag till att tömma diskmaskinen på morgonen. De gånger jag inte hinner det får jag ploga in i. Hur besvärligt kan det vara?! Seriöst?

MonasUniversum sa...

Välkommen Speja!

Annelie: amenHEJ! Var precis inne på Facebook och såg en massa saker från dig där! Är ju där inne typ en gång var 8:e månad...

Vi fick Minidrin i förra veckan. Hon har ätit det i 5 dagar och kissat i 3. Ikväll provade hon med två tabletter, enligt ordination, och är hon inte kissfri inom en vecka så måste vi vänta till sommaren....Så jag kommer i så fall återkomma till dig angående larmet. För nu är jag så trött på det här!

Bigsisblog; jamen det är väl jävligt konstigt va?! Håller med.

MonasUniversum sa...

Emma: släng bettskenan och skrik!

Fröken Fräkens Hörna sa...

Som sagt... Vi har lakansskydd på recept och det är super.. E. är ändå 11 år så vi har hållt på ett tag.. Finns specialister på KS ( Astrid ) som håller på med det här, kan va värt att kolla upp...

Rebecca sa...

Åh vad du är klockren. Bäst på att formulera känslor helt enkelt. Alla män borde läsa din blogg.

Malin sa...

Nej men Mona, man märker nästan inte alls att du är på dåligt humör. Tyckte du skulle ha tryckt upp tallriken. Ibland njuter man verkligen av att vara singel

Anonym sa...

Ouch! En dålig dag på jobbet? Kom över så kan vi knarka linser (har inget roligare hemma)!

MonasUniversum sa...

Malin: Mmm, jag vet!

Wettex: LINSER?! Äruheltjävlagalen! Nog för att jag har lovat att sluta äta chips/ostbågar och choklad, men linser, nä, där går fan gränsen!! Kom med nåt bättre!

Anonym sa...

Yogite? Jag har två smaker!

Monica sa...

kanske du har PMS?

var rädd om dig du kanske snart åker på influensan? lagom till helgen?

Kan du inte byta plats sätta dig på ditt kontor och inte i soffan ??

Anonym sa...

Nämen, vad du har skämt bort honom! Han fattar förhoppningsvis vilket kap han gjort!?!? Å han gnäller när du beställer en tripp till Usa?! Skäms på han.
Prova att sätta dig någon annanstans än i soffan, det ser säkert alldeles för bekvämt ut! Å låt inte Talibanen hindra nästa gång du får lust att trycka upp tallriken i ansiktet på honom! :)
Säger som Malin; man märker nästan inte alls att du är på dåligt humör och ja, hon har rätt - ibland uppskattar man sitt singelliv mer än vanligt.

Anonym sa...

Jag hoppas att maken läser detta inlägget.

Bättre att skriva av sig än att misshandla maken ;)

Jag vet precis hur du känner dig. Det är därför jag är singel idag =)

pok

Anonym sa...

Min finnfan ställer soppåsen vid dörren och tror att den går ut av sig själv? - Amen, jag tar den sen när jag går ut med hunden...

= lukta gott i grovköksdoft och så går man ut med påsen själv...

Anonym sa...

finnfan ställer den ALLTID utanför dörren!! ALLTID!! SEN tar jag den till soptunnan när jag går med hunden!!!!!!

Cissi sa...

Hej Mona!

Har följt din Blogg ett bra tag nu med Tips från Åsa (Virve)Jag måste säga att du förgyller tiden då jag läser om dig, din make, tonåringen och talibanen.
Tänkte att nu har jag smygit här så mycket så nu säger jag hallå!
Hoppas din tisdag blir bättre :)

Pernilla sa...

Boktips åt din make: Hemmets projektledare säger upp sig. Eller är det familjens projektledare säger upp sig. Äsch. Finns på pocket nu. Köp och gör skriftligt läxförhör åt honom.

Malin sa...

Apropå fotnoten; där ser du ju att ni delar på hushållssysslorna! Han fixar soppåsen och du gör resten ;)

Pangbruden sa...

Jag hoppas din man läser det här och "lyssnar". Man ska alltid lyssna på en kvinna! för det tar lång tid innan vi klagar och när vi gör det är vår gräns nådd. Hemma hjälps man åt men dealar lite om den ena jobbar mer än den andra.

Den dagen KP och jag flyttar ihop ska vi ha städhjälp, tvätthjälp och trädgårdsmästare annars kommer jag bli ett ursinnigt vrak.. Fin dag till dig, ta vitpepparkorn så slipper du bli sjuk!

Mita sa...

Kan inte tycka synd om dig! been there done that, du curlar!
Ta hand om dig själv och dina behov först och främst, mår du bra så löser sig jättemycket på vägen. Jag VET att det är mycket jobb hemma, (jobbet) DELIGERA. Jag trodde inte det var möjligt, men shit vad jag bedrog mig. Säg:-KAN du vara snäll och hjälpa mig med...
Det har blivit folk av mina ungar och jag har blivit en bättre mamma/människa. Tog visserligen dryga 40 år att inse vad man höll på med. Lycka till! Kram

Anonym sa...

Jag har kommit på en ny taktik! Skit i allt ett tag....några dagar, se vad som händer. Om han frågar varför det är ostädat och tvättberget stiger så säg att han kan gör det själv. Ta TIME OUT! Du som är så framåt och kaxig, kaxa upp dig lite!

Hett ämne, många kommentarer.

Jag har skickat dammsugarförsäljaren till dig förresten...(värvarlista)

Anonym sa...

Även jag har fått höra jag inte gör något och bara satt i soffan och inte gjorde något. Att jag sen satt och vek underkläder och sorterade strumpor osv samtidigt, plus hjälpte Mini med diverse saker och hade middag på gång - det räknades liksom inte.
Är väl kanske en av anledningarna jag bor själv nu förtiden

Diverselådan! sa...

Förstår dig precis. Är ju själv yrkesarbetande husmor. Men jag får minsann knyta soppåsen själv, min man är inte ens hemma i veckorna.
Stödgrupp el dyl, kanske?
Kram från Annette

Suzie sa...

Ja, JAAA, jag tycker mycket synd om dig!! Och snart kommer jag nog tycka lite synd om din man för det här kommer han att få tugga i sig...bit by bit...

Anonym sa...

Det finns normala makar också, fråga min fru! (Tror hon tycker jag drar mitt strå till stacken...)