torsdag 5 februari 2009

Ny bransch.

Talibanen är en sängvätare.

Av stora mått.

Men i Sverige får man ingen hjälp förrän barnet fyllt 6 år.

Såvida man inte råkar få tag i en bra barnläkare (tack Mallan!).

Redan i somras var vi på väg till honom, men talibanen ville vänta.

Tills härom dagen.

Och när jag kommer hem från Apoteket med den medicin, som förhoppningsvis skall hjälpa henne, så konstaterar jag att jag är i helt fel jävla bransch.

Medicinen är subventionerad.

Trots det så kostar den 1100 kr.

Och då är det inte ens säkert att den hjälper.

Fuck inrednings- och filmbranschen, jag skolar om mig till medicinman.

8 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Gud/run så glad jag blir... Visst é han bäst! Dr Ior...

Alla lycka till lilla Tallibantjejen!

Pok

MallasåladförTallibanenbralla

Kia sa...

Tack för tipset! Jag funderar just nu mycket över vad jag ska bli när jag blir stor. Ja, typ 50 - det är ganska stort. Nu har jag fått nya idéer.
Hoppas medicinen funkar bra!

Anonym sa...

Jotack. Sonen med svår astma höll på att ruinera mig när han var liten. Livsuppehållande medicin är gratis. Dit räknas inte astmamedicin. Som man kan dö av.
Hoppas det hjälper i alla fall!

Anonym sa...

Skönt att ni har träffat en bra läkare...
Jag har varit hos vårdcentralen så många ggr med mina barn och dem har blivit felbehandlade så jag fick spunk...bla så har vc missat lunginflammationer hos båda mina barn. Men när den äldsta var liten så fick jag tag på en underbar läkare, ligger också på östermalm... vet inte om det är samma? (för visst var det på östermalm ni var med talibanen häromdagen?) Kommer aldrig att byta fast att det är lååångt att åka dit! Men det är det värt... =)

Lee

MonasUniversum sa...

Lee: Barncentrum, Riddargatan, Ian Modin. Väry good!

Anonym sa...

Jag har också en 5-åring som är sängvätare. Vi bor i Jämtland och vi fick hjälp i höstas. Dom sa till mig att upp till 5 år är det "ok" att kissa i sängen och kissa på sig på dagtid. Men att sen måste man kolla om det kan vara nåt "fel" Vi fick en tid för ultraljud på urinblåsan.. Men innan vi hunnit dit (några månaders väntetid) så hade allt vänt. Tur i oturen kan man säga.. Det jag vill få fram är att det beror säkert på vilket landsting man bor i... Hoppas medicinen funkar och att hon slutar.. Jag vet vilket H-vete det är... Tack för en underbar blogg...

MonasUniversum sa...

Ida: mmm, jag vet. I Stockholm klassas man tydligen inte som "riktig" sängvätare förrän man är 6.
Nu har hon ätit medicin i två dagar, noll förändring. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Jag tvättar lakan och täcke VARJE dag. Som tur är så har hon faktiskt aldrig kissat på sig på dagtid.

Tack för din komplimang!

Och tack ni andra!

Anonym sa...

Ja, då är det samma... han är barnspecialist, superduktig... riddargatan 12. Vi har även träffat en annan läk. där som heter Anders Nilsson, också jättebra.
Wille har gått där sen han var 3 år... alltså 7 år. Bara nöjd, så byt inte...

Lee