onsdag 4 maj 2011

Om en make som smyglyssnar på er

Gick förbi akvariumet och noterar att handduken är utbytt mot en yngel-historia. Somliga har läst era kommentarer med andra ord.
Förresten, ser ni vad det här är?

Det är en riktig groda. Och jag är rätt säker på att den är kusin till fiskarna Ericsson och Nokia, som jag spolade ned för några år sen, eftersom varje gång jag går förbi så stelnar den till och spelar död. Som på bilden. Den ligger blick stilla och flyter. Tills jag gått därifrån.

Som om jag är lättlurad liksom.


23 kommentarer:

Kennelflickan sa...

Men fy vad päcklig! Alldeles vit och läbbig. Vad heter han, Android? Eller smackade maken i med det bästa han vet och kallar den exel?

Mimmi (Mrs Lee) sa...

Fy vad äcklig den såg ut! Lite blek, kanske ska mata den med något färgglatt, häll lite karamellfärg i akvariet! Eller något giftigare kanske?

Sus sa...

Åh en liten Albinogroda! Ursöt!
Den kan få heta Sus!

Maria sa...

Åh fy FAN vad äcklig! *hoppas maken läser även detta* Det var något av det päckigaste jag sett, hade min man stoppat ner en sån i akvariet så hade jag utan prut flyttat ut ur sovrummet (där har vi vårt akvarium, med guppies som föredömligt äter upp alla yngel som är för många).

Lisbeth sa...

Oj får börja skriva i koder.
Rätt läckert att ha en groda. Blir man less på make kan man prova att kyssa den
Ha en bra dag i morgon

Anonym sa...

Min son hade en sådan där guldgroda. Vi matade den med nydödade flugor, när de döda flugkropparna låg och flöt på ytan, simmade guldgrodan upp och började smaska i sig av liken. DET var räligt att se guldgrodan tugga och smaska. Vet ej om den fick smak på fluga, för vi såg inte att guldgrodan åt något annat...och på vintern fanns det inga flugor att ge den...så den dog!
Butta

Maria sa...

Afrikansk klogroda tror jag att det är. Sådanna hade vi. Mitt ex var MKT eller ÄR mkt djurintresserad. Vi hade afrikanska klogrodor, odling av bananflugor (bra f forksning) man kan odla fram många generationer på kort tid, syrsor som var mat till våra skäggagamer, grododling utomhus, gräsänder.... Vi är inte gifta idag.......

Anne sa...

Å, vilken söt. ;)

tigerlilja sa...

Men oj - jag fattade inte att det var det vita som var grodan - fyyy!
Och Maria - jag förstår dig...

Anonym sa...

Den kan heta Sanna...

Mia sa...

Grattis på namnsdagen Mona, hoppas att du har fått något riktigt dyrt och vackert av maken ;-)

Hälsningar
Maria

Jenny sa...

Tvi f-n va äckligt. Grodor är min störta (och troligen enda) fobi..
Satt i gummistövlar HELA Påsken. I 23 graders värme. För "svärfar" hade så vänligt berättat att det var grod&paddinvation på landet iår.

Kul grej. Var nära att jag fick på mig vadarstövlar istället för gummistövlar..

Och en vit en..

FI satan säger jag bara..

Men att skippa handduksidén var ju ett smart drag. För det kändes ju rätt ohållbart..

Minkamera sa...

Nej men fy faan du kan ju inte kan grodlår simmande i vardagsrummet; har du kossor som vandrar runt och slirar på parketten också?

Fia sa...

Andra bloggen idag som har sådana läskiga äckeldjur på bild. Varför!!!
Husdjur hos mig ska helst ha fyra ben och svans va mjuka och gulliga, säga mjau och spinna härligt när man klappar dom!

Anonym sa...

Åh...klogrodor är ju jätteroliga och söta!
Men jag tycker maken skall skaffa två kompisar till den: en svartgrå och en guld! Guldgroda är ju lite blingbling! ;-)
Ser att det är en präktigt dräktig Platyhona i karet, så snart blir det fler yngelpyngel - om inte scalaren/scalarerna äter upp dom.
Jag tror att du mörkar en viss fascination över akvariet med innehåll, Mona...hehe

/Cata L

PGW sa...

Jag har just läst Ajvides bok om zombies så jag får aningen konstiga vibbar av den där grodan. Jag tror den är omlevande. Akta er.

Isa sa...

Vidrig...jag har precis som Jennny grodfobi och en sån där gräslig sak hade definitivt åkt ut lika snabbt som den kommit in. Hur vet jag inte då jag skulle ha gått långa omvägar runt akvariet. :-)

Spolade du ner två GRODOR??!! Haha, jag dör..men vad äckligt..!

Hoppas att du får en bra dag!

MonasUniversum sa...

Isa; nä, jag spolade ned hans älsklingsfiskar...Im a cruel wife.

Bisse sa...

Vad hade maken tänkt med den där grodan? Han är inte medveten om att även små fiskar står på menyn hos en sådan?

Eva S sa...

Men Mona det är ju en prins !
Pussa den vettja o se vad som händer !

GrodfobiJenny sa...

Grodsmeggma på munnen.. jäck!

Gör det INTE!!!!
ABSOLUT inte...

Camilla sa...

Fi fan. Jag hade två såna grodor förut. Tjejen i djuraffären som sålde dom till mig påstod att dom var dvärggrodor och inte blir större än 5cm (STOR lögn visade det sig, inte fan var det dvärgvarianten) och sen påstod hon även att fiskarna jag hade var för stora för att grodorna skulle vilja äta dem..eller huuuur... En efter en försvann mina älskade firrar. De rödögda fanskapen brukade ligga med demonögonen precis ovanför vattenytan och vänta på mat, var väääldigt försiktig med att komma för nära med fingrarna med tanke på hur glupskt dom slukade allt som kom i deras väg. Aldrig mer!

Pluttisen sa...

Isch! En sån där läskig sak har vi oxå, våran är....persikofärgad! De kan tydligen bli rätt gamla, vi har haft våran i *tänker* 14-15 år.....Om inte maken vill bli av med sina firrar så bör grodan flytta!