söndag 8 maj 2011

När man är en 7-årig taliban

Idag ska talibanen på en date. Hos en klasskompis. Igår var vi förbi hans familj för en fika, och hon hade med sig blommor som han glatt tog emot. De bestämde sig för att fortsätta daten vidare idag klockan 11.00.

Långt före tuppen vaknat så var hon uppe och stökade i morse. Efter nån halvtimme bad hon mig komma in till hennes rum. Som hon städat in absurdum. Allt låg på sin plats. Nattlinnet var noga utvikt som en snöängel i sängen. Rummet var i "perfekt skick", som hon uttryckte det. Ja, för det kunde ju hända att klasskompisen ville gå över hit och "då måste det ju vara fint mamma".

Själv var hon riggad upp till tänderna. Det framgår inte men det mörkblåa linnet är sjukt glittrigt. Ihop med en fodrad grå-rosa vinterkjol med rosa blommor och "päls"-krage. Till det svarta leggings. Ja, den här damen har fått bestämma sin utstyrsel sen hon var 1,5 år, jag har aldrig lagt mig i.  Man kan säga att det genom åren har blivit en del...hm...höjda ögonbryn på byn.
...och självklart addar vi det med knall-lila glitterlack på tå- och fingernaglar.

Och jag får en viktig uppgift: "Mamma, kan du fråga Åsa vem Jacob är kär i?!"

I love my taliban.

10 kommentarer:

Pernilla sa...

Visst är de helt underbara!

Kennelflickan sa...

Det var tider det, när man kunde ha ett ombud som ställde de jobbiga frågorna. Nu måste man ju fråga själv...eller kan man skicka dig Mona? Jag har ett tilltänkt "offer" du skulle få kunna pumpa på lite info...

MonasUniversum sa...

Pernilla: Så sant. Och jag måste bli bättre på att dokumentera det.

Kennelflickan: Inga problem bruden, jag kan gärna sadla om till hallick. Eller nåt i den stilen!

Anonym sa...

Hur gulligt som helst ju! Hoppas det går bra med hennes dejt. :)

Anonym sa...

Hur gulligt som helst ju! Hoppas det går bra med hennes dejt. :)

GudinnanT sa...

Så där klär sig mellantösen här hemma...fast hon gillar inte klena färger utan det ska LYSA rosa rött blått grönt å gärna allt på en gång...

Å ska det målas naglar så ska det kladdas överallt...inte på naglar nödvändigtvis...å tusch kan man ju rita på armar å lite så som dekoration.

Håret ska görna sättas upp i fantasi frisyrer värst va när hon envisades att ha en tovs i pannan som en enhörning...JÄMT ÖVERALLT MEST HELA TIDEN! Jag kommer ju undan utan skuld hon har ju inte en ända gen som är min ha ha ha

Lisbeth sa...

Ja det där med första kärleken. Min hette Erik och jag fick chans på honom i andra klass. Undrar om jag skulle fråga chans om jag träffade honom idag

Anonym sa...

Det börjas tidigt men precis samma tecken kan appliceras på samtliga singelvänner i betydligt högre ålder :) Härligt är vad det är!

Bravo!! sa...

Jag älskar att du låter henne bestämma klädsel själv. Det tycker jag är så otroligt bra och jag blir så glad när föräldrar gör det.

Många (typ bloggfamiljen) anser att det är höjden av oansvarighet att låta barnen klä sig som de själva vill, men ett barn som fryser lite lär sig fort att ta på sig jacka nästa dag och ett barn som själv får skapa sina outfits blir otroligt mycket mer kreativ än det barn som bara får ha matchande kläder valda av mamma.

Kristiina sa...

Så roligt! Jag har saknat dina Taliban-historier!!