söndag 22 maj 2011

En fråga till er

Jag undrar om jag är lite anal med en sak. Hur ofta gör ni rent er ugn respektive gummiringen i tvättmaskinen?

Jag använder ugnen flera gånger i veckan och har blivit en slacker eftersom jag bara gör rent den 1-2 gånger i månaden. Alltså, jag pratar om att spraya den med sånt där ugnsrent ni vet. Förut gjorde jag det varje vecka. Minst.

Tvättmaskinen gör jag rent en gång i månaden på vår/sommar-halvåret och en gång i veckan på vintern, eftersom jag tycks tvätta leriga overaller var och varannan dag.

Min kompis påstår att jag har blivit en grisfia.

40 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Så även jag då.

Greta sa...

Måste vara största grisen i värdshistorien. Göra rent ugnen...tja om man har tur någon gång om året. Att jag inte kommer ihåg när det skedde senast är väl ett tecken på att det var för länge sedan.
Göra rent tvättmaskinen. Har nog aldrig hänt. Får nog ringa bakterietanten på tv4

Kennelflickan sa...

1 gång i veckan? 1-2 ggr i månaden?? Mona, du är en sjuk kvinna!
Typ never eller när man spillt nåt så det osar perkele DÅ möjligtvis kan jag tänka mig att göra rent...*muttrar* galna fruntimmer..

Anonym sa...

Hahaha, om du är en grisfia så finns det nog inga namn för oss här hemma.
Vad sägs om att göra rent i ugnen sådär 2-3 ggr om året? Och tvättmaskinen, ska man verkligen rengöra den sådär? Här har det aldrig hänt tror jag.

Husmorswannabe sa...

Det enda jag har "schema" för är att rensa brunnarna i duscharna/badkaret - en gång till semestern, en gång till jul. Och då är det aldrig en dag för tidigt om man säger då; det är 5 här hemma som delar på 2 duschar. Den där gummibälgen i tvättmaskinen brukar jag ta när den solkat ner något - typ en gång i månaden - och ugnen... kanske en gång i halvåret. Men det beror ju också på hur mycket mat man lagar som stänker ner ugnen. Viss mat smutsar ju knappt ner alls.

Anonym sa...

Om du är en grisfia så vet inte jag vad jag är...

/Ragdoll

Chatrine sa...

Ops, nu känner jag mig dum. Torkar av gummilist och tvättmedelsfack efter varje maskin och ugnen nån gång eller två i mån.
Shit! Våra barn har alltså rätt. Vi har blivit pedanter :-)
Så går det när man pusslar ihop ett fungerande familjeliv med 4 ungar varav en med AFHD. Tjoho

Chatrine sa...

Ops, nu känner jag mig dum. Torkar av gummilist och tvättmedelsfack efter varje maskin och ugnen nån gång eller två i mån.
Shit! Våra barn har alltså rätt. Vi har blivit pedanter :-)
Så går det när man pusslar ihop ett fungerande familjeliv med 4 ungar varav en med AFHD. Tjoho

Mammy sa...

Ugnen gör jag ren när det verkligen behövs...alltså nästan aldrig (lagar nästan ingen mat!)
Gummiringen i tvättmaskinen gör jag rent när den skitar ner den rena tvätten jag tar ut ur maskinen.
Är du lortfia? Då är väl jag den snusikigaste i världen.......:(

annika sa...

Vilken tur att din kompis inte är min kompis...hon skulle aldrig äta något från min ugn, som rengörs typ ett tag efter att det behövs. Å tvättmaskinsringen - absolut bara när det behövs.

reneesfotoblogg sa...

Aldrig! I alla fall inte på det sättet.
Har nämlich en självrengörande ugn! Det bästa köp av hushållsmaskiner jag gjort. Man trycker på knappen, väntar en stund och sedan är den som ny. Har man grisat ner ugnen rejält innan så kan det på sin höjd bli lite stoft på botten att blåsa bort.
Tvättmaskinen? Husbonden rengör filtret när det behövs.

Cecilia N sa...

Jag tror ugnen rengörs var tredje vecka ungefär, de andra i familjen tror jag nämligen inte bryr sig så mycket om den. Men då torkar jag bara av "golvet" och putsar fönstret.

Gummiringen i tvättmaskinen? Nä det tror jag inte. Luddsilen kanske nån gång per år.

Däremt sköljer/skrubbar jag av den där grejen i diskmaskinen minst en gång i veckan. Du vet den där som du råkae hitta nån gång.

Och vill du hitta nåt riktigt räligt ska du uppsöka gummipackningen mellan diskmaskinens inre och luckan, förslagsvis nederkanten ...

NinaPX sa...

Göra rent, vad då? Nä.....

Jag bo i Båstad, bitch! sa...

Eeeeh. Vad pratar du om?
Ugnen,,, max en gång om året. Tvättmaskinen,,, när skiten syns.
Fast du kanske ugnar extra flottig mat som skitar ner ugnen mer och tvättar jord som gör att du måste rengöra oftare?
Eller så är du bara en smula anal i ditt pedanteri. :)

Gunila sa...

Ugnen rengörs när man flyttar!
Både när man flyttar in och när man flyttar ut.
Bakar och lagar alltid maten i ugnen i en Tupperwarebytta med locket på så det behövs inte rengöras alls.
Tvättmaskinen rengör jag när jag tvättar trasorna, då rengörs tvättmedelsfacket så att allt sköljmedel kommer bort och då är ju trasan framme så allt fixas till innan den tvättas, även golvet och hyllorna i tvättstugan.

Anna sa...

VA?? Ska man tvätta gummiringen? Vi har bott i huset i tre år och jag har aldrig gjort det... Ugnen rengör jag 3 gånger om året, typ...

MisterMr sa...

HA HA HA sist jag gjorde rent ugnen var när minstinge hojtade "Pappa det brinner" var tydligen något jag missat o torka bort ha ha mao ytterst sällan eller när det luktar skunk o ryker från den när man ska till o laga mat. Tvättmaskin o gummiring ge upp har aldrig i hela mitt liv hört att den ska rengöras o mao så har jag aldrig rengjort den, sorry på det ;-)

Karlskronamamman sa...

Oj, jag måste vara en av de äckligaste på jorden.
Ugnen blir väl rengjord så där två gånger om året och den den gummigrejen i tvättmaskinen har jag inte hittat än...och vi har bott här i 3½ år.
Var hittar man den egentligen??

Så, nej...du är inte det minsta grisfia!

Katarina sa...

Eh ugnen.... Hmmm kanske... Två gånger år? Jag vet inte. Inte jag som brukar göra det :P

Ringen du pratade om var jag tvungen att läsa kommentarer för att förstå vad du menade :P så nej. Den har jag nog inte rört så ofta.. Kanske är läge för det.

Du låter väldigt renlig måste jag säga.

Anonym sa...

Det är väl städpersonalens jobb? Du har väl städhjälp om jag inte missminner mig? Iallafall ugnen. Den är alltid ren så jag antar att min städerska gör rent den. Tvättmaskinen då och då, om jag ser en massa ludd på gummilisten typ.

Liz i Lux

Lena sa...

Vaddå göra rent? Ugnen max. 1 gång per år. Tvättmaskinsgrejem har jag aldrig gjort rent...

Tin@ sa...

Smutsgrisar är vi allihopa, allihopa, allihopa! Smutsgrisar är vi allihopa, jag med...

Anonym sa...

Jag är en grisfia!!!
Hur gör du med filterna i fläkten???

pangis sa...

Till jul!! Varken mer eller mindre.. Tvättmaskinen när det ev behövs..och inte är jag en grisfia för det:-) Dagens ugna är såpass självrengörande att man knappast behöver krångla oftarer.. Hellre då ett glas vitt i solen:-)

Monica Hortell sa...

Göra rent gummiringen i tvättmaskinen??? Visste jag inte att man skulle eller ens kunde. Med andra ord: jag har aldrig någonsin gjort det. Never ever.
Ugnen rengör jag om den börjar osa och lukta. Händer kanske en gång om året...

Klankis sa...

Jag visste inte heller det där med gummiring! Vilken gummiring?
Ugnen gör jag rent när jag flyttar, eller alltså - städfirman gör rent ugnen när jag flyttar. Det har hänt att jag har torkat av luckan när något har typ exploderat där inne.

Tatiana sa...

Du och jag Mona, jag säger bara det ! Vi kanske kan starta en v´webbstädsakut. ? Asså vi ger råd och de städar .
// Frajaxsåpåaochskurtrasor

Anonym sa...

Oj.
Insåg just att jag borde... äsch.

Ansluter mig till de övriga och får väl känna mig som en grisfia då;)

Kram,
Anita

Gabriella sa...

Gummiring i tvättmaskinen? Ugnsrengöring ... ähum ... *harkel*, very seldom ...

Katarina sa...

Sällar mig till Gabriella och Greta. Känns som om din rengöring skulle göra allt kliniskt om man jämför....hm..kanske man ska kika in i maskinerna.

p sa...

ugnen; pyrolysrengöring! på med värmen, och när den kallnat ett snabbt svep med trasan. Tvättmaskinsbälgen skuras när det tvättats bajskläder, tack o lov mer och mer sällan numer. Åsså emellanåt köra tom maskin på 95grader, med ättika i sköljmedelsfacket.

Anonym sa...

Hahahaha du är så rolig! Du får alla att skriva de roligaste kommentarer jag läst! Det är en fröjd att läsa din blogg inklusive alla kommentarer. Det är en gåva att locka fram detta hos folk. Jag vrider mig... av igenkänning. Och jag skäms... kanske borde ta hjälp av Rut.

/Mimi

Anonym sa...

Har självrengörande ugn, tack & lov! Gummilisten i tvättmaskinen gör jag ren c:a 1 gång/månad eller oftare vid behov. Tvättar 2 gånger i veckan ungefär. Men spisfäkten? Oj, hjälp, måste rusa........
/Cata L

Stjärnstoft sa...

Men hallå.... tack för att du väckte mitt dåliga samvete över gummibälgen i tvättmaskinen och ugnen....
Men fläktfiltret åker diskmaskin rätt ofta iaf :)

Maria sa...

Hur fan gör man rent tvättmasknen. Gör inte den det själv? Lixom dess huvudkompetens?

Ann-Katrin sa...

när det behövs, som med allt annat i hemmet. Skulle inte falla mig in att göra saker på ett speciellt schema bara för att det ska göras, jag gör saker när det behövs. Så mycket tid har jag inte att jag har lust att göra det mer ofta.

Anonym sa...

Ugnen har jag nog inte gjort rent sen vi flytta hit (snart 2 år sedan) men med tanke på att vi nog max använder den 10 gånger per år så borde det bli 1 gg i månaden enligt ditt schema...

Gummiringen väldigt sällan, men inga grusiga barnkläder här. Kollade nu o den är snygg o ren. Däremot är jag mer noga med tvättmedelsfacket, det blir läskigt o rengörs varje månad. Tvättar den även tom i 95 grader ca var tredje månad, enl instruktionsboken...

/A

Anonym sa...

eh.. gummiring?
ugnen... 2 ggr på 17 år
Jag bränner bort skiten istället

Anonym sa...

En kompis som ger dig dåligt samvete för din städning hemma är ingen kompis.

California Swede sa...

Na nu far du ge dig! Lagg dig pa soffan och las en bra bok eller ga ut i naturen. Slosa inte bort sa mycket tid pa onodig stadning! Du jobbar alldeles for hart redan! Sjalv tvattar jag ugnen 2 ggr om aret...typ....diskmaskin och tvattmaskin...wtf???