tisdag 3 maj 2011

En tisdag i maj månad

Tittar ut genom fönstret i morse och får en smärre chock. Det snöar som attan och att gå barfota i pjucken kändes plötsligt inte som ett alternativ längre. Upp och sätta på sig strumpor.

Åker in till stan för att gå på ett seminarium. Det bjuds på goda smoothies och fräscha mackor. Dock med sånt där läbbigt gräs i, eller ja, groddar som luktar jord. Skitaäckligt.

Spenderade sedan två timmar på att lyssna på Sveriges ambassadör i Indien, som var här på blixtvisit. När han pratade så stod han och vaggade med kroppen. Jag går igång på sånt där. Alltså, jag menar att jag påverkas. För mig är det som hypnos; jag vill bara somna. Så jag hade grava problem att hålla mig vaken. Inte så smidigt när man sitter längst fram kan jag meddela.
Efteråt blir jag sittande 40 minuter i bilköer på Norr Mälarstrand.

...och undrar vad det är för dåre som har döpt det här Marriott-hotellet. Som bäddat för att inte kunna uttala liksom. Klicka sig lite på bilden tack.

Kommer tillbaka till kontoret och jobbar med tråkiga saker. Allt som har med siffror att göra får mig att få utslag. I hate it. Så jag går ut på lagret och tröstar mig med en påse bilar. Som är avsedd för våra leveranser till våra återförsäljare. En sån där liten minipåse.

Just precis. Jag har som bekant genomgått en Gastric by pass-operation och tål inte socker så bra. Och varför nöja sig med EN biljävel när man kunde trycka i sig en hel bilpark! För stor dos = hjärtklappning och måste-gå-och-sova-typ-nu.

Då kom jag på att vi släpat med oss den här genom ett antal flytter. Den har råkat hamna i en skrubb på jobbet.
Ett stycke sängskåp
Så det var bara att lägga sig och sova en stund. Vaknade efter ett tag och jobbade lite mer. Fick bl a ett mail där jag blev erbjuden att få åka till Island på "valskådning". Tack men nej tack. Intet ont anande att jag snart skulle få ett annat semestererbjudande..


Sen åkte jag ut till vår butik i Vällingby. Hämtade lite grejer hem och lämnade skyltar om att vi ska lägga ned butiken och att vi därmed börjar med 40% rea denna vecka.
Så nice att äntligen bli av med denna barlast. Vällingby centrum suger hästballe nämligen och vi har varken tid eller lust att lägga energi på den här butiken längre. 3,5 år får räcka. Been there, done that, got the t-shirt. Never ever more.

Vid det här laget vet jag om att jag just precis blivit erbjuden att få vara hotell-provare i en vecka i Sorrento/Italien, men inte kan åka pga jobb. Jag är på skitdåligt humör. Maken och talibanen är inte hemma på flera timmar, så jag drar till Finfrun för att få gnälla av mig lite.
Men kärringen är inte hemma. Är väl inne på sitt andra hem. Som börjar på N och slutar på K och ligger på Hamngatan i Stockholm. Åker hem om än ännu surare.

Packar upp lite grejer som jag hämtade hem från affären i Vällingby. Till talibanens rum.

Orkar inte laga mat, så jag fixar te och gottigotti. Sätter mig i soffan och äter.

En halvtimme senare gör tonåringen mat och jag ångrar mig. Försitter nämligen inte chansen att för en gång skull få sitta och käka middag i soffan. Med fötterna på bordet. No talibanos at home.

Men jag är fortfarande sur.

Och finns det verkligen ingen här som känner Ola Matsson, vd på Solresor? Var snäll och ring honom på en gång. Hälsa honom att jag verkligen behöver komma iväg och att han inte kommer bli besviken. I will deliver. Och jag kan åka på måndag, eller nån annan dag därefter. Lätt. Jag går upp och packar nu.

Omutifallatt

9 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar dina inlägg.

Vad komiskt att ni har butiken i V-by (där jag växt upp) som jag besökte i förra veckan. Jag o min sambo beklagade oss lite över centrumet faktiskt. Den där satsningen verkar inte ha gått så bra. Trist.

Bra att du går och packar nu!! =)

Kram till dig!

/O. - Randiga Tankar

Malin sa...

Minns när vi var på invigningen av butiken. Känns som nyligen. Men rätt tror jag. Läget suger o centrumet också!

Elina sa...

Sorrento som är en så underbar stad, vilken jävla miss att du inte kan åka! Helt befogat att gnälla över. Du har mina sympatier.

Bettan sa...

Stackars dig! Så surt att få chansen att åka och sen inte kunna. Hoppas de vill ha dig på en annan resa framöver istället. Behöver de referenser kan vi nog hjälpa till!

Elsa sa...

Attans vad de missade reklam där! Dina blogginlägg från resan hade ju varit värt miljoner för dem!

Anonym sa...

Du... Hotellet hade väl inte så konstigt namn? Uttalas Kårt Jard. Sen att det inte var vidare fint kan jag hålla med om. :)

MonasUniversum sa...

Anonym: Jo, jag vet hur det uttalas, men jag avskyr ord som när man första gången ser det, måste läsa två gånger för att fatta.

MonasUniversum sa...

randigatankar: Mmm, centrumet är verkligen värdelöst. Nu ska de bygga om Kfem. Ingångarna. De tror inte att kunderna hittar in nämligen. Jävla nötter.

Malin: Som sagt, åren går. Fast det har varit bra att dumpa överskottslager där.

Elina: Nämen nä, du skulle skriva att Sorrento är en skitstad och att jag inte missar nåt!

Bettan: Jamen så bra, då räknar jag med ert stöd nästa vända!

Elsa: Haha, det är ju synd att resebyråer säkert får ett tiggarmaial i veckan från bloggare som påstår att de är svinbra. För om inte, så hade man ju haft en liten chans att bli en bra resebloggare!

Anonym sa...

Ah men I lööööv talibanspegel! Var? *i-planerar-tagen-med-total-husrenovering-samt-inredning*

-Stina