tisdag 3 maj 2011

När man på allvar lider av svår åldersnoja

Jag har precis insett en sak.

Om man är född på 60-talet, som jag är, så kan man vara över 50 år.

FEMTIO ÅR!

För mig är det näst intill dödsgammalt. På riktigt. Fast än så länge dröjer det några år innan jag är där.

Men om jag på allvar går till en hypnositör och ber honom få mig att tro att jag är 37, så är det ju bara mitt leg som avslöjar nåt annat.

...och möjligen en skadeglad yngre, snacksalig make.

...och kanske en spegel då'ra.

Nån som har några känningar?

32 kommentarer:

Madde sa...

Åk till ICA MAXI i Häggvik köp 2 dosor nikotinfritt snus (Onico) var stressad så du verkar nervös!

Hela min dag blev räddad då jag fick visa Legg då (Blir 36 år i år =)

Helén sa...

Åk till Norrbotten, där blir jag frågad om jag är dotter till långt yngre personer. I Skåne tror de att min bettydligt yngre man är min son. Sverige är avlångt. :-)

Det går över också Mona, jag blir 54+ men nojar inte mer.

Kristina sa...

I know what we are talking about...

Peatreek sa...

Gilla läget sägs det, har du hört det? Jäkligt svårt o acceptera men när man väl gjort det...
Sen har vi väl alla våra ups and downs.

deleines sa...

OJ är du SÅ gammal ;)

Förlåt jag kunde inte hjälpa det du bäddade för det!

Kia sa...

Jag har känningar av ålder inte hypnotisör. Men han den där Presto (Götgatan 60, vi hade kontor där förut och den hypnotisören hade många kändisar som kunder - vad jag nu vill säga med det?) verkar vara en trevlig och kunnig prick!

agneta sa...

Nä, det är bara att inse att vi 60-taliset har hamnat på dö-sidan av livet. Jag är 46, och närmare 60 än 30 - och jag minns min 30-årsfest som om den vore igår :/

Chatrine sa...

Det är väl irriterande att åka dit. Jag känner lite detsamma. Jag vill inte för allt smör i småland vara 20 igen men jag vill inte heller bli en gammal kärring.
Är en fjolla som alltid fixar hår, smink och kläder och hatar tanken på att folk ska le så där lagom nedlåtande och kalla en patetis. Hur mycket får man fixa sig när man passerat 40?!? Hur fan ska man se ut?
Att se cool och avslappnad ut i slitna jeans och t-shirt kan man ju glömma. Hjälper inte ens med ett par snygga skor =) Dags för en ny revolt kanske, hehe

Linda sa...

Madde: Det hade räddat hela min vecka! Äsch, det hade jag levt på i ett halvår! :-D

Monica sa...

Kia hos han har jag varit;) borde nog gå igen!

Och Mona vilka världsproblem , du ser ju så snygg och fin ut ingen skulle gissa att du närmar dig 50 sluta tänk så förbannat på åldern..

Cey sa...

Ha ha ha....har just fyllt 48 och har svårt att acceptera detta faktum. Man har ju typ levt halva sitt liv och nu går det inte uppför längre utan mer nedför. När jag träffar gamla klasskamrater, kompisar etc. och krasst kan konstaterar att det blivit tanter & farbröder så undrar jag om jag oxå blivit tant. Skyndar mig att kolla i spegeln och kan se några få gråa hår som snabbt rycks bort, ett fåtal rynkor men annars så ser jag ut som jag gjorde för 20 år sedan. Tackar samtidigt miin saliga moder för bra gener.

Nina sa...

Äh...man är inte äldre än man gör sig. Det finns 20 åringar som är som 80 åringar och tvärtom. Vi är så åldersfixerade här i landet! :o)

Hälsn Nina i de södra förorterna

Silla sa...

http://www.solresor.se/resa-till/tema/kampanjer/bli-hotelltestare/hotelltestare/

MOna detta passar dig... Man ska svara innan kl 16 idag...

Anonym sa...

Är tydligen 49 i år, och har just fått tid för höftledsbyte... MOahahahaha... hur i helvete gick detta till??????

GudinnanT sa...

Nä har ingen åldersnoja...inte sen dagis personalen frågade om det va min syster jag hade med mig när jag hade med mig min 16 åring....

Gudrun sa...

Åldersnoja är bara förnamnet... Så fort man ska välja födelseår på nån sån där websida så får jag scrolla väääääääldigt länge tills jag hamnar på ... 1966! Det är inte snällt.

Bitten sa...

Nojan var störst innan jag passerade 5o-strecket. Efter 50-årsdagen bryr jag mig inte längre. Fast det är ju lååångt till 60.

reneesfotoblogg sa...

Jag kör med självhypnos!
Jag är 28.....
Jag är 28.....
Jag är 28...................
Och det funkar!

Anonym sa...

Jag sökte in till universitet nyss. Då visade det sig att mina betyg var för gamla för att finnas med i det digitala systemet.

Då kände jag mig gammal.

Så ringde jag till min gamla gymnasieskola för att få en kopia. "Nej vi förvarar inte gamla betyg på skolan längre, de finns i kommunarkivet"

Då kände jag mig vääääääldigt gammal.

Jag är 31...

Mona (en annan Mona) sa...

efterom jag envisas med att tro att jag är 27 år trots att jag är född 1971 så har jag nog varit till en hypnotisör, vilket betyder att jag BORDE kunna tipsa om en.
Tyvärr lyckades han inte lura hela kroppen och en viss åldersdemens har redan börjat infinna sig.
Men andra ord kommer jag inte ihåg nämnda hypnotisör....

Åsa sa...

Fast du ser inte alls ut som 50. Kanske 42 men absolut inte 50. Å en j-vligt snygg 42åring dessutom.
Men du får mig att känna mig väldigt ung, själv är man ju 70talist! Tack för det!

Åsa sa...

Jag blev mormor när jag var 36, och då är det helt OK att vara "gammal" tycker jag. För en mormor ska ju vara lite smågammal, och gärna sitta med katten i knät och stickningen i händerna.- Jamen det är ju JAG! Precis så tillbringar jag helst min fritid.

Sedan så beror det kanske på i vilka kretsar man umgås också. Jag bor i en liten by i Norrbotten, mitt i skogen, där jag inte ens ser grannarna.

Kramar till er alla, oavsett nojor eller inte.

Åsa/skogsmommo

O. sa...

Jag fyller 40 i december och hatar skiten. Vill inte ens tänka på hur det känns efter det.
Och då har jag ändå sjukt bra gener och fick senast för någon vecka sedan visa leg. på bolaget & när jag köpte cigaretter. Men det hjälper inte 40-årskrisen det minsta tyvärr. :(

Anonym sa...

Amen håll käften Mona:)...är född 61 och i nov blir jag 50...kan knappt skriva det...men och andra sidan så är jag frisk och lyckligt gift...så jag är glad ändå...

illika sa...

Alternativet till att bli äldre är att vara död. Pick and choose. :) Varje födelsedag är ännu ett år överlevt. Må vara att jag har ett udda perspektiv, men vid 36 är jag fortfarande glad för varje år. Vacker är man inifrån.

compagnietmarie sa...

Med hjälp av yngre som förstått att min dag är gjord när de säger ngt om att jag inte kan vara de 50 ( konstigt att skriva) som jag faktiskt är tycker jag det känns ok för det mesta;)

Men jag är ju bara sjutton allt som oftast, lika glöttig;) (barnslig)

kram

I min värld sa...

våga vägra 50! Jag envisas med att tro att jag inte är mer än dryga trettio ....fattar inte att det snart är en femma framför istället och jag är född 62....
Jag säger som min sambo det är mest på utsidan som jag är gammal inuti är jag fortfarande 25 + :-)

anne sa...

Jag fyller 51 i år och skulle inte vilja vara särskilt mycket yngre. Näää...faktiskt vill jag inte vara ett dugg yngre. Jag har väl aldrig varit intressantare än jag är nu och bortsett från litet extra kilon så är lika nöjd nu med hur jag ser ut som när jag var yngre.

Ålder är bara en siffra, totalt ointressant.

Raggoparden sa...

Säger som Karl Gerhard, "att bli äldre är inget att oroa sej för, varje gång jag fyller år har alla mina bekanta blivit et år äldre också".

Anonym sa...

Du tycker det känns gammalt att bli 50... Gissa hur det känns att ha ett "barn" som fyller 50 nästa år.

Någon som har en rullator att låna ut...?

Ninnie

Lancia sa...

Well, det är å andra sidan inte så jävla kul att behöva visa leg på en mässa med 16årsgräns när man är 27 heller. ;)

Maria sa...

Jag har ingen åldersnojja men blev inte direkt glad när dagispersonalen häromdagen sa grattis på 40-årsdagen... tydligen hade min 3½-åriga dotter förkunnat vid lunchen att "min mamma fyller 40 år idag". Kan meddela att jag blir 32 om drygt 1 månad... barn och deras påhitt!

Men, det finns ju ett gammalt ordspråk "Man är så gammal som man känner sig" och det tycker jag låter bra!

Ha det gott, Snygging!