torsdag 5 maj 2011

Om bin Laden

Jag vet inte om ni har sett filmsekvensen när de filmar insidan av huset han levde i. Överallt så sägs det att han alltså levde i värsta lyxkåken i Pakistan, en "mångmiljonvilla". Hittar tyvärr ingen bättre illustration än den här bilden.
En sak är ju klar i alla fall: i Pakistan verkar man ha lite annorlunda referensramar för vad man kallar lyxhus.

Så om jag någonsin skriver i bloggen att jag funderar på en semestertripp dit, så påminn mig om detta inlägg. För jag törs inte tänka på hur ett 5-stjärnigt hotell ser ut.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha precis vad jag tänkte innan jag ens hade sett några bilder. Har nämligen bott i Islamabad i 3,5år (jobbade). Lyxvillor enligt vår uppfattning är det svårt att finna. För övrigt kan jag rekommendera dig att INTE åka dit på semester. Jag skulle inte åka tillbaka om jag så fick saftigt betalt för det. Never.
/Liz i Lux

Anonym sa...

På tal om Laden:

Bin Laden är nu död, men hans bröder Marme Laden,
den något mörkare Choko Laden & vegetarianen Sal Laden är fortfarande på fri fot.
Förutom dessa eftersöks även hans alkiskusin Pinaco Laden,
hans senila farbror Varfanvadejag Laden & den farliga vissångaren Bal Laden...

(sorry, couldn't resist)

/CL

Dagar du inte visste fanns sa...

Haha, tänkte på exakt samma grej när dom yrade lyxhus och sen kom bilderna.... :)

GudinnanT sa...

Ja å vilken lyxbil han körde...en vit Suzuki!

Helgona sa...

Det får mig att fundera på hur den vanlige Pakistaniern lever och bor...

Tautolog sa...

Jag tänkte på samma sak. Huset ser urblåst ut... vilket kanske hade att göra med attacken? Men även annars så verkar det inte vara fantastico direkt. Men det är inte så konstigt kanske med tanke på att landet utan problem kan hysa en man som BL, då verkar det finnas vissa bekymmer rent allmänt.

Anonym sa...

@Helgona, you don't wanna know! ;-)

/Liz i Lux

Sara sa...

Då vill du inte åka till det "5-stjärniga" hotell vi bodde på i Turkiet heller, isch, det var riktigt äckligt. Mögel och fuktskador på väggarna, trasigt duschdraperi, gamla bajsrester på toaborsten med mera, med mera... Kommer INTE att åka dit igen!

Anonym sa...

Tror bestämt att det var Aftonbladet som satte stämpeln lyxhus. Aftonbladet har ju för vana att sätta sin egen etikett på saker och ting...