måndag 16 maj 2011

Om en dumsnål man

Maken har köpt en ny bärbar dator. Hans första Mac. Under hela helgen så har han trampat omkring och kommit med femtioelva förklaringar varför han måste ha just en Mac. Det är en dåres försvarstal eftersom dealen var att om hans dator pajade, så skulle han ta min och jag köpa en Mac. Detta bl a eftersom jag är den som pysslar med bilder i företaget.

Men plötsligt så blir jag omkörd och det är han som får en sprojtans ny Mac.

Han packar upp allting och konstaterar att hans gamla datorfodral inte passar. Jag hör nämligen ett "Amenvafan!"

Och jag slås av att snålhet alltid bedrar vishet.

För jag kan för mitt liv inte begripa hur man kan slänga ut strax under 20.000 kr på en dator, men inte 200 pix på ett nytt fodral.

Fast egentligen skiter jag i vilket. Det viktigaste att fokusera på här är dom tjugutusen kronorna.

Hell yes vad jag har att ta igen! Hörde jag ny väska?!

9 kommentarer:

Anonym sa...

I hear u sistah

http://maddie.stjernstrom.se/2011/05/09/idag-har-mathias-skaffat-en-ny/


/Maddie

Anonym sa...

Spara dem till en egen Mac, så snart du pillat lite på hans vill du inte ens öppna din egen pc!!!!

Smultronblomman sa...

En ny väska. Och nya skor. Minst!!

Anonym sa...

Hej Mona!

Det var jag som kom fram till dig i lördags på Tolvanloppet (rosa jacka och från Sollentuna om det var fler som frågade om du var du). Kom ju på att jag varken presenterade mig själv eller min son... Jag skyller på att jag blev så nervös och chockad över mitt tilltag att jag helt glömde bort hur man uppför sig bland folk.

Jag heter iallafall Tiril och har inte kommenterat din blogg tidigare men jag har nästan utan undantag läst den dagligen i flera månader (och ja - du fick mig att ta fram måttbandet för några veckor sedan). Så nu har jag iallafall presenterat mig och kanske kommer jag att kommentera fler inlägg nu när jag väl har börjat. Ha det bra och tack för en mycket underhållande blogg! //Tiril

Anonym sa...

Du hörde väl kanske hallrenovering också?

Anonym sa...

Välkommen in i Äpplefamiljen! ;-)
/CL

Sara sa...

Vi har också en mac hemma, som sambon inbillar sig är hans (ha, där misstog han sig, bara för att han råkade köpa den innan vi flyttade ihop). Den är min klara favorit och jag är frälst! Skulle aldrig för mitt liv köpa en pc igen!

Till sak. Säg till maken att om du också köper en mac, med tillhörande väska förstås, så kanske ni kan pruta till er en ny dataväska till honom också?! Det borde tilltala hans ekonomiska sinne, samtidigt som du absolut borde få en egen! Annars kommer du ju att låna hans HELA tiden och den vill han väl ha för sig själv? Eller? ;)

Karin sa...

Jag har nästan precis köpt min första Mac och jag är såld! Den är sååå värd varenda krona även om jag fattar att jag tog en billigare modell för min kostade "bara" 11000. Skaffa dig en egen och försök inte att göra saker på PC-sättet utan lägg ett par timmar på att lära dig Mac-sättet och bli frälst!

Mr Lee sa...

Han är väl medveten om att han måste köpa nytt Officepaket, ny Photoshop osv. Samt att det är ett elände att synka kalendrar mm mot iPhonen. Sedan kan han prova starta något av de stora etablerade ekonomisystemen med sin Mac. Ex Visma. Du kan även fråga Fru Lee hur det funkar med Traderas Powerlister och Mac. ;)

Datorn för 20 000kr är den billigaste delen i att gå från PC till Mac...