lördag 4 december 2010

Solo-myspysJag har rymt hemifrån. Fast inte så långt, bara upp till övervåningen. Ingen kommer hitta mig. En sparkdräkt, ett glas champagne och lite tända ljus avslutar min dag.  Jag väntar på samtal från bästaste vännen.

För några timmar sen säger maken: "Herregud vad rörigt det är här, nu gör vi ett ryck allihopa och röjer upp här!"

(Ett sånt statement händer ungefär tre gånger om året.)

Jag har precis då gjort en större insats i rummet-ingen-får-röra, dvs hans kontor här hemma. Det hela tog över en timme.

Så därför har jag ångan uppe och går genast ut i köket och börjar plocka. Tittar ut i vardagsrummet, i tron att maken har häcken full med plock där. Ehh, inte det inte: han sitter och zappar i soffan. Jag äta tre djupa andetag och upprepar mantrat; "Jag-ska-inte-tjata-jag-ska-inte-tjata", och fortsätter att städa.

En kvart senare rör han på sig. In till arbetsrummet och zappar vidare, fast nu på internet.

Japp, så går det till när maken "hjälper" mig att röja här hemma. Har ni det lika bra...?!

16 kommentarer:

Tina sa...

Ungefär :) Fast min brukar få renoveraryck oxå. Som han iof slutför. Vi skulle egentligen fixa ena badrummet nu i höstas, men det drog ut på tiden. Nu ikväll har han plastat in köket och håller på att måla taket där. Golvet och kaklet ska bytas, men kaklet får nog vänta till EFTER jul.
Imorgon firar vi andra advent på golvet i hallen. (Kan japanerna/kineserna?, kan väl vi??) Vem behöver ett kök liksom? Och framför allt, vem vill ha lite julfint så här innan jul?
Ha en trevlig kväll Mona! :D

reneesfotoblogg sa...

Han skulle bara våga!!!!!

Pillargontanten sa...

Jepp, ingen skillnad....
Men retar jag upp min, och får honom på dåligt humör, då du Jäklar.
Testa det!

Anonym sa...

Jag är nog lyckligt lottad för min käre make städar bättre än vad jag gör!

Sara sa...

Min snubbe är faktiskt himla bra på att hjälpa till o städa. För det är ju väldigt viktigt att det är snyggt o rent i skrivbordslådor o grejer, vem bryr som om hur det ser ut utanpå? Hm.... lära gamla hundar o sitta?

Lise sa...

Ta två glas champagne, eller helst hela flaskan. Because you´re worth it :)

Sus sa...

Här är det tvärtom... "Sus, kan du släppa datorn tror du och hjälpa till..."

Anonym sa...

Såg du till att de kom med på bilden bara för att jävlas med mig? Ju nåw watt ajjm tåking abaut!
//Annki The Kärring :)

I min värld sa...

Japp jag har det precis lika bra fast när jag äntligen har fått honom att börja röja så kan han sitta en hel dag o bläddra i papper som ska sorteras!! Vartenda jävla kvitto ska lusläsas osv....
herrejissesamalia!!!

Åsa C sa...

Varje gång "vi" städar brukar min att börja sortera papper. Varannan minut frågar han om jag ska spara ett papper när jag redan har talat om för honom ett antal gånger att om han hittar något som är mitt så lägg det i en hög så tittar jag på det sen.

Anonym sa...

Men hur tänkte du när du har adventljusstakar, ljuskransar och levande ljus i samma fönster??? Före mig gäller en sak i varje fönster, lite mer stilen less is more. Annars blir det varning för att det bor någon med en annan kulter och annan stil som bor där.....

MonasUniversum sa...

Åh, jag tänkte så bra förstår du. Jag är så trött på att det är så tomt i det där jättefönstret, så jag smackade upp allt jag hittade. Typ.

Ebba G sa...

nä, mycket bättre. Min sötnos har gjort färdig maten när jag kommer hem, hjälper A med läxorna och har bytt lakan i sängen. Jajamensan.
Men så är vi inte gifta heller. Tror det bidrar.

Anonym sa...

"Annars blir det varning för att det bor någon med en annan kulter och annan stil som bor där....."

Jaha, än sen då.
Hilda

Sandra sa...

Nä, den som får städryck här hemma det jag det. Då svansar han efter mig i några minuter och frågar "vad ska jag göra". Jag blir irriterad varje gång "amenförfräsliken, du har väl städat förr, vuxna karl! Vad brukar vi göra?". Sen dammsuger han hela lägenheten även om det från början bara var sovrummet som skulle städas.

Han suger för övrigt på att städa (plocka, torka, damma), men är en jävel på att diska, dammsuga och slänga sopor.

Karina sa...

Här är det han som röjer och inte jag :o

Kram i massor