söndag 19 december 2010

Ibland har man råflyt

Igår fyllde en kompis 40 år. En singelböna. En happy singelböna. Hennes butik brukar ställa ut på en publikmässa här i Stockholm varje höst. Alltså en sån där mässa dit alla får gå, inte bara branschfolk.

I alla fall. Det var så vi lärde känna varandra för ett par år sen. Hon och syrran hennes hade montern mitt emot oss och vi blev kära omedelbart. Sen dess har vi umgåtts. Och eftersom alla vet hur svårt det är att jobba med den man är gift med så brukar vi ofta skoja om att hon och jag ska gifta oss i stället. Vi kör rätt hårt med det här.

Presenten hon hade önskat sig kom inte i tid så igår hade vi rikspanik jag och maken. Sladdar in på Cervera och tycker inte att det finns ett skit att köpa. Till slut hittar två Efva Attling-champagneglas. Jag tvekade en aning eftersom de är ganska dyra, men så tänkte vi "what the fuck, she´s worth it". Men maken var väry tveksam till att det var "rätt" present.  Ser ni ringarna på foten?

De kommer dessutom i en sjukt snygg förpackning. Jag är en sucker för snygga askar;

Till det fick hon en flaska champagne. Sen kom mitt megaflyt: Hon inledde festen med att hälsa alla välkomna. Helt oväntat så skojar hon och säger att vi skulle se det här som hennes bröllopsfest och höll ett tal till oss alla. När hon var klart så harklade jag mig, sa "ursäkta", tog  paketet och stövlade igenom folkmängden fram till henne. Medan jag vandrade fram och pratade så öppnade jag hennes paket. Jag sa nåt i stil med: "älskling, nu när vi gifter oss så här lite mer offentligt idag så tänkte jag att vi skulle skåla i riktiga glas. Ja, maken står därborta och du och jag har ju alltid sagt att det ska bli vi på riktigt, så honom kan jag skilja mig från i nästa vecka. Under tiden så får vi ha våra ringar här på glasen..bla bla bla" och så fram med glasen och i med skumpan. "Skål älskling, bla bla bla." Puss och kram.

Alla skrattade läppen av sig och tackade för en jävligt bra inledning på festen.

Och som av en händelse, faktiskt, så hade vi en liten present till. En nyckelring. I form av en stor ring med en "diamant" i.


Den presenten kommer hon inte att upptäcka förrän idag.  Hon kommer att garva ihjäl sig.

Talk about having tur.

12 kommentarer:

Ting sa...

Skitbra!

GudinnanT sa...

Oj har du åxå en fru en älskarinna och en sambo (fast i ditt fall make) ?
Jag är inte ensam nehe...

Anonym sa...

Jag säger bara, BRILJANT!!!

Johanna sa...

Klockrent! :)

Minkamera sa...

Vad roligt när det blir så lyckat!

Miss 80's sa...

Kanonbra idé! Ingen blyghet här hör jag det. :-)

epsilon sa...

Åh, vilken underbar present.

Josefine sa...

yey!! =)

Fisken sa...

Apsnygga!

Annelie sa...

Å dessa glas fick vi av en av butikerna i det köpcentrumet vi gifte oss i.. som bröllopsgåva. De står såå fint i vårt vitrinskåp,, kommer till användning på vår 5-åriga bröllopsdag.

Ha det bäst.. & GOD JUL.. // Annelie

julia sa...

finns nyckelringen att köpa?!

MonasUniversum sa...

Julia:Japp, den går att köpa. Gå in på www.igt.se. Den är grymt snygg.