onsdag 15 december 2010

När kärringen blir sur

Trots att namnet på vårt ena företag, Hemslöjdsprodukter, är aningens, a n i n g e n s, osexigt så har vi otroligt mycket snygga grejer. Svenskt Tenn, NK, Norrgavel mfl är kunder så det är ju bra.

Och har man snygga grejer så blir det lite som en ladugård; flugorna sladdar in utan karta och kompass. Så vi har en hel del inredningsbloggar som varje vecka hör av sig och gärna vill ha grejer gratis "mot att vi nämner ert namn i bloggen". Jamen så fint. All reklam är bra reklam...I know. Men som bekant så finns det en hel del inredningsbloggar och vi skulle gå i konkurs om vi gav bort grejer till allt och alla, varför jag är konsekvent och säger nej till alla. Fast ibland gör jag undantag. Som när en inredningsbloggare berättar att en större tidning ska göra reportage hos henne och att hon då kommer nämna att den as-snygga pläden kommer just från oss. Så jag sträcker mig till att hon får rabatt på de grejer hon vill köpa. Hon har nämligen en liten butik och vill köpa lite andra grejer också. Vi packar ordern och allt är frid och fröjd.

Helt plötsligt börjar jag nu få mail om att en viss bloggare skriver att om man nämner hennes blogg när man mailar oss, så får man köpa plädar till ett bättre pris.

Och här sitter jag och undrar om jag ska ringa upp henne och fråga vad fan hon styr med. Eller om jag ska vara schysst och ge de som hör av sig rabatt.

Hur som så blir man ju något jävla trött.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Hon är inte lite fräck... jag hade ringt. Tror jag... fast risken är ju att hon istället skriver skit om er...

pangis sa...

Tja om det inte finns något tecknat avtal mellan er så kan du ju låta den icke så smarta inredningsbloggerskan stå för rabatten..

Jag tycker i ärlighetens namn att det var lite väl fräckt av henne. Men visar det sig att du ökar försäljningen markant så why not, d¨å blir det ju en win win situation.

Hell and luck!

Annika och labradårarna sa...

Var en snäll tomte och ge dom rabatt fram till jul eller så tycker jag :-)
Så behöver du inte bli så irriterad utan bli nöjd i stället för att du kan göra människor glada!

Karin S sa...

hmm, klurigt.
Det är inte schysst av henne att lova bort nåt som inte är hennes. Jag hade definitivt ringt henne, bara för att klargöra att hon går emot vad ni sagt. Men jag hade troligen gett rabatten fram till jul. Om rabatten inte är gigantisk och totalt orimlig.
Jag skulle också begära att hon ändrar på sin blogg så att det framgår att rabatten bara gäller tex fram till jul.

Den hemska tvillingen sa...

Hm, trickit det där du.
Men kanske Annika och Labradårarna hade receptet.
Och så ett mail till bloggerskan om att du inte förstått att hon väntade sig att du skulle ge rabatt till kunderna i och med den här dealen. Så lär hon sig väl att bli tydligare med vad hon vill i framtiden.

Anonym sa...

Inte okej! Fy skäms säger jag bara. Vissa gör saker bara för egen vinnings skull utan att tänka på andra.
Jag skulle förmodligen dra tillbaka mitt avtal med henne då hon inte håller sin del.*kram från Väsby*

Miss 80's sa...

Märkligt! Att hon kan göra något sådant utan att ni är överens?

Det var ju inte svårt att hitta den inredningsbloggen, efter googlande på nyckelord från ditt inlägg.

Hon skriver där att det är designern av plädarna som erbjudit rabatten?!

Anonym sa...

Jag hade absolut ringt och undrar vad människan sysslade med! Och inte hade jag gett rabatt till nån mer heller, ever!

/Ragdoll

MISS FURIE sa...

Det var till att ta egna intiativ. Hoppsan! Jag hade nog hört av mig och ödmjukt frågat om det blivit ett missförstånd. Du tjänar nog på att lämna rabatten men det är ju vettigt att ni är på samma planhalva. Kram kram!

Helena m. 4 sa...

Håller med Miss80.
Bloggaren skriver ju att det är någon Magnus (designer?) som lovat rabatten, men att beställningarna ska gå via "info@hemslojdsprodukter.se" - tror du har din oplockade gås med Mange va' ? Han borde informerat er om det tycker jag...

Kattis sa...

Är du säker på att det är rätt blogg de som mailar dig sett.. Eftersom det dyker upp en blogg från ifjol om plädar man får rabatt på hos er om man nämner en blogg... Inlägget är dock från ifjol som sagt så du bör kanske uppmärksamma folk här på det eftersom en hel del verkar elda upp sig för fel sak (och blogg) här.

Helena m. 4 sa...

okej - ser att jag bommat åldern på inlägget...
Plocka inga "gåsar" med Mange.
;-)

Miss 80's sa...

Oj, tack Kattis! Sorry, jag tar tillbaka. Ser nu också att inlägget med hänvisning till designern var från förra året ... Så det kan bli! Det är säkert denna blogg de andra sett också!

Anonym sa...

Tänkte på dig när jag såg den här auktionen hos Musikhjälpen i P3
http://www.tradera.com/Maria-Montazami-tassel-kit-auktion_280404_124149182

Veronica sa...

Det handlar väl om princip. Jag personligen skulle inte låta folk förändra eller hitta på ett avtal på det där sättet. Det kanske ökar försäljningen, så jag skulle väl sträcka mig till att ha rabatt fram till jul och skicka ett skarpt tillrättavisande mail till den bloggerskan.

Fräsigt! sa...

Herregud. Herren tar. Och herren tar.
Ömsom vatten och ömsom vatten.

Som jag brukar säga.

Malin sa...

Ge alla som beställer rabatt, och fakturera bloggaren sen :D

msn00b sa...

Ptja, det finns ju ett väldigt enkelt sätt som både är medmänskligt och korrekt.
Nämligen att nämna bloggaren vid namn. Medmänskligt eftersom du då skyddar andra människor/företagare att råka illa ut genom att avtala saker med en person som uppenbarligen inte är en renhårig affärskvinna och korrekt eftersom du då riktar hennes läsares besvikelse åt rätt håll. Varför skall du och ditt företag riskera en badwill smäll i hennes blogg som svar på ett eventuellt telefonsamtal när det är hon som hittar på att ni har avtal som i själva verket inte existerar?

Anonym sa...

Åh. http://www.hemslojdsprodukter.se/hemslojdsprodukter/Hemslojdsprodukter.html Så det är er hemsida? Letade efter en speciell ljuskrona och hittade den hos er. Men...jag får eksem av felstavningar på företags hemsidor så jag klickade ner den igen. 'Sammarbetspartners'...'bunader'...?

MonasUniversum sa...

Anonym: Jag vet, vi har inte ens börjat med hemsidan än. Vi köpte företaget 1/6 2010 och har inte haft en sekund över. Dock är "bunader" rätt. Det är den norska folkdräkten som kallas bunad...

Mamma J sa...

Jag hade alla gånger tagit kontakt med henne och krävt att hon skulle göra offentlig avbön. Att hon gjort detta enbart för att fiska läsare och inte alls hade något avtal med dig.

Aldrig i livet att jag hade låtit den typen av "affärsverksamhet" som hon verkar ägna sig åt, lyckas!

Moi sa...

kan du inte skicka henne ALLA dina kvarvarande älgservetter och ALLA saker du vill bli av med i stället för att slänga det hädanefter? hahah