söndag 26 december 2010

När man får hem en ny soffa

Dagen innan julafton kom Mio med vår nya soffa.

Nästa gång, vilket kommer ske inom ett år eller så, när jag börjar tjata om ny soffa, kan ni vara så vänliga och påminna kärringen om ett par saker.

Inte köpa en 20-tusen kronors soffa på Mio = skitkvalitet. Ihopsnickard på en pisskvart på nån fabrik på nåt torp i Rumänien. Typ. Varför görs det inga soffor i Sverige?

Inte köpa en svart, utan hålla mig till vit/beige. Herregud, vad tänkte jag med?

Se till att benen inte är kromade, som sabbar hela färgställningen i vardagsrummet.

Ha lite bättre koll på soffstorleken och inte köpa en soffa med TVÅ divandelar, som sen upptar 98% av rummet. I stället för en schysst lounge så blev det nu ett tv-rum.

Se till att den inte innehåller syntetiska fibrer, som gör att varje gång jag reser mig ur den så utvecklas det en statisk elektricitet som gör svinont.

Som sagt. Jävligt bra om ni kan påminna mig.

30 kommentarer:

En Holländerists betraktelser sa...

Rekomenderar Bellus från Baltikum. Kvalitetssoffa.

Anonym sa...

Bildbevis?

Sofia sa...

Slettvoll från norge super fina, har en hel grupp visserligen kostar det betydligt mer men så värt det ( då behöver du inte byta vart annat år...

ha en fortsatt mysig julhelg!
Sofia

MiaMaria sa...

Vilken soffa valde ni? Vill ju inte köpa samma låter det som ;)

MonasUniversum sa...

Vi valde Modern Living. Och just i detta nu gör Mio reklam på tv..nåt om halva priset fram till nyår.

Anonym sa...

Köp Bolia istället, mycket bättre kvalitet!

/Anna

GudinnanT sa...

Jamen ni kom överens maken och du om EN soffa va lycklig över det!

Anonym sa...

Men exakt hur kass är kvalitén? Likvärdigt med soffor från tex jysk eller?

Har alltid velat ha en soffa från mio, då dom ser så sköna & stora ut, dock lite för dyrt för mig (ensamstående).. Men när man läser detta så känns det helt plötsligt inte som man 'behöver' en soffa från mio..?

Sus sa...

Då ska vi se..

Är du nöjd med din soffa?
Jag vet inte om det framgick riktigt..

Anonym sa...

Själv är jag supernöjd över vår modern living soffa som vi fick för en dryg månad sedan! Men smaken är som baken.
Nästa gång kanske det är en bra idé att tänka till två gånger och inte köpa soffa på impuls?

Anonym sa...

Bild tack:)

Fröken Finemang sa...

Det går bra för er med soffor.

intern1n sa...

Aj då. Missnöje redan...brukar bara växa med tiden. Kolla retur/bytesrätt snarast. Lycka till med detta. Unnar dig en skön vacker soffa att sitta i när du för en gångs skull är hemma.

Älvan sa...

Den bästa soffan någonsin är mammas och pappas soffa. De köpte den för sisådär trettio år sedan på NK, på tokrea (de betalade väl 2000kr då). Den håller fortfarande, tack vare att mamma är en jävel på att sy och har gett den nytt överdrag ett par tre gånger genom åren.

Anonym sa...

Lämna tillbaka soffan inom en vecka. Ångerrätten gäller. Så kan ni hitta en annan soffa istället som ni trivs med.Det är bättre att vara utan soffa några veckor än att sälja den om ett år och vara irriterad hela tiden och förlora de pengarna.

Anonym sa...

Hm, "Smaken är som baken" skrev någon, dallrig, eller? ;=)

God fortsättning
Butta

Mia sa...

Jag köpte två svensktillverkade soffor för ganska precis två år sedan. De fanns på Hermansons möbler i Umeå, en möbelaffär som tillhör MIO men ändå tar in möbler utöver MIOs ordinarie sortiment. Så nog finns det svensktillverkade soffor alltid! Supernöjd är jag med köpet för övrigt. En tripp till Umeå nästa kanske? ;)

Anonym sa...

Hmmm vi har precis beställt "coffee" för 25 loppor....inga kromben här inte men blir orolig för jag har valt en "U"-soffa...å andra sidan har vi bioduk så det blir väl ett "tvrum" vilket innebär att soffan kommer passa in?? Soffan tillverkas i Polen japp! Vår soffa kommer inte förrän vecka 6...lagom innan vår Thailandsresa...vilket antagligen innebär att soffaaan inte dyker upp förrän just när vi rest...
Maria G

MISS FURIE sa...

Anonym: En veckas ångerrätt gäller inte. Vad nu fått det ifrån.

Helena m. 4 sa...

För sinnesfridens skull - de rear inte din soffa...
MIO har annars en soffa som heter Saga - lite dyrare och lite högre rygg

inkan8 sa...

haha LÄgger in en reminder i min almanacka hörru. :-)

Sara sa...

Lämna tillbaka, gör om, gör rätt. Ångervecka, finns inte det längre?

Klankis sa...

Låter som att vi har köpt likadana. Det är väldigt mycket soffa hos oss nu om man säger så, vi bor i 2:a på 61 kvadrat...

Ullis, Smultronsyster sa...

Vi köpte en soffa på Chilli i Barkarby, den krävde ett nedmonterat trappräcke, 3 vuxna karlar och en nedmonterad radiator för att komma på plats i tv-rummet, som numera är soffrummet, du kan knappt komma in i där längre... Om vi säljer huset får banne mig soffan ingå i köpet!!

Anonym sa...

Jag vet inte från vilken planet jag kommer, men inte fan är Mio skitkvalitet. Det beror väl på vad man köper - man får väl vad man beställer/betalar för? Kromben eller syntetiskt material är ju inte deras fel, väl? Det var väl du som ville ha det? Och att inte mäta innan man beställer... Ja, det är ju säkert Mios fel det också.

Men, å andra sidan så kanske jag inte bor i en finhood heller, så jag har väl inga begrepp om grejerna. Jag menar de där grejerna när man måste tänka själv...

Och för er som pratar ångervecka: Ångervecka gäller bara för saker man inte specialbeställt/byggt själv, vad jag vet. Om nu inte Mio har andra regler...

Johanna sa...

Vi köpte vår soffa på www.mobelhuset.net i Uppsala. Kass hemsida men najsa prylar. Svenska grejer oftast. Fick en fet soffa med divandel och en fåtölj, med breda fina armstöd, för fjortontusen tror jag det var. Men man får köra hem dem själv...

Anonym sa...

Kan ej skicka på bloggen!!! Nå får du skärpa dig ang soffan tror du alla har råd med en dyr soffa för 50000??? 20000 är mycket för mig o många andra ! Själv har jag en ikea soffa som jag är nöjd med sådetså! Sen håller jag med alla, ni kanske var för snabba?? Nu får du förklara dig på bloggen och kanske komma ur fiinhooooden ett tag fötterna på jorden!!! Kram;) monica norskan du vet fattig landstingsarbetare från gettot i nacka

Palmet sa...

jag köpte en pissdyr soffa från Rum interiör (för att vara jag, 16500 gick den på). Den är hård, och "kuddarna" åker isär, så divandelen kommer alltid vara utstående. Soffor är faan skit alltså. Och tar lång tid att vänja sig vid.

MonasUniversum sa...

Okey, nu ska vi prata soffa här. Jag ville ha en amerikansk soffa. En speciell typ som inte finns att köpa här. Och eftersom det var lite bråttom, av olika anledningar, så tjatade jag hål i huvudet på maken om att köpa Ektorp-soffan på IKEA, som är HUNDRA gånger bättre kvalitet än den vi köpte. Maken tvärvägrade. Ja, vi hade bråttom, ja, vi får skylla oss själva, ja, det är min blogg och jag kan beklaga mig bäst jag vill.


Jag står fast vid att just den här modellen är av sämre kvalitet än den jag ville ha på IKEA.

Och storleken är en vanesak. Liksom allting annat.

Anonym sa...

Jag säger bara Divani Divani ifrån Italien, kanske det finns i Sverige också men om företaget köper så slipper du momsen :) o kan betala frakten istället...