måndag 27 december 2010

Du som gnäller över pälskanten på min jacka

Satan vad trött jag är på såna som du. Jag hoppas VERKLIGEN att du inte går omkring med skor i skinn. Och jag hoppas VERKLIGEN att du är 100% vegeterian. Annars kan du knipa igen.

Jag hatar idioter som kackar i sina egna bon.

28 kommentarer:

Rosa- brutal jävel sa...

Jag ska köpa en pälsväst, riktig päls. Och äta kött ikväll. Mums. :)

GudinnanT sa...

Bra!

Och jag går stolt kring på stan med min ÄKTA MINK björnfi**a frågar nån så säger jag helt enkelt ja du den har min FARMOR som var pälssömmerska gjort till min far som nu är död lika död som minkarna som gick åt att sy mössan!

Å när jag va liten va jag nog den enda som hade äkta minkpälsar till mina barbie dockor!

Sus sa...

Min syster jobbar på Naturkompaniet.
Hon håller försvarstal varje dag ang prärievargarnas skinn som pryder jackorna.

Jag är emot päls, visst, men jag håller truten när jag inte vet vad jag pratar om.

annika sa...

Håller med Sus sista rader där!
Å förresten - den där jackan är attans så snygg men passar som tur är inte till stövlarna! :D

Minkamera sa...

Hahahahaha och så får vi hoppas att de aldrig reser med ett fordon som går på produkter gjorda på olja för det förstör naturen och kocko-göken kan trilla av pinnen.

Mimmi sa...

Folk har inget liv!
Jag gillar min gamla Boomerangjacka med pälskrage. Till den har jag en mössa med pälsboll. Ingen HM med syntetpäls utan en där det stod "real fur" på lappen inuti.
Och ja, jag är sadist och grillade hästfile på stallfesten...

Smultronblomman sa...

Köpte en gammal minkpäls på Missionskyrkans second hand för 300kr och när jag fått fodret renoverat ska jag använda den. Minkarna har redan dött en gång för så där 50 år sedan så det är bara recykling.

Anonym sa...

Haha, nej jag köper inte läder och äter vegetariskt sedan 10 år, men det var faktiskt inte din kött- och läderkonsumtion jag klagade på, utan just päls. Poängen är att det är lätt att avstå päls, finns garanterat jackor utan pälskrage som är lika varma som en canada goose om du bara hade bemödat dig att leta.

Tycker att det är ganska talande att du blir så sur och tar upp ovidkommande argument, det tyder på en viss skuldkänsla. Tycker gott att du kan bli påmind om djurens lidande, för det är som sagt ett aktivt val du gör för att främja onödigt djurplågeri, istället för att undvika päls och därmed medverka till att pälsindustrins meningslösa plågeri får ett slut.

Sus: Förstår inte vad du menar, Naturkompaniet säljer väl inte päls?

MonasUniversum sa...

Anonym: Det tyder inte alls på några skuldkänslor. Och jag skiter fullständigt i den där pälskragen eftersom den är fullständigt oviktig i sammanhanget. Och du, det är exakt den modellen/skärningen och med det innehållet jag är ute efter, varför just pälskanten är ovidkommande och någon annan jacka inte är aktuell.

Att jag blir förbannad på dig beror enbart på att jag VET att du t ex har lädersulor på dina skor. Eller rent av skinn i hela skon. Finns inte en chans i världen att du kan inbilla mig att du är helt skinnfri serru.

Och om du tillhör den mindre intelligenta arten som hurrar när minkar släpps lösa, well då ber jag dig rösta med fötterna och kliva ur min blogg. Jag är nämligen allergisk mot dessa sinnesjuka idioter. Eller djurplågare kanske jag ska säga, för det är just vad det handlar om.

För övrigt så är jag givetvis emot all form av djurplågeri, dock skall man ta tillvara på allt som går när ett djur dör.

I rest my case.

Och ja, jag har PMS. Därför hetsar jag upp mig aningen för mycket.

Anonym sa...

Okej, vill du så gärna ha just den jackan så är väl allt ovidkommande.

Jag köper mina skor ifrån det här märket: http://www.vegetarian-shoes.co.uk/ Så nej, jag har inte läder i mina skor. Men jag har verkligen inte tagit upp läder till debatt. Köp du läder om du gärna vill det.

Känns som att du har en hel del förutfattade meningar om "djurrättsaktivister". Jag är självklart inte för utsläppande av minkar, det leder bara till lidande som sagt. Men därmed inte sagt att jag tycker bättre om det kontinuerliga och meningslösa lidande pälsdjur utsätts för under hela sina liv i små burar.

Din prärievarg skulle inte ha behövt fastna i en saxfälla om det inte vore för just pälsen, så "att ta vara på allt som går" är det inte tal om med pälsdjur. De dör för din och andras fåfänga. Du må anse att det är ovidkommande, men det gör inte jag.

Och PMS är jobbigt, ska lägga ner att reta dig nu. Hejdå!

MonasUniversum sa...

Du är en av få som löper linan ut. Respekt för det.

Jag är en jävla ragata när jag ska ha mens.

Pangbruden sa...

Min mor tar priset.. Hon blev vid ett tillfälle ytterst irriterad på en bunt människor som stod utanför hotellet i Stockholm där de bodde en shoppinghelg för många år sedan. "Ursäkta mig jag ska fram här" och liknande bitska kommentarer hävde hon ur sig under tiden hon trängde sig fram... Iförd sin fina minkpäls och som alltid massa glitter runt handlederna.

Folkhopen skingrade sig inför min bitska moder och släppte fram tanten..

Trots att folkhopen var en stor grupp som demonstrerade mot päls:-)

Min ömma moder noterade det överhuvudtaget men min stackars fader gick med huvudet nedböjt..

Själv har jag skrattat åt det i flera år nu, jag riktigt ser henne där hon glider fram:-)

annannadesign sa...

Har följt konversationen med ett halvt öga, men det som är mest intressant i det hela är att "anonym" är anonym... Varför inte stå för sina åsikter?

anne sa...

Canada Goose-jackorna är BRA jackor, fast jag personligen tycker inte att pälsen är särskilt snygg på dem. Av någon anledning är det skillnad på barn och vuxenmodellerna, så frågan är kanske vad det är för djurslag man använt sig av?

Whatever, vill man ha en varm jacka så är dessa jackor just det.

Kanske finns det anledning för den som är antidjurprodukter att fundera på vad som finns I vissa jackor och inte bara PÅ dem..?

Malin J sa...

Håller med anne. De flesta vinterjackor inehåller dun. Dun plockas från levande fåglar. Men det är sällan man hör någon klaga över det. Eller över duntäcken och dunkuddar.
Själv köper jag inget klädesplagg med äkta päls på, men jag har attakerar inte andra om de gör det.
Vill man påverka kött och pälsindustrin så finns det bättre vägar att gå. Aktivera sig politiskt till exempel och försöka få fram lagförslag som förbättrar köttdjurens liv och som ger strängare förbud mot import av päls.
Njut du av din jacka Mona.

Anonym sa...

Måste bara säga att er "debatt" var väldigt vuxen trots allt, heder till er båda :-). Det förlösande/förlåtande ordet var nog ändå PMS(vilken kraft ligger det inte i det ordet?!). //Gina, djurvän och PMS-kärring.

C sa...

Jag är vegetarian, jag använder inte skinn och jag kritiserar gärna de som bär päls. Jag köper inte jeans med skinnmärken och jag gör mitt bästa för att undvika allt som är djurtestat, såsom Colgate, Pepsodent, Unilever och all annan skit. Dunjacka kommer förstås inte på fråga.

Jag är dock ingen asket för det, utan både festar, handlar med aktier och lever normalt liv. Man måste nämligen inte göra allt.

Det finns alltid gradskillnader i hur illa saker är. Och man har rätt att kritisera även om man inte "löper linan ut".

Eller bemöter du alla som är emot sexturism med samma typer av argument? Att de minsann inte har rätt att vara emot om de själva någon gång tänkt en "omoralisk" tanke?

Jag är fullt medveten om att det är en otroligt skillnad mellan exemplen ovan, och det är också en otrolig skillnad mellan att bära päls från plågade hundar och att ha skinn som är en biprodukt från köttproduktion i skorna.

Instämmer därför med Anonym om att du tycks ha en hel del förutfattade meningar, men du tar åtminstone debatten bra i kommentarerna.Till Sus och Annika vill jag bara säga att det alltid varit lättast att skylla på att man inget vet och blunda för det som är jobbigt. Då slipper man ju säga något.

Ta reda på hur det är inom pälsindustrin istället, och uttala er sedan. Men att hålla käften för att "man inte vet något" när man trots allt bör vara såpass upplyst att man vet att päls knappast framställs på bra sätt är bara ignorant och korkat.

Och till alla andra: VAD är det som är imponerande med att vara så respektlös att man klampar fram med päls hos djurrättsaktivister? Jag förstår att tonåringar gör det, men en vuxen kvinna? Fy fan vad jag skulle skämmas om jag hade en mamma som betedde sig så.

Återigen - tänk om det vore en demostration för sexhandel och så glider det förbi en slemmig gammal gubbe med en ung thailändska (jag vet att jag generaliserar nu, men det förekommer ju tyvärr den typen av förhållanden som inte bygger på kärlek). Hade det varit lika häftigt?

Överlag förstår jag inte varför det alltid skall bli sån dagisnivå så fort djurrättsfrågan kommer upp. Det är okej att tycka olika, men det är längesedan jag såg en djurrättsdebatt där djurättsförespråkarna var de mest vildsinta, snarare är det alla som är emot djurrätt som skriker högst, mest och som har de absolut barnsligaste argumenten av typen "stöd scan - skjut en vegan". Det är rätt tragiskt att se när det är vuxna människor. Jag hoppas att ni lär er respekt ni också.

C sa...

Jag är vegetarian, jag använder inte skinn och jag kritiserar gärna de som bär päls. Jag köper inte jeans med skinnmärken och jag gör mitt bästa för att undvika allt som är djurtestat, såsom Colgate, Pepsodent, Unilever och all annan skit. Dunjacka kommer förstås inte på fråga.

Jag är dock ingen asket för det, utan både festar, handlar med aktier och lever normalt liv. Man måste nämligen inte göra allt.

Det finns alltid gradskillnader i hur illa saker är. Och man har rätt att kritisera även om man inte "löper linan ut".

Eller bemöter du alla som är emot sexturism med samma typer av argument? Att de minsann inte har rätt att vara emot om de själva någon gång tänkt en "omoralisk" tanke?

Jag är fullt medveten om att det är en otroligt skillnad mellan exemplen ovan, och det är också en otrolig skillnad mellan att bära päls från plågade hundar och att ha skinn som är en biprodukt från köttproduktion i skorna.

Instämmer därför med Anonym om att du tycks ha en hel del förutfattade meningar, men du tar åtminstone debatten bra i kommentarerna.

C sa...

Till Sus och Annika vill jag bara säga att det alltid varit lättast att skylla på att man inget vet och blunda för det som är jobbigt. Då slipper man ju säga något.

Ta reda på hur det är inom pälsindustrin istället, och uttala er sedan. Men att hålla käften för att "man inte vet något" när man trots allt bör vara såpass upplyst att man vet att päls knappast framställs på bra sätt är bara ignorant och korkat.

Och till alla andra: VAD är det som är imponerande med att vara så respektlös att man klampar fram med päls hos djurrättsaktivister? Jag förstår att tonåringar gör det, men en vuxen kvinna? Fy fan vad jag skulle skämmas om jag hade en mamma som betedde sig så.

Återigen - tänk om det vore en demostration för sexhandel och så glider det förbi en slemmig gammal gubbe med en ung thailändska (jag vet att jag generaliserar nu, men det förekommer ju tyvärr den typen av förhållanden som inte bygger på kärlek). Hade det varit lika häftigt?

Överlag förstår jag inte varför det alltid skall bli sån dagisnivå så fort djurrättsfrågan kommer upp. Det är okej att tycka olika, men det är längesedan jag såg en djurrättsdebatt där djurättsförespråkarna var de mest vildsinta, snarare är det alla som är emot djurrätt som skriker högst, mest och som har de absolut barnsligaste argumenten av typen "stöd scan - skjut en vegan". Det är rätt tragiskt att se när det är vuxna människor. Jag hoppas att ni lär er respekt ni också.

C sa...

anne och Malin J
Hur menar ni att man skall påverka politikerna om man inte samtidigt påverkar människor runt omkring? Hur skulle en politiker få gehör för något om man inte talade om hur illa det är i både kött och pälsindustrin för folk?

Och bara för att vi just nu diskuterar päls så betyder det inte att vi inte bryr oss om dunet också.

Jag undrar om ni är sådana som tycker att barnarbete minsann är mycket värre än djurplågeri, och använder det som en ursäkt till att slippa bry er om djurrätt, medan ni i själva verket inte gör något alls?

De flesta av oss som är vegetarianer av djurrättskäl bryr oss både om djur och människor. Det ena utesluter inte det andra. Att diskutera päls i en pälsdebatt betyder inte att man tycker det är okej med dun.

Själv ser jag Monas jacka som ett statement att hon inte bryr sig om djur och det kritiserar jag henne för.

C sa...

Oooops... verkligen ledsen för dubbelposter, Blogger sa att dne första kommentaren int ekunde publiceras.

Jag vill jag kan... sa...

Apropå pälsdebatten - min mamma frågade mig för ett tag sedan om jag ville ha hennes gamla päls. Som kom från djur som dog för kanske trettio år sedan... och jag tackade nej. För jag *vågar* inte bära dem offentligt. Och det är synd, för då dog de ionödan! Plus att inte sjutton fryser man i päls!!

Jag äter kött, jag använder skinn. Utan hämningar! Men jag tycker inte om när djur dör enkom för pälsens skull. Eller rättare sagt - om de levat ett drägligt liv innan döden hade jag gärna använt dem. Men som det ser ut idag vill jag nog inte ha en minkpäls...

Sen vad gäller nötterna som släpper ut minkar att frysa/svälta ihjäl? Djurvänligt. Jomenvisst. Hrm...

Maria sa...

Pälskanten på jackan är inte en dekoration utan skyddar mot sträng kyla. Coyote är ett icke utrotningshotat djur, jakten på coyoten är en form av skyddsjakt och är strikt kontrollerad av respektive lands regering dvs Usa och Canada.

Har man köpt fejk jackor så kan man ju räkna ut med arslet hur pälsen på dessa kragar har haft det innan dom hamnade på jackorna.

Mariacoyotefia

Hanna Carlsson (f d Anonym) sa...

Oj, här hände det grejer! C har flera bra poänger. Det här är en oerhört stor och känsloladdad debatt, i grunden handlar det ju om att anklaga folk för att vara hänsynslösa och själviska, vilket naturligtvis stöter på en del motstånd och man slår gärna ifrån sig. Jag är verkligen inget helgon, men för min del är det ingen större uppoffring att avstå djurprodukter, jag vill inte ens ha dem när jag vet hur de producerats. Så C har rätt i att det till stor del handlar om kunskapsbrist, man sätter på skygglapparna för att kunna fortsätta med sin invanda livsstil. Det är fullt förståeligt, människan är bekväm av sig.

Men jag uppmanar inte andra att "löpa linan ut", det går inte att gå från noll till hundra. Men man kan undvika t ex päls som är så uppenbart onödigt och grymt. Marias argument att pälskanten skyddar mot sträng kyla är väl till viss del sant, men den är ju inte ensam om att lyckas med det. Och prärievargar som suttit fast i en saxfälla i flera dagar och försökt gnaga av sig benen har inte haft det så himla kul, även om de levt ett fritt liv innan dess. Dessutom dör som sagt så otroligt många djur i fällorna som inte är prärievargar, helt i onödan. Den typen av jakt har varit förbjuden i Sverige i 40 år.

Självfallet måste man informera sin omgivning om hur djurindustrin ser ut för att kunna skapa opinion för att ta politiska beslut. Det är just i såna här debatter man kan öppna någon enstaka persons ögon och därmed påverka läget en gnutta.

Annannadesign: Anledningen till att jag var anonym var att jag inte orkade fylla i mitt rätt så anonyma namn. Har ingen blogg att länka till. Men jag skäms verkligen inte för mina åsikter.

Inna sa...

OJ vilka bra inlägg av C och Anonym-Hanna!

MonasUniversum sa...

I do agree. Dubbelmoralist som jag är..

deeped sa...

Herregud...

Och i det här verkar djurrättsmänniskorna vara helt ute och cykla - observera Marias faktainlägg.

Å andra sidan fungerar fakta sällan bra hos sekterister.

Jämförelsen med sexturism som C tar upp är idiotisk. Det är att jämföra äpplen och päron. Eller snarare: jämföra äpplen med leverkorv.

Henrik Wiman sa...

Jaha, vilka empatiska moderna människor ni är. Spelar ingen roll vilken typ av försvarstal ni har för att rättfärdiga att ha ett torterat eller för den delen inte riktigt så brutalt plågat djur men ändock enbart uppfött för att sedan slaktas o hamna som en "så jävla snygg detalj" på er. Tack och lov känner jag ingen som er och kommer aldrig att göra det men tyvärr måste jag se er på stan era jävla våp! Ni är onda människor utan samvete som bara bryr er om pengar och utseende. Sekterist, nä men hellre det än dumjävel. O ja, jag är 100% vegan, hela vägen! Men se dig i spegeln du o känn dig trygg med att du värnar om de som inte har en röst.