söndag 5 december 2010

Eh, I think I will stay home

I ett par månader så har jag suttit och surfat runt efter resor strax efter jul. Typ en vecka med familjen. Om man nu skulle kunna tråckla in det i schemat.

Och det enda stället man kan åka till tycks vara Egypten. Thailand och de andra bättre länderna kräver längre vistelse. Liksom alla andra så har man ju hört hur fucked up magen blir, men eftersom jag och toaletter tycks vara i symbios så är jag inte särskilt orolig.

Egypten har ju många trevliga turistplejs. Har jag hört. Och efter en djup penetrering så bestämde jag mig för Sharm El Sheikh.

Men jag har just bestämt mig för att bada i mitt eget badkar i stället. Det verkar säkrast så.

20 kommentarer:

Sus sa...

Jag sitter i samma båt...Nu vette fan vad man ska hitta på eftersom Hjärtat bara kan vara borta en vecka..

Tvillingmamma Lotta sa...

Hahaha, ja, den vill man ju inte bada med i alla fall!

Jag har nyss (den 26/11) kommit hem från Hurghada där vi bodde på jättefint hotell (Blue Village Exotic Aquamarine) men let me tell you - min mage är inte okej än!
Den här veckan har varit hemsk, och då har jag ändå som du en speciell symbios med toastolar eftersom jag oxå är GBP-opad.
Men visst var det härligt md sol och bad mitt i vintern!

Monica sa...

glöm inte sprita händerna bara pengarna er så jävla äkliga ÅK N U!!! och håll er på hotellet all inklusiv så släpper ni ja allt det andra

Smultronblomman sa...

Mar Salam i Egypen var jättefint! All inclusive och inte ens en fis på tvären! Har blivit väldigt sjuk i Tunisien och var skitnervös inför resan, hehe. Men vi spritade händerha efter att ha tagit i nåt och klarade oss utan problem. Inte ens ett litet kurr... :)

Tvillingmamma Lotta sa...

Jag spritade hela tiden och hade all inclusive - men icke...

Anonym sa...

Åk till Sri Lanka, hett tips och inte blir man dålig när man är där heller.

/Ragdoll

Nina sa...

Vi åker till Egypten för sjunde gången i januari, toppen enligt oss. Och då yngste herrn i familjen avskyr sand mellan tårna är havsbad inget vi ägnar oss åt, så hajar är inget vi bryr oss om :)

Anonym sa...

Prova Dubaie istället..

Anonym sa...

Mona, jag kan rekommendera Dubai. Vi ska dit nästa lördag. Perfekt temperatur (under vintern), bra mat, ingen magsjuka, finfina hotell. Tror att det finns bra flygpriser från Stockholm också. Inte så lång resväg så man kan stanna borta kortare tid. Alldeles utmärkt shopping dessutom!

/Liz i Lux

Anonym sa...

Har flera kompisar som kommit hem från Tunisien, sjuka i veckor om inte månader efteråt, hela familjer oberoende av varandra + "Smultronblomman". Så åk åtminstone inte dit! Ett tips bara.

Butta

Smultronblomman sa...

Första gången i Tunisien blev jag så sjuk att en natt "såg" jag en man stå vid sidan av sängen. Han vr klädd i lång, svart rock/kaftan. Jag kände mig bara lugn och konstaterade att han kommit för att hämta mig.... Överlevde natten och då maken också insjuknat stapplade jag till ett apotek som försåg mig med diverse tabletter som gjorde oss friska i ett nafs. Hemma kollade jag substanserna. Det ena fanns inte i Sverige och det andra slog ut allt. Och den köpte jag receptfritt. Inte undra på att det utvecklas antibiotikaresistens.
Andra resan resulterade i mildare variant av det jag genomgick första gången, men denna gång satt det i två veckor efter hemkomst. Åker inte tillbaka till detta land under överskådlig framtid...
Blev därför positivt överraskad av detta lyxhotell i Egypten. De delade ut vattenflaskor som man fick fylla fritt från "vattenbubblor" på olika platser vid pool och i restaurang.

pangis sa...

Varför inte testa Dubai? 7 timmars flygresa, varmt vackert billigt och lyxigt och inte en haj i sikte.. Inte behöver man sprita händerna och har man lust att ta ut en liten guldtacka från bankomaten så går det också bra. Jag lovar dig att du får dricka champagne på hotellen men undvik att gå omkrin i bikini på affärerna och håll tassarna borta från din man på allmän plats.. Men å andra sidan, i vår ålder är ju sånt aldrig ett problem. Flyg med Norwegian och boka hotellet själv du kommer inte att ångra dig

Åsa sa...

Men i Hurghada verkar hajarna ta det lite lugnare iallfall. Kanske kan vara nåt?

Kristina af Knusselbo sa...

I stället för Dubai eller Egypten kan jag varmt rekommendera Oman! Kolla Solresors hemsida. Var där för två år sen o bodde på Crown Plaza. Himmelskt klimat o inga hajar i vattnet, inte turistigt alls. Ren, skär, lyxig avkoppling!!

Mita sa...

Vi var i Hurghada förra vintern, ingen magsjuka alls, fräscha toaletter och ett fantastiskt härligt vatten att snorkla i, bättre än Thailand, snorklingen alltså!
Men sjukt galet jobbiga försäljare, riktigt irriterande faktiskt.

Anonym sa...

Kap Verde finns också... Vi åker dit den 25 jan i 1v.

Rosa sa...

Hata Egypten.
Hata männen som lever där.
Och det är bara män du ser. Kvinnorna är förtryckta och instängda, eller nåt. Jag ska aldrig, aldrig, aldrig åka dit igen.
Inga som helst problem med magen, men det har jag ju aldrig, använder inte handdeschfiniserifirings medel var jag än är i hela världen. Alltså får jag i mig lite bakterier här och där vilket har resulterat i järnmage.

Men folket. Fy fan.
Egypten ligger på svarta listan.

Monica sa...

just därför stanna på hotellet få solen värmen

Hurryville sa...

Jag vill också slå ett slag för Dubai. Det är en hit. Dessutom slipper du gå för det går inte (inga trottoarer eller sånt där annat infrastrukturgrejs). Men om du inte kommer sakna ett ben eller så så är Egypten fortfarnde ett alternativ. ELler häng vid poolen!

Sandra sa...

Whoaah. Usch, jag har en så sjuklig fobi för hajar att jag inte ens kan se dem på bild utan att få panik och gråta. Den där bilden var.. mindre rolig.
Men Dubai eller Tunisien verkar ju som ett bra alternativ? En vän till mig kom just hem efter två veckor i Tunisien och hon ville helst aldrig komma hem igen.