onsdag 3 december 2008

Amenjeeezusgemigennyman

Nu jävlar brinner det i kalufsen.

En timme innan jag ska lämna kontoret, så ber maken på sina bara knän att jag, istället för honom, ska åka runt till våra butiker och fixa med lite saker.

Eftersom jag är en jävligt god fru, så säger jag ja, för att han behöver lite ledigt men också för att det betyder att jag får 4 timmar i ensamhet. Med förbehållet att HAN måste laga maten.

Och eftersom jag fortfarande är en jävligt god fru så underlättar jag det hela med att göra ett pedagogiskt recept på den redan förutbestämda maträtten. Step by step, så att säga.

Så sätter jag mig i bilen. Och pratar i telefon i 15 minuter. Jag hör att meddelandeblippet låter, men ignorerar.

Jag avslutar samtalet och tittar på inkorgen:

17.15 "Jag hittar inte morteln."
17.30 "Jag hittar inte hälften av grejerna."


Sen kommer ett desperat sms från tonåringen (som sitter på tunnelbanan och förmodligen helt nedtrackad av samtal från maken):

17.33 "MAMMA! Svara!"

Maken igen;

17.34 "Det blir ingen mat gjord förrän du ringer."
17.35 "Det blir ingen mat gjord förrän du ringer."
17.37 "Det blir ingen mat gjord förrän du ringer"


Jag ringer upp. Jag tillbringar 20 minuter i bilen och guidar @%&/!-en runt i skåpen. Han beklagar sig och fattar inte varför han "måste laga en sån svår maträtt."

Och jag letar febrilt i minnet efter vad det var som var så lockande med denne man på den tiden det begav sig.

Och ja, jag ska ha mens vilken sekund som helst.

Vadåra!

5 kommentarer:

Monica sa...

varför hittar han inte på nått annat istället ? för att ringa och fråga massa dumheter?

MonasUniversum sa...

För att han suger på matlagning och för att jag var tvungen att laga fläskfilén idag! Nu visade det sig att kära lilla tonåringen fick ta över det hela när hon kom hem!

Josefine sa...

Han borde få kökstjänst lite oftare =)

Anonym sa...

Precis som josefine säger. Lämna över kökstjänsten flera dagar varför inte köra varannan dag eller något som passar era tider. Det är kanooooon skönt att slippa planera och laga mat även om det är bara då och då. Och faktiskt så efter ett tag så lär de sig..även din..skulle jag tro.

Men kul var det att läsa :-)

Anonym sa...

Jag är sååå glad att min man är kocken i familjen!! Men ditt inlägg kanske skulle kunna vara något som min man kunde ha skrivit! ;o)

Å andra sidan skulle han aldrig lämna över en fläskfilé till mig.. nej korv och makaroner, pannkaka, tacos och varmkorv o mos - det är mina paradrätter!! Ev sägs det att "mamma lagar mat idag" och då vet ungarna att det blir köpespizza!!! Hahaha..
/En som suger på matlagning