onsdag 4 mars 2009

Vilka jävla tomtar!

Vi har ju en inredningsbutik i ett nybyggt/ombyggt köpcentrum.

Och så här i efterhand måste vi villigt erkänna att vi skulle ha tackat nej när centrumledningen ringde oss och frågade om vi inte kunde öppna vårt koncept hos dem.

Big mistake.

För det här jävla centrumet suger purjo. Många faktorer har spelat in, inte minst lågkonjukturen, men främsta orsaken är nog det utlovade kundunderlaget.

Många samtal har det varit. Vi vill dra, men centrumet vill att vi är kvar.

Nåväl.

Nu tillhör vi de ytterst få lyckligt lottade som kan livnära oss på annat i väntan på bättre tider, men många småföretagare har gått omkull i detta centrum. Man kan säga att butikerna "dör som flugor."

En gång öppnade vår anställde butiken 20 min för sent pga tunnelbanekrångel. Detta resulterade i en straff-faktura på flera tusen kronor.

Ja, ni hör.

Alla är skitförbannade på centrumledningen.

Igår får vi en inbjudan. Ledningen vill ordna en personalfest för alla i centrumet.

Och det är ju trevligt kan man tycka.

Sen noterar jag att på denna "fest" skall vi informeras om nyheter och marknadsplanen för 2009.

Well, det tar ju inte så lång tid så det kan man väl suga i sig.

Men sen kommer jag till sista raden där det står att man måste BETALA.

Det är då man konstaterar att de verkligen ÄR idioter.

11 kommentarer:

Pernilla sa...

Suck! Tröttsamt. Tror att centrumet där jag bor är av liknande kaliber. De verkar inte vara rädda om sina affärsinnehavare. Varför kryllar det av folk på fel plats?

Z sa...

Vad är det för centrum då? Häng ut dem bara!!!! ;-)

Pangbruden sa...

Man undrar ju.. finns det någon möjlighet att dra sig ur? Eller har ni någon form av långtidskontrakt?

Isabelle sa...

Låter sinnessjukt att ni ska betala för festen aka mötet.

Att ha böter kring öppettiderna tror jag dessvärre är någon slags kutym bland gallerior. Det är i alla fall min erfarenhet.

I den här stan är man helt i händerna på fastighetsägarna när man vill driva butik och det är förj-vligt.

Anonym sa...

Min butiks-granne kom över i måndags och frågade om vi butiksägare kunde gå ihop oss och trotsa det skyhöga hyrorna. Mycket trevligt intiativ. Jag är med!

Jag har lyckats sänka hyran med hela 2000kr/mån om jag tecknar ett nytt 3-års kontrakt. No! No!

Nu ligger hyrhelvetet på 88.000kr/mån 400 kvm. *svettas*

Anonym sa...

Det är ju bara att konstatera,alla har inte sina hästar hemma i knivlådan.

Monica sa...

Vällingby är skit kom till nacka bejbi...

ullrika sa...

blä. på ett vis hoppas jag dom inte läser det här, på ett annat att dom gör det.

skönt att höra att ni klarar er iaf. men jisses sicka nötter...

mjau!?

Anonym sa...

Tillhör själv en av "idioterna" som har jobbat på en centrumledning på ett stort centrum.
Jag gissar att ni precis som alla butiksägare skrivit på ett kontrakt som säger att ni ska ha öppet i butiken under vissa tider och håller man inte detta så får man böta en viss procent på årshyran. Vore konstigt om du inte kände till detta.
En av mina ädla arbetsuppgifter bestod just i att skicka ut fakturor till butiker som inte öppnat i tid och om du skulle se alla fakturor som jag skickade ut varje månad pga detta så skulle du bli förvånad, var det inte sjukdom, missade bussar, missade tunnelbanor, köerså var det nåt annat, ja jag kan göra listan flera sidor lång.
Det är ju jättetrist att ni inte har kunder men jag gissar att det är samma historia i ganska många centrum i dessa tider.


Skittrist att ni blir inbjudna på fest där det ska talas marknadsföring och vad som ska hända framöver men att ni ska stå för kalaset. Det borde bjudas in till ett separat möte där de bara pratar marknadsföring för de som inte vill gå på festen.

Tjingeling

MonasUniversum sa...

Veronica; först ett tack för att du kommenterar.
Jag har full förståelse för regeln, men jag tycker att man måste vara flexibel. I vårt fall var det första, och förhoppnngsvis sista, gången det skedde. Och att 20 minuter renderar i 14 000 kr, eller vad det nu var, tycker jag är smaklöst. Och då ska man även veta att vi inte är inne i själva centrumet. Det faktum plus att centrumet, oavsett kris, är en megaflopp samt att de VERKLIGEN bett oss stanna gör jag att man blir sur. Eller som maken sa när han ringde dem: "sånt här gör ju inte direkt att man har lust att stanna."

Butiker som missbrukar skall absolut straffas.

Dessutom så var det inte utebliven tunnelbana i mitt fall. (Hon som jobbade läser min blogg och ville inte att jag skulle skriva "för det var pinsamt", men nu gör jag det ändå.) Hon fick akut rännskita och var tvungen att stänga 20 minuter pga kramper i magen. Centrumet tyckte då att vi skulle ha dubbel bemanning utifall att sådant här hände.

Så jag håller med dig i sak, men man måste, måste vara flexibel. Och som sagt, vi ligger utanför centrumet.

MonasUniversum sa...

Och jag vill tillägga att det var en tisdag, mitt i sommaren, mellan 11.10-11.30. Så det var ju inte direkt rush hour! Därav min önskan att vara flexibel. Vilket de till slut var, efter allvarliga hot från vår sida. Men, du har rätt, upprepas det frekvent, så ska man straffas.