måndag 23 mars 2009

Lagen om all jävlighet.

Talibanen har varit sjuk hela helgen och således idag också.

Så igår planerar jag min måndag; måste uträtta ett två-timmars ärende på morgonen, men sen kan jag vara hemma.

Nåväl. Söndagkväll och jag går upp för att sova vid midnatt. Endast för att mötas av en make och ett stycke taliban i min säng. Makens närvaro är förvisso okey, men jag vill inte ha några talibaner i sängen.

I vår säng har vi skyddslakan utifall talibanen råkar kissa vid de fall maken och hon ligger och myser och hon somnar in, för att sen bli lyft över till sin säng (en helgrutin).

I lördags morse när vi byter lakan så sliter maken bort frottélakanet. Han tycker att det blir knöligt. Och han är fullt medveten om att det betyder att talibanen icke på något sätt får somna in i vår säng.

Så nu är det alltså söndag kväll och jag ska sova. Lyfter på täcket och ser en omisskännlig mörk rund fläck. Jag biter ihop och får ett tokspel på maken. Som ligger intill och sover. Icke så länge till. Han vaknar när jag deklarerar att jag nästa dag "åker till Ekerö Möbler och köper en ny DUX-madrass". Då vaknar han. Han tar hand om unga fröken medan jag släpar ut madrassfan i badkaret och försöker handtvätta bort kisset. Tokförbannad. Det slutar med att jag väljer en annan säng för natten och skiter fullkomligt i att maken får ligga i vår säng utan den svinsköna bäddmadrassen.

Till råga på allt så skyller idioten på mig; "jag sa ju att jag var trött och skulle somna före henne". Jag kontrar med att "du, det sista jag sa till dig när du gick upp var "lägg på kisslakanet".

I morse bestämmer maken att det nog är bättre om jag uträttar mitt ärende OCH hans, så får han jobba hemifrån med viktiga saker. Jag inser att det nog är en god idé eftersom jag då kommer få lite egentid.

Närmare bestämt 6 timmars egentid. För jag har suttit i bilen hela dagen och åkt runt till alla ställen.

Kommer hem och avlöser maken. Och trycker på honom bäddmadrassen, för den är fortfarande tvärblöt, och säger att han måste ned till kemtvätten med den.

10 min senare ringer maken och jag hör ett "säg det till min fru", och sekunden senare har jag kemtvättsinnehavaren i luren, som talar om att, visst, de kan tvätta den men den kommer bli missformad, "för DUX-madrasser är inte gjorda för vattentvätt".

Så maken får snällt ta med madrassen hem. Och tycker att han är jättesmart när han föreslår att vi ska stå ut med den "tills hon slutar och kissa i sängen".

Skulle inte tro det. För hon kan hålla på i flera år, vad vet vi...

Så är det dags att laga mat. På min två månader gamla induktionshäll. Sätter på vildriset, inga konstigheter. Ställer på stekpannan och spisfan funkar inte.

Plötsligt har den bestämt sig för att inte gilla någon av mina stekpannor. Som jag har använt i två månaders tid. Varje dag.

Okey. Och bara för att, så tänker jag inte ladda ned min mail idag. För jag ger mig den på att det ligger nåt skit där också.

Tror fan jag går och lägger mig samtidigt som talibanen.

Ska bara hämta upp lite rester från frysen först. Och micra lite.

7 kommentarer:

Jupp sa...

Ville bara säga att jag älskar dig! :-) Du ser, jävligheterna just keeps on coming....

Anonym sa...

...Hrm... Sådana dagar vill man helst slippa...

Maria sa...

KRAM!

Carola sa...

Det konstiga är att allt ska komma på samma gång, men kanske lika bra att ha en jävlig dag då och då än lite varje dag?
Men man blir lika sur varje gång man drabbas

Monica ♥ sa...

men stakkars dig!!
blev det nån ny!!

Mamma P sa...

Du skriver väldigt underhållande, men jag vet att mitt uppe i det är det inte så himla skoj. Känner alldeles för väl igen mig med madrassen, fast själv har jag stått och försökt duscha igenom en vansinnigt tung tjock Hästens bäddmadrassen till en dubbelsäng. Styrkekramar härifrån!

Pia sa...

Puh, stackare!! Är det inte det ena så är det det andra.. skit!

Mitt tips är att köpa plastad frotté och lägga under lakanet.. Det har räddat våra madrasser och även barnens egna.

Jag kan också tipsa om att plastad frotté även är skitbra när tonåringen får sin mens.. för DET är inte heller kul att få på madrassen!! ;o)