måndag 16 mars 2009

Hur lyckas man?

Vi håller på att ta fram en egen produkt och för att hitta en billig fabrik i Kina, så har jag gått in på en speciell hemsida. Man väljer kategori, t ex "ramar" (nu handlar det om nåt helt annat) så ploppar 2900 fabriker upp i Kina som just håller på med framställande av ramar.

Nåväl. Jag skriver in min produkt och får alltså upp ett par tusen fabriker. Jag inser att jag inte kan maila en förfråga till alla, så jag väljer 15 st. Och eftersom vi är ett plutteföretag så vill jag ju endast ha några hundra exemplar av varje produkt. Till att börja med.

Av alla dessa 15 så lyckas jag helt ovetande givetvis pricka in Disneys fabrik för mjukdjur. Och de meddelar att det absolut inte har något emot att ordna 5000 av varje. Och "hur snart kan vi ha era ritningar?" Ehh, vi avvaktar nog lite här va.

Jag har varit inne på den här sidan förut. Och jag har varit mycket noga med att kryssa i att jag inte vill ha någon som helst reklam

Never the less så får jag VARJE dag, förutom all Viagra-reklam, en uppdatering om en tandborsthållare. Alltså, det latest news about toth brush holder in wood.

Och det är man ju jävligt intresserad av.

9 kommentarer:

Rosa sa...

Men gud. Sluta med den där alibaba skiten.
Ska du ha mer av mig eller??

Mr Lee sa...

Säger det samma, nu är det fotoprylar jag har letat på Alibaba så jag får bara 20 spam/dag.

Jag skulle nog kolla mot Baltikum till att börja, dit kan du även åka och slå på tillverkaren om de inte gör som de skall.

Mona sa...

Rosa: ja tack, inget svar från det andra.

Mr Lee: mmm, vi har planer på det också. Å andra sidan så blir Baltikum dyrare och dyrare. Vi tillverkar våra leksaker där och de har höjt priserna 40%.

Mr Lee sa...

Annars finns det säkert någon liten snickerifirma i Norrlands innersta skogar som går på bidrag som kan fixa det. Hedlunda snickerifabrik i Lycksele tillverkar åt IKEA så det borde inte vara någon omöjlighet att få annat tillverkat i Sverige till IKEA priser.

Rosa sa...

Fabriker som tillverkar till IKEA kryddar priserna sen för alla andra kunder för att få tillbaka allt dom missar när IKEA lägger sina ordrar. I know. har åkt buss i Kina med en av IKEAs kinakontakter. IKEA order är noll lönsamhet för dom, endasr sysselsättning.

Anonym sa...

Har varit på vift lite och har inga kunskaper om fabriker, vill bara skicka en kram till den bästa bloggerskan jag känner!
Kram Lindis

Anonym sa...

Fan, jag e fattig student, köpte en ost idag, har sådan äcklig ångest över att jag slösar med pengarna att jag funderar på att lämna tillbaka den. Såååå skicka hit lite råvaror så kan jag barnarbeta 15 timmar/dag. Jag snickrar ihop vad som helst åt dig mona ska vi säga 2 kronor timmen??
Pierre

Monica ♥ sa...

fusk??? va menar du??

Isabelle sa...

Du vet att det finns filter mot sånt där va? :)

Spännande i alla fall med ny egen produkt.