söndag 26 augusti 2007

Söndag. Och ett par stulna timmar för mig själv.

Det är söndag. Talibanen och maken har åkt i väg på simskola.

Dottern, och ett okänt antal kompisar, ligger och sover.

Solen skiner. Igår tillbringade jag 4 timmar med att städa huset, så jag behöver inte ha nån måste-städa-ångest. Inte än på en stund i alla fall. Jag borde plonka vidare med hemsidan. Men jag orkar inte. Jag ska njuta en stund i min ensamhet. Och surfa in hos bloggvänner.

Men jag är konstig. När jag sitter stilla och inte gör något så får jag alltid dåligt samvete. Varför är det så?

Och talibanen är lycklig. För hon kissade inte i sängen i natt heller så "nu måste vi köpa en present till mamma". Jag och mina löften. Jag talade om för henne att hon kan få en present för varje dag som hon klarar det, men när det står klart att hon är i hamn, då blir det inga mer presenter.

Hon förstår inte det här riktigt. Givetvis inte. Så jag undrar om hon är så smart att hon ser till att få återfall. Så att vi får börja om med presenterna. Skulle inte förvåna mig ett smack. Men. Då får det väl bli så.

Apropå att städa ja. Min städerska har semester. Huset är i mycket dåligt skick. Mina 4 så kallade städtimmar gick åt till dammsugning. Tvingade dottern att skura ena badrummet. Tvingade maken att välja mellan att gå på kalas, eller att torka golven. Han tog golven.

Men allt annat då? Dammtorka t ex. Vi har en miljon saker. För att maken tycker om prylar. Jag fick ju fria händer att ta bort rubbet. Har dock inte hunnit så långt. Måste ta tag i det, innan maken ångrar sig.

Så nu får jag faktiskt bråttom. Jag tar nog tag i saken nu. För i morgonbitti börjar hell week. Ska vara på jobbet kl 5 och packa inför monterbygg. Mässan öppnar 7.

Dessutom så hör jag ett lämmeltåg i trappan. Tonårsbrudarna har vaknat.

Jag fick hela 20 minuter för mig själv. Grattis.

Inga kommentarer: