fredag 6 november 2009

Holy shit.


Maken har gjort en dunderdeal och vill fira med vänner, middag och bubbel. ''Fast nu kör vi riktiga grejer!'' Jag är ytterst tveksam. Tror jag håller mig till den där änkan faktiskt. Gillar inte färgen på den här flaskan. Men så är jag ju ytlig också.

19 kommentarer:

Agneta sa...

Jag kan ta den, jag är inte så knusslig!

Wayne sa...

du. är. en. sån. jävla. gnällkärring.

MonasUniversum sa...

Stort o Smått; vi får strax se, gästerna kommer nu!

Wayne: Plutten. Varför ändra ett vinnande koncept liksom!

Annette sa...

Äsch då, det går säkert att använda till fisksås...

Icka sa...

Jag kan ta den!!!!

Då kan jag sitta här ensam i sovrummet och fortsätta vara grinkärring. Fast ha lite, lite roligare....

Jag har bara smakat Dompa en gång. Me like.
Fast favoriten här hemma är Lanson, den rooooosa!
Hoppas du får en trevlig kväll!

Lisa sa...

Smaken har jag ingen aning om men flaskan och etiketten var SNYGG så jag kan oxå offra mig och ta den om du vill bli av med den. ;-DD

Fast vid det här laget kanske du vet om den gick att dricka? ;-)

Finnpajsaren sa...

Men ska inte du ligga vid en pool och sippa paraplydrinkar nu!?

MorsanMia sa...

Hur gick det, höll du dig till änkan??

Rosa- skumpaluder sa...

Dompa! Kom ihåg att piska ut några bubblor! ;)
Det är så riktiga finsmakare gör. ;)

Rosa- gillar rosa skumpa sa...

Nej, nej, nej!!!
Så fel jag har enligt Wikipedia. Well, allt har ju mer än en historia, jag kör på den jag fått berättad av min bekant sommeliern.
Men man ska ju inte BORT bubblorna, bara veva ett varv för att få bort dom som sticker i näsan. Bubblet är ju kvar!

Champagnevisp, en visp vars syfte är att avlägsna bubblor från champagne och andra mousserande viner.
Det sägs att champagnevispen är avsedd att på fem sekunder förstöra det som tagit många år att producera, eftersom kännare är eniga om att bubblorna är en omistlig del av champagnens karaktär.
En förklaring till detta verktyg är att de prostituerade i Paris med sina hårt snörda korsetter fick problem med magen av all bubblig champagne de drack med kunderna. Med en champagnevisp kunde bubblorna lätt vispas bort. Nuförtiden är det dock mest en statuspryl.

Men gilla den där delen med prostituerade i Paris och statuspryl. Jag ska skaffa mig en visp och vispa lite snyggt nästa gång jag är ute. Fniss, fniss.

Mia sa...

Nu ska vi inte vara såna.

Anonym sa...

Joooo drick den!! Du kommer INTE vilja ha änkan sen bara... :-) Änkan är... vad ska man säga... inte champagne som den SKA vara om du frågar mig... håll dig till Dom eller några fina småodlare. DÅ får du se på grejer!!!! :)/Å

Smultronblomman sa...

Du kommer att ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKA denna skumpa, vännen!!
Änkan kommer att förpassas till klassen" i brist på bättre" efter denna!

MonasUniversum sa...

Alltså, hur kan hela världen (läs: ni) veta så mycket om champagne? Jag har absolut ingen koll, men en sak kan jag ju säga: dra åt h-e så god den var!!

Och eftersom jag dricker så sällan, bortsett från den här månaden, så kommer jag hålla mig till champagne always i fortsättningen.

Men du Å: vilka småodlares sorter ska man köpa?

Och Rosa: tror du inte på fan att jag hittade en champagnevisp i lådan! Har alltid undrat vad den var till för!

Anonym sa...

Prova Diebolt Vallois (osäker på stavningen) som finns i beställningssortimentet på bolaget. Kanongod! Annars kan man köpa en champagneprovarlåda för ca 950 spänn och få 6 st halvflaskor att avnjuta.

Nästa steg är att prova sabrering! Skitkul!

Men du, låt bli champagnevispen för f*n!!!

Brippan

Ebba G sa...

INGEN VISP!!!!!
och ta en semesterresa till Champagnedistriktet, kliv ner i grottorna och smaka på plats.
Min Chief åkte förra veckan och nästa gång ska jag med HURRA!!!

Anonym sa...

Det finns massor med bra småodlare. Bäst är ju att åka ner och prova på plats. Hålla sig ifrån de stora husen ("bubble-makers" som de kallas. De använder rätt dåliga druvor) i alla fall när det gäller deras standardchampagner. Moet är ju rätt trist champagne men deras prestige i form av Dom Perignon är ju som du numera vet en helt annan historia :)

Guy Charlemange, Carlini, Francois Secondé, Chateau de Beaursault och Fliniaux är några småodlare som jag tycker har bra bubbel! Fliniaux kan du få hem till Sverige för en mycket billig peng! Jag tror det går på 200 kronor typ för 12 flaskor hem till dörren! Själva bubblet är mycket prisvärt 150-200 kr/flaska!!!

Att åka runt där nere... bo på slott. Dricka champagne. Smaka hos de riktigt små odlarna, sitta i deras vardagsrum och prova - det är en semester väl värd att rekommendera!!!!

Jag är SÅLD på det hela och dricker nog champagne minst varannan vecka.... :-) Man blir snabbt beroende!

Och nej, ingen visp här inte!

MonasUniversum sa...

Å: tack så jättemycket för din utförliga info. Jag ska faktiskt udnersöka/beställa den här Fliniaux.

Måste prova Dom Perignon igen för att se om den verkligen är så god som den jag provade var.

Alltså, jag är helt jävla körd på champagne nu. Jag som ALDRIG har tyckt om det.

MonasUniversum sa...

Men ÅÅÅÅÅ: fan, jag var inne på Systembolaget och det finns ju TVÅ stycker olika Fliniaux. Vilken gäller?