tisdag 24 november 2009

Om prioteringar.


Man är ju tacksam över att se att sjukvården prioterar patientvård framför ordning och reda bland sladdar. Men jag måste erkänna att det kliar satan i mitt sinne för organisation.

10 kommentarer:

Farbror Blå sa...

Jag är inte så ordningsnojig som du Mona, men det här med sladdar som skatbon fixar inte jag heller...Vad är det som är så svårt?

Stina sa...

Oj, oj, oj! Du är såååå välkommen hem till mig och mina sladdar. Ska vi ta det EFTER mitt stambyte? ;-)

PGW sa...

Såsom ex vårdcentralstäderska så har jag synpunkter på det där. Helt omöjligt att städa. Så där kommer det att gro fint i dammråttorna, allsköns gosiga bakterier kan boa in sig.

Lennart Pettersson sa...

Eftersom jag gjorde den lysande upptäckten att jag läser din blogg varje dag, la jag till din blogg bland mina favvos. Inte för att jag skulle glömma bort dig, oooonej, bara för att du skulle få veta. Och sånt. Älskar dig, nästan!

Ulrika sa...

Får ångest varje gång jag kollar ner under skrivbordet!!
HATAR sladdar!!

Eva-Lotta sa...

Ja där samlas det bakterier...ganska äckligt.

MonasUniversum sa...

Farbror Blå: exakt!

Stina: Hahha, amen eller hur!

PGW; det kan jag förstå. Fy fan vad det måste vara jobbigt att städa sjukhuslokaler och vårdcentraler!

Lennart; tack så mycket kära du. Känns bra att vara älskad nu när jag tänker slänga ut maken i lekstugan (se nytt inlägg)!

Ulrika: Då skulle du se under makens skrivbord här hemma. Det enda rum i huset som jag inte får städa...

Eva-Lotta: inte bara bakterier, det finns bergis djur där också!

Cina sa...

Kan tilläggas att det är ytterst sällan sjukvårdspersonalen installerar sina datorer själva. Tack o lov kan jag säga! Det är IT-tekniker som gör det. Någon sådan hade tydligen bråttom....... Väldigt bråttom!

Kamilla sa...

Jag förstår dig,, det hade kliat i mitt ordningssinne oxå,,

PGW sa...

Nejdå, det är jätteenkelt. Vi skriver på oerhört stränga avtal att vi inte FÅR röra någonting egentligen, bara fria ytor. Så om ni tycker att städerskan städar dåligt, röj sladdhärvan och flytta bort de sju par skorna under skrivbordet och städa skrivbordet.

Men det är ju lite ebbigt på vårdcentraler om de inte röjer bort grejerna, för då får vi inte städa.

Rätt intressant förresten, avtalet jag skrev på som städerska var nog mer omfattande än de jag skriver på numera när jag hanterat ännu ej publicerade siffror för börsnoterade företag och liknande :-)