måndag 9 november 2009

Det händer BARA mig. Tamejfan.


Jag har för det mesta glasögon, även om jag egentligen är linsbärare. Och efter år av missbruk av nicotintuggummi så är jag nu på ''avgiftning'' med vanligt tuggummi. Dock har jag inte kommit längre än att jag på fullt allvar tror att jag kommer dö om jag inte har mina Extra i fickan.

Idag har jag kört runt till alla butiker. Många mil. Astråkigt. Lyssna sig lite radio, tugga sig lite...eh..många tuggummi. Plötsligt upptäcker jag att de tagit slut. När jag kommer in i en av butikerna får jag för mig att jag ska vara lite wild'n crazy så moget greppar jag ett paket Hubba Bubba på vägen ut.

En stund senare har jag skitkul på motorvägen. Tävlar med mig själv om hur stora bubblor jag kan blåsa. (Ja, jag säger ju att jag hade tråkigt!) Sen händer allt i slow motion: jag sätter plötsligt ett världsrekord och gör en megabubbla, som sekunden efter smäller och lägger sig som en smet över ena glasögat. Jag ska slita bort det eftersom jag inte ser när jag kör, men råkar få in fingret innanför glasögat, samtidigt som handen får en spasm utåt. Glasögonen flyger av och landar på passargerarsidans golv.

Alltså, jag ser inte ett skit utan glasögon så jag får panik eftersom jag kör på motorvägen. Kör åt sidan, stannar, plockar upp dom och trycker på mig dom. Med tuggummi fortfarande fastkletat. Medan jag kör så försöker jag få bort skiten och lyckas. Dock är glaset helt kladdigt och putsa med tröjan går inte så bra då det är specialglas, det resulterar bara i att jag ser mycket suddigt, men hjälpligt.

Sladdar in på skolan och försöker diskret påkalla talibanens uppmärksamhet.

Jomenhej vad det inte gick. Talibanen meddelar hela skolan om min ankomst varpå två fröknar kommer fram och snackar. Jag står där och försöker undvika att tänka på hur grisig jag ser ut och att det var just i den här skolan Kronprinsessan Victoria gick i.

Sensmoral: ge fan i att tugga tuggummi när du kör bil.
Hett tips.

36 kommentarer:

Ebba G sa...

Herregud.
Du kunde ju krockat med en diplomat, eller en gammal gubbe i en saab eller något. Och blivit haffad av polisen med tuggumit på glasögat och allt.
Undrar vad du skulle åkt på... tuggummifylla????

Annica sa...

Det är ju en osannolik tur att sånt händer just dig. Eftersom att då får man läsa om det här och skratta sig halvt fördärvad.
Tack för ännu ett underbart inlägg som gav dagens skratt. Jag älskar din blogg.

Chrissan sa...

Hubba Bubba är livsfarliga saker.
Jag tuggade just det en gång och försökte lära dottern blåsa bubblor, medan jag körde förstås. Det resulterade i att vi körde fel. I Stockholm. Vi kulle till Arlanda, men hamnade vid Globen. Dotter var iaf glad över att ha sett Globen på nära håll.

Suzie sa...

Mona, helt allvarligt....skulle inte jag kunna få praoa med dig en vecka eller två??? Då skulle jag garanterat ha nåt oslagbart roligt att berätta för barnbarnen ;-)

Bisse sa...

Bäst idag!
Jag körde hem med läsglasögonen en förvirrad kväll förra vintern, slår inte HubbaBubba, men man ser ganska dåligt på håll :D

Monica sa...

hahaha hur fan får du till det ??

MonasUniversum sa...

Monica: för att jag är dum i huvudet. Givetvis.

Jupp sa...

Men vännen, jag LÅÅÅÅVAR att Silvia med hade tuggumi på glasögat och kanske även toapapper hängandes ur kjolen när hon hämtade Viktoria. Du är inte ensam.

Fast räkna inte med MIG i klubben. :-D

Annette sa...

*ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha* (hjärtligt asså!)

Malin sa...

Ahhhhh - underbart! :) (Och kul att se ett livstecken från Jupp. Hur har du det?)

Ting sa...

Hahaha!
Fan vad du är störd!
I love it!

Stina sa...

Men alltså. Det är BRA att Victoria har gått på just den skolan. För hur intressant är en galning med tuggummi i ögat mot kungafamiljen? ;-)

Sus Klurar sa...

Jävla klantarsel!

Kamilla sa...

Ha ha ha ha,, ja alltså, jag håller med ovanstående talare, du har även idag bidragit med dagens asgarv och rinnande tårar, ha ha.
Och ibland undrar jag hur just du kan råka ut för än det ena än det andra, men då slog det mig, att det händer förmodligen inte dig mer än oss andra. Bara det att du har förmågan att förmedla det på ett sånt sätt så att man liksom ser det framför sig!! :-) Det är en jävligt rolig förmåga ha haaaaa

sussilull sa...

*asg*...just nu önskar jag att jag varit dagisfröken på nåt konstigt vis....undrar fall de såg att det var hubbabubba ;-)

Kerstin sa...

Ärligt talat så skulle jag tro att du ljög eller överdrev rejält om det inte var för bildbeviset! *lol* Ditt liv är helt sjukt!!!;-)

MonasUniversum sa...

Kerstin, just DÄRFÖR var jag tvungen att hejda mig och ta en bild. För det var en helt osannolik händelse!

Och dessutom smakar HubbaBubba skit!

Miss Tree sa...

Se det som en samhällstjänst! Alla som läser din blogg får ett asgarv och sprider sedan de goda vibbarna vidare. Pay it forward liksom. *skrattar så tårarna rinner*

Linda sa...

Alltså du är ju bara FÖR underbar! Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg. Jag blir så supergladär jag läser den!

Smultronsyster sa...

Eftersom du bara är några år äldre än mig (jag är typ 22...) så måste du väl komma ihåg smaken av ett sprillans Hubba Bubba lakrits på det glada 80-talet. Jeezes, vilka bubblor man kunde blåsa! Den artificiella smaken av jordgubb gjorde mig dock illamående redan då... Extra är definitivt inte blåsvänligt! Fast jag har i ett tappert försök blåst tuggummit rakt ut med väldig kraft och det har sedan fastnas på datorskärmen... Grattis till mig...

Smultronblomman sa...

Bubba Bubba (dodododo) fem stora bitar (dodododo)....(*doakör*, alla minns,va??)
Big bubbles - No troubles!

Fast i ditt fall blev det big bubbles, big troubles!

Finns en del käcka klipp på youtube med reklamfilmer för just HubbaBubba, men jag hittar inte den som sitter fast i hjärnan, precis som ditt hubbabubba fastande på brillorna.

Nån som minns den med barn som hoppade på stora tuggummibitar (kuddar, självklart, jag vet, men det skulle likna tuggummi...)

Håller med syrran om artificiell jordgubbssmak. *Uähk*

Hur många minns Jenka?

Lola sa...

Tyckte det såg ut som om brillorna var trasiga vid första anblicken. Såg ut som om du tejpat dem. Bra att det bara var tuggummi. Men vad klantigt också!

Monica sa...

jag vet inte faktiskt , hmmmm svårt att vänja mig , om vi ses kan du känna på den ! hahaha det lät ju bra !

Monica sa...

men jag tror inte du skulle gilla den ? man kaninte sms eller blogga från bilen , om man inte sitter i passagerare sätet förstås! ;em den är snygg och man kan ha en massa musik

Monica sa...

men kameran är bra och minneskortet!!!

Den hemska tvillingen sa...

Ja du, det är inte lätt inte. Och vad lär vi oss av detta?
Tja, vi andra lär oss väl (som om vi inte redan visste) att man inte blåser bubblor av HubbaBubba...du lär dig förmodligen inte ett smack.

Men du kan ju vara bra ändå, trots att du är obildbar i vissa hänseenden.

Charmhäck sa...

M V G !

Charmhäck sa...

M V G !

Cina sa...

HubbaBubba är inte att leka med. Inte alls. Varningstext erfordras efter detta! ;)
Ha en ny bra dag!

Malin sa...

Älskar dig Mona! Du är så underbar som förgyller min dag med dina små berättelser.

mumari sa...

Skrattar så jag dör och är väldigt glad att jag klickade mig in till din blogg! Ja, jag är antagligen redan efter i bloggvärlden som inte läst dig, men nu så! Kommer tillbaka!

MonasUniversum sa...

Mumari: du är så varmt välkommen!

Malin: I love you too!

Cina: ha en bra dag du också!

Anonym sa...

Haaahaaaaa!!!! Du är helt underbar, mitt liv känns helt normalt nu. Yes...

Gun sa...

Hahahahahaa! Stackars dig, men det blev ett roligt inlägg iaf!

Fredrik sa...

Hahahaha, du är fan inte klok:)

Camilla sa...

hahahaha... lika roligt som håret i bilbältet.... nää, roligare... lagt ut din länk hit på min sida på Facebook så att alla mina "vänner" kan få ett gott garv till frullen i morrn...

kram