lördag 7 november 2009

När man har en osedvanligt smart fru.


Vi har femtioelva träd plus en ek, modell gigantus. Huset är mitt, trädgården är makens, som med åren kommit att hata allt vad löv heter.
Hustrun kommer plötsligt på att det snart borde vara dags för Gatukontorets årliga lövsugning i området.

Maken fattar galoppen och ser snabbt till att en miljard löv förflyttas ut på gatan, i skydd av mörkret, så att inga grannar här i finområdet kan ta honom på bar gärning.

8 kommentarer:

Charmhäck sa...

....och så blåste det en sydostlig vind och så var alla löven tillbaka igen!

MonasUniversum sa...

Hahaha, ja, jag tänkte på det också!

Hörru, jag undrar var ni köpte dom där glasen någonstans? Tänker göra mig av med de vanliga och köpa ett gäng såna istället.

Charmhäck sa...

Vi köpte dem på Lagerhouse. Det var mest en kul grej för att kunna göra Iris Coffe till er. Det är absolut inga exklusiva. Har du ätit upp chokladen?

MonasUniversum sa...

Bra, då ska jag åka dit. Jag gillade formen på dem.
Chokladen. Ehh, tror du för en sekund att det finns choklad äldre än 24 timmar i det här huset?

Malin J sa...

Men löv som är så roliga att hoppa i. Lillskrutten här hemma grät floder när vaktmästern hade städat bort alla löv på gården. Det var bara att traska iväg till närmsta skogsdunge och hoppa där. Av någon anledning var det inte lika roligt. När jag frågade varför började lille stortjuta igen "Det är ju inte miiiiina lööööv, jag vill ha miiina lööv." Inte lätt att vara 3 år.
Hoppas att gatusoparen inte blåser in alla löv till er igen.

Dubbelörn sa...

Assså är så impad av din smarthet!!

Skulle agera precis likadant ;) *asg*

magso sa...

Vi låter alla löv falla av träden, sen kör vi en sista vända med gräsklipparen som tuggar sönder allt.Så blir det jobb åt maskarna och jord igen. mindre jobbigt än att kratta.

Smultronblomman sa...

...eller så får de ligga kvar. Maken kör sin gräsmatte-luftnings-manick-mossrivare till våren och jag får kratta upp skiten ooch köra hundratals skottkärrelaster till den, i området, allmänna, men enligt juristvänninan (också i granskapet, men för långt bort för henne att utnyttja),olagliga komposthögen i skogen. Bara sååå fruktansvärt tråkigt och jobbigt. Brukar vara helt slut efter den dagens slit.