fredag 13 november 2009

..och min resa fortsätter..

Igår var jag en sväng till Turkiet, för att avsluta dagen med en tur till Islamabad. Varsin förort, i varsin ände av Stockholm alltså. Såna ställen där man inte köper frukt på annat sätt än från det lokala torget. Herregud så långt hemifrån finknipområdet och Sveriges dyraste ICA (på riktigt alltså) där vi andra idioter handlar.

Idag tog en tripp till New York, dvs Södermalm i Stockholm.

My Godness. Jag är mycket sällan på Söder. Av Stockholms "malmar" så är det Östermalm som gäller för min del. Pga jobbet. Inget annat.

Jag är inte alls van vid gatupredikanter, försäljare av diverse prylar, turister som frågar efter vägen, polis- och ambulanssirener, nån dåre som står och sjunger psalmer så att det ekar mellan husväggarna, palestinasjalar, avslappnade människor, goth-ungar, glamrockers.

Så jag kände mig lite lätt mal placé när jag kom trippandes med lilla LV-väskan, kaninhalsduken och den obligatoriska svarta höstrocken från Massimo Dutti. (Men självklart med en blus under från Ellos. Man har ju sina rötter liksom.)

Nä, jag är van vid att stirra ned i marken eftersom man på Östermalm låter hundarna bajsa fritt överallt. För där är man för fiiin för att ta upp skiten.

Hur som helst så intogs det en 3-timmars lunch med Finnpajsaren/Jonna. Mycket rolig tjej och tillräckligt störd för att passa mig och de bloggdårar jag börjat umgås med.

8 kommentarer:

Monica sa...

Låter mycket trevligt ;) t.om att hon fick ta ett kort på er jisses amalia ;)

snyggingen

Fröken Finemang sa...

men du. nu syns du nästan.
*oh ja ba liksom, men va lugn du. för pengen har inte trillat ner. än*. :)

det är dock himla skönt att man efter en riktigt pissdag, kan komma hit o le lite så mungipan inte stannar på minen som kallas *för sur för sitt eget bästa*

:)

Sus Klurar sa...

Bloggdårar?
Jag hoppas att jag är en av dem?

wettexvärlden sa...

Du roar dig lika kungligt som jag minsann. Nästan.
Finns väl inget som klår att handla vardagsstrumpor och vardagstrosor på Lindex för halva lönen?

Har också bott i fiiinområde. Jag tror problemet är att fiiintanterna är så gamla att de inte kan böja på varken knän eller rygg och därför ligger skiten kvar. Hundförbud?

Pernilla sa...

Jaha ja. Bloggdårar du har börjat umgås med. När dyker du upp hos mig på en fika då? Eller bor jag i fel förort? Den är bara vanlig Svensson, varken fiiin eller utomlands.

Ulrica sa...

HAHAHA, fiiinområdet :)

MonasUniversum sa...

Monica: Jag vet, visst var jag modig!

Fröken: Men bara nästan,hehe! Och tack för komplimangen!

Sus: Yes you are honey!

Wettex: Not Lindex, Kapp-Ahl!! Och jag håller med, det borde fan vara hundförbud där!

Pernilla: Om jag bara vågade! Du tillhör ju för fasen finkulturen som bor i hmm, well, (jag är ju uppvuxen i närheten av dina hoods)törs inte säga vad jag tänker.) Fast vänta förresten, där du bor är ju faktiskt södra delens fiinområde. Dont fool me baby! Jag gick nästan på det!

Ulrica: Asså, om du bara visste vilka damer det bor här. Du vet, här tar man inte av sig skorna när man går hem till nån. Utom hos mig då, haha!

Karina sa...

Härligt Mona :)
Vacker som alltid ser jag :)