onsdag 4 november 2009

Dagens heta bloggtips från kontoret.

Jobba aldrig ihop med din man.

Gör du det så se till att ha hjälm.

Och öronproppar.

Låt sen bli att slänga chefens skiss på helsidesannons, för att du tyckte att den sög.

För då gastar chefen högt om att han måste ha den, och det är "en kvart till tryck!"

10 min innan har man tömt kontorspapperskorgen i den stora megasoppåsen, så det är bara att vända ut och in på den för att hitta annonshelvetet. Som givetvis låg i botten.

Den skall då scannas från kopiatorn in till servern, för vidare mail till tidningen.

Det KAN vara lämpligt att vid sådana tillfällen inte vara förbannad.

För då missar man lätt att det på annonsens baksida sitter ett tuggummi inkletat.

Och då får man tillbringa 18 minuter med att försöka få bort det från den fina vita duken som sitter på lockets insida och som ser till att pappret snurrar ut från kopiatorn.

13 kommentarer:

annkan sa...

Ajaj då... ;-)

Malin J sa...

"Kramar om" .Såja nu kan det bara bli bättre. Om inte, kom tillbaka för att sympati utbrott av "det var då själva F****N att inget funkar som det ska.

Annette sa...

shit va' livet suger iblann'

Annette sa...

Fast det finns de som har det värre; han skulle nog vara glad för lite tuggummi ...
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6060953.ab

Kamilla sa...

Shit, vilken soppa, ha ha! och du har världens bästa sätt att uttrycka dig på, det känns liksom som om man var där och såg alltihop.. ha ha
förlåt att jag skrattar!

Annika sa...

Hahahaha! Way to go! :)

Stina sa...

Och jag undrar stillsamt, samtidigt som jag duckar för flygande föremål som kan komma när man minst anar (det är ju ändå bara ett par kilometer mellam Bromma och Kungsholmen) och säger: Vad är det för fel med Indesign?

Linda - Krondårarnas ordförande sa...

Jag har väntat på dig i två jävla dagar. Kärring.

MonasUniversum sa...

Stina: nu ska vi inte vara såna: först köpte jag programmet för 10 000, sen gick jag en kurs för 6000, sen gick jag därifrån och öppnade programmet 6 månader senare. Och stängde det. För jag hade glömt bort allt.

Så vänligen PÅMINN MIG INTE!!

(Och nu får maken vatten på sin kvarn när han läser det här..)

MonasUniversum sa...

Tack Kamilla!

Annette: ska in och kolla så fort jag får tid.

Linda-Krondårarnas Ordförande: Baby, medans du mår skit och spyr så är jag ute och roar mig: bio måndag, skrivarkurs tisdag (mindre kul) middag hos Christina onsdag...Jag checkar in senare ikväll!

Stina sa...

Tihihi.

Annett sa...

Åh men Mona, om du nu har ett så lysande program som InDesign så måste du använda det! Det är inte så svårt - har du ingen handbok så köp en. Det fixar du säkert. Här är en crash course: Öppna nytt dokument, ställ in storlek på annonsen. Klicka på T i menyraden (till vänster), klicka i dokumentet och dra ut en textruta. Där skriver du vad du vill. Markera texten med musen och välj vilket typsnitt du vill. Gör gärna olika textrutor till rubriker och stycken för sedan kan du bara klicka på den svarta pilen i menyraden till vänster, klicka på dina rutor (håll nere musen) och dra rutorna runt hur du vill. För att infoga bild trycker du bara ctrl+D (eller cmd+D för mac) så poppar det upp en ruta där du kan bläddra bland dina dokument. Välj lämplig bild och öppna. Bilder kan du också dra runt hur du vill på samma sätt som textrutorna. Voila! Lätt att leka med placeringar. Sen måste du förstås göra en pdf till tidningen... ;-)

Hur i allsindar gör ni annonser utan InDesign...?

Fortsätt förgylla vardagen för oss Mona - du skriver helt underbart och bjuder på så många skratt! :D

Stina sa...

Alltså. Jag vet att jag är belagd med tysthetsorder, men jag vill bara säga att den där Annett verkar vara rätt klok. Kanske är hon också en bra instruktör, om hon bara kan få ha en hjälm och lite andra kroppsskydd under arbetets gång. ;-)