tisdag 24 november 2009

När en make får en ny postadress.

Vi har som bekant en sängvätare i familjen.

Los talibanos. Vi pratar kissa i sängen 9 av 10 dagar. Vi står i kö för hjälp. (...och ja tack vi har provat piller och en himla massa andra tips.)

Det här betyder också att talibanen har Sveriges mest tvättade lakan och täcken. Det betyder också att det är strängeligen förbjudet för henne att sova i vår säng. Vilket jag tjatar hål i huvudet på maken om 6 dagar i veckan. På riktigt.

Härförleden glömde maken bort den där förbjudna regeln, så hon kissade ned mitt fina, fina överkast också. Då punkttvättade jag madrassen men upplyste maken om att kisset må vara borta, men det syntes en "kissrand" efter det och fan ta honom för att han lät det ske. (De går nämligen och lägger sig i vår säng så att hon får somna in. Sen bär han in henne när han går ned.)

En enkel regel som vem som helst förstår utan att man behöver använda stora bokstäver.

Härom dagen skulle jag gå och lägga mig och se där, vem ligger på min halva om inte en liten taliban. Klockan 22.00. Jag lyfter på täcket och givetvis har hon kissat. Jag går ned till maken och upplyser honom om att han har lite att göra samt att jag går och lägger mig i tonåringens dubbelsäng, godnatt och tack så mycket. Skitförbannad.

Kemtvätten i sin tur upplyser honom om att man inte kan tvätta bäddmadrassen, varpå maken ringer mig. Jag talar om att jag skiter i vilket, i så fall köper jag ett nytt. Idag.

Maken vaknar plötsligt till liv, ja, det handlar ju om stålar och det språket kan han utantill, så han ifrågasätter tvättrådet där det står "kemtvätt". Men de hävdar med bestämdhet att madrassen inte torkar, då den är för tjock samt att den kommer att bli knölig.

Maken ringer därför Ekerö Möbler där vi köpt sängen och får höra att en ny madrass kostar närmare 10.000 kr. Lägger på och ringer Dux's försäljningschef, som påstår att den visst går att kemtvätta.

När jag kommer hem och han berättar det här så kontrar jag med: "Jamen vad bra, då spelar det ju ingen roll för om den nu blir knölig och inte torkar så får ju Dux stå för en ny, eller?"

"Öhh, alltså, ehhh, hmm, jag vet inte." Sa maken. Och jag undrar om hans intelligens sitter inbäddat i sydligare trakter då jag tycker att det är en självklar fråga att ställa till en leverantör.

Hur som helst så kan han packa väskan ikväll och flytta ut till talibanens lekstuga. Jag kommer gladeligen att eftersända hans post.

Sen kommer jag att sova jävligt gott i tonåringens dubbelsäng (hon är hos sin pappa).

35 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, nej, nej! Ni (eller han då, eftersom det är hans problem att lösa) ska självklart mejla försäljningschefen på DUX och fråga ang kemtvätt, när han sen har ett skriftligt svar att det är möjligt, DÅ lämnar han in den på kemtvätten. Skriftligt, alltid skriftligt! Antingen funkar tvätten eller också så får DUX bjuda på ny madrass. :-) Så, nu när jag löst det dilemmat - kan jag få svar angående bokhyllan snart eller ska jag behöva snickra en själv...?! ;-) Må gott o hälsa maken därute i lekstugan. //NinaPX

reneesfotoblogg sa...

Det enda som hjälper är att sätta sina hot i verket, först då fattar karlar. Hoppas du läst mitt inlägg om hur jag eldade upp husbondens pipa. Han la aldrig någon pipa på diskbänken efter det.....han började röka cigaretter istället.
Lekstugan gäller alltså!
Du kan ju skicka med honom en kupévärmare så han inte fryser stackarn.

MonasUniversum sa...

Gör om, gör rätt, med andra ord!

Jo, men som vanligt så har jag ingen koll på vad jag har för lösen. Ska se om jag kan klura ut det under kvällen.

MonasUniversum sa...

Renée: och i och med att han lusläser mina kommentarer här så kommer han förstå exakt HUR lyckligt lottad han är. Som är gift med mig..=)

Anonym sa...

Men det nog mest synd om den lilla (minsta) flickan ändå. Hoppas det löser sig snart för henne.

MonasUniversum sa...

Anonym: Ja, fast hon är stencool. Vi har försökt att inte göra nån big deal av det hela så hon skäms inte alls.

wettexvärlden sa...

En kissvänlig säng istället? Tills det har gått över? För det finns väl hjälp att få, har för mig att du skrev det en gång tidigare, att det hängde på åldern. På talibanen alltså.

MonasUniversum sa...

Trasan: jo, det var åldern förra gången. Sen fick vi medicin som skulle ätas i 3 månader, men det hjälpte inte. Nu står vi på kö på Astrid Lindgrens..med löfte om tid i januari. Och har jag inte gastat innan, så kommer jag att göra det nu. Är så innerligt trött på det eviga tvättandet..

Kee sa...

Lycka till och hoppas lekstugan är isolerad och har en skön säng!!

Var glad att det endast är kiss, för en kollega till mig hade en dotter som hade problem med nr 2 under en hel vecka (Ordentligt magsjuk) och det gick inte att kemtvätta den madrassen. Hon fick vackert inhandla en ny...

Än en gång lycka till och ta hand om er

Kamilla sa...

Inte kul med kiss i sängen, en jävla tur du har tonåringens säng!! Me du, du har kanske hört det innan, men det finns nåt man lägger under lakanet som piper om det blir fuktigt,,,, jag fick ett sådant till min son en gång för många år sedan, det hjälpte. Det pep aldrig, det räckte att han visste det låg där ha ha
kram Kamilla

fjortisensmorsa sa...

Plastad frottè antar jag attni redan har, då klarar sig i alla fall madrassen..OM Maken kommer ihåg att lägga henne i rätt säng. Sonen fick nässpray som funkade jättebra, hoppas att ni får hjälp snart!

MonasUniversum sa...

I hennes säng har jag 6, SEX, lager med frotté och kisslakan!Just för att vi redan har sabbat en madrass. Spray är tydligen inget alternativ sa de. De pratade larmmatta, så vi får se..

William Witsman sa...

Du är hårt mot honom tycker jag.

Ibland får jag för mig att han är jag, men jag vet ju att min fru inte bloggar så det måste vara fel.

MonasUniversum sa...

Willepille, lyssna noga här nu: han ska vara mycket glad över att just jag är hans fru. Minst 8 av mina väninnor hade kastrerat honom.

Och JAG har inget emot att tjacka en ny madrass. Det är han som kommer gråta när han inser att det kostade lite för mycket att glömma. Han kommer nämligen aldrig mer att upprepa det hela. Trust me.

L8 sa...

Hej.

Har inte kommenterat förut men följer dig med glädje dagligen.

Vad det gäller Talibanen så vet jag precis vad hon går igenom. Levde likadant i 13 år. Mina föräldrar gjorde heller ingen stor sak av det, inte mina kompisar heller. Vilket troligen hjälpte till att man fick vara den man var och inte skämdes eller tyckte det var jobbigt.
Systerdottern hade liknande problem och även henns försvann i puberteten.
(Mina berodde på njurar och lite annat systerdotterns bara på ren omognad som växte bort)

Vad jag ville? Hmm ville nog bara säga att det är skönt med föräldrar som tar "lätt" på det, (Däremed inte sagt är det är lätt för det är det inte) så det inte blir jobbigt för henne.

Sen ville jag förstås tacka för otroligt många skratt och härlig läsning!!

Mvh
/L8

Anonym sa...

Vi lade plastfrottén ÖVER lakanet - då behövde vi bara tvätta det och inte både lakan och plastfrotté.

MonasUniversum sa...

Anonym: Jag önskar jag kunde göra så men jag har ingen torktumlare och som du vet så tar det år och dar innan ett frottélakan torkar!

L8: Åh, du är så varmt välkommen så här lite mer officellt! Jag ser dig hos andra! Jaha, så du menar att det kan hålla på så länge? Hon har tre uppsättningar med täcken och kuddar och vi har hållt på i 2,5 år. Känns något tröstlöst kan jag säga.
Och du, TACK för komplimangen!

Heléne sa...

Hej.
Jag hade också en sängvätare.
Fick en nässpray som togs varje kväll fungerade klockrent,sen får man prova sig fram när det är dags att sluta med den.När kroppen är redo så fungerar det bara.
Be och få den.
Lycka till.

Malin J sa...

Min man hade problem med sängvätning när han ar liten. Han fick en larmmatta i sin säng, och en potta som plaserades bredvid sängen. Han vaknade av pipandet och skyndade sig till pottan. Sedan flyttades pottan succesivt längre och längre bort från sängen tills den stod inne på toa.

Förstår att det är jobbigt med allt tvättande hela tiden.
Hoppas att de lyssnar på er i januari så att ni får ordentlig hjälp. Annars så får du gå lite bärsärkargång på mottagningen.

MonasUniversum sa...

Malin J: jag har varit inne på larmmatta hela tiden men nu när jag läser Heléns kommentar så kan jag säga att jag inte kommer att BE om nässpray, jag kommer att KRÄVA nässpray.

Ni är så himla bra kära läsare. Jag är så jäkla tacksam över att ni hänger här.

Åsa i Uppsala sa...

Har du sett att IKEA har flera olika typer av plastad frotté? Nåt som man drar över halva bäddmadrassen tror jag att jag sett. Varför inte köpa en torktummlare?

Chris_P sa...

dum fråga - tar ni upp henne efter ett par timmar o kissar henne? Vi fick göra det med vår tjej och jo - hon kissade i sömne. Då slapp vi kissiga lakan.

Chris_P sa...

+ att vi fick nässpray och den är kanon!! Dyr men värd varenda krona. O skönast för talibanen. O hennes föräldrar ;-)
Vår tjej höll på tills hon var 7 ca men sen försvann "problemet".

MonasUniversum sa...

Chris: vi har har kört alla varianter med henne här hemma, alltså det här med att lyfta upp. Det spelar ingen roll. Men sprayen, jag skiter i om det kostar. De där tabletterna vi testade var snordyra. Typ 1200 kr för ett recept. Och då var det ändå subventionerat!

Åsa: jo, jag har från IKEA också. Och det här med torktumlare. Jag har en tvättstuga i källaren, som jag inte använder för att jag är för lat. Så vi har installerat en extra tvättmaskin i badrummet på sovplanet. Men nu undrar jag om jag inte har hål i huvudet, jag borde köpa en tumlare till tvättstugan. Det är nog bara det att jag hela tiden har tänk att hon nog "snart slutar". Well, 2,5 år senare så kanske man borde vakna och inse fakta!

Anonym sa...

OM ni nu måste köpa en ny bäddmadrass, köp en madrass från Wonderland. På dom madrasserna går dragkedjan hela vägen runt så man kan ta av topplocket och tvätta samt lägga plastad frotte direkt på latexinnehållet.
Om inte dragjedjan går hela vägen runt, så man kan ta av topplocket, brukar det bli för mycket tyg för en vanlig tvättmaskin...så då måste man kemtvätta.
Good luck!
/Ulrika
http://hararjagigen.blogspot.com/

Chris_P sa...

Minirin heter nässprayen. Men det vet du säkert.... :-)

MonasUniversum sa...

Chris: nä, det visste jag inte! Men du, Minirin hette ju tabletterna!!

Och Ulrika; tack för tipset!

Heléne sa...

Så var det Minirin hette nässprayen."kräv" att få den för hos oss fungerade den perfekt inte en olycka under tiden vi använde den.
Heléne

Chris_P sa...

men nässprayen är sååå mycket bättre! Jag lovar!

Jag och mina små sa...

Ni kanske gör såhär redan men ni får ändå ett litet tips som kan göra vardagen enklare.

Bädda med plastad froté, på med lakan, bädda med plastad froté, på med lakan osv i så många lager ni tror att ni behöver. När Talibanen kissar i sängen behöver ni bara dra bort översta lagret och under finns en nybäddad säng.

Smidigt under trötta timmar på natten.

Mamman i Familjen sa...

Det finns plastfrotté till dubbelsäng på IKEA (kanske ni redan har). Skön att ligga på och inte sådär klibbig. Vi har den över hela 180 cm bädmadrassen. MEN den tar lång tid att torka och för hög torktumlarvärme gör att plasten smälter. Been there done that.
Så mitt förslag är att köpa två så att man kan lägga på en torr medan den andra torkar.
Vi har hela släkten full av sängvätare. Dessutom pojkar. Så det hjälper inte med blöja när picken härjar runt åt alla håll.

De Tokiga Brokiga sa...

Nu råkar ju jag vara distriktssköterska, så här är mitt lilla strå till stacken: be din dsk skriva ut sängunderlägg. Finns både tvättbara och engångs. Engångarna funkar som ett "blöjlakan" som du lägger tvärs över sängen över det parti som rumpan vilar på - ett eller flera, som det behövs. Det suger upp kisset och är plastat på undersidan. Bara att ta bort och kasta.
De är dessutom gratis....

MonasUniversum sa...

De tokiga och brokiga: (Hej och välkommen!) Jo, jag gjorde det för första gången för ett par veckor sen. Fick den där varianten man lägger rakt över, mycket bra!

Ulrika sa...

Jag har också en liten sängkissare. Eller ja, hon är ju inte direkt liten längre. 11 år, stora tjejen. Vi har genom åren burit henne till toa, fått sängskydd av distriktan, fått Minirin, köpt larmmatta, testat kiropraktor, zonterapeut, troslarm och är nu tillbaka på Minirin igen. Dyra, visst, men högkostnadsskyddet gör ju att det trots allt bara kostar 1800 kr per år. Nässprayen varar inte lika länge som Minirin, men har hört att vissa barn reagerar bättre på den.
Förstår att det är frustrerande att stå i kö, men de prioriterar de äldre barnen. Ju äldre, desto pinsammare är det ju att det blir blött i sängen.
Jag hoppas innerligt att inte tösen om några år ska behöva hämta ut p-piller och Minirin samtidigt... Maila gärna om du har några frågor, det känns som om jag gått inom det mesta vid det här laget...

MonasUniversum sa...

Tack Ulrika, jag återkommer när jag har uttömt allt!