söndag 28 februari 2010

När man drömmer om "Postkodlotteriet"

Ni vet det där programmet på fyran? Som man betalar en peng till varje månad. Om man nu är så dum.

För det är vi. Så dumma alltså. Och varför är det korkat? Jo, för då kan man ju f*n inte sluta. För givetvis så lär dom ju dra just precis vårt postnummer när man sagt upp lott-abonnemanget. Det känner jag på mig.

Men jag är lite stressad här ser ni. I december så rev jag och maken vår hall. Eller ja, jag tittade mest på. Makens absoluta favoritsysselsättning, efter att pilla i Excelfiler eller spela Wii, är att använda kofoten. Men den kan man riva en hel del. Let me tell you.

T ex taket i trappan upp till övervåningen. "För det är bergis jättemycket utrymme där ovanför, och då kan vi bygga till det skitsnyggt!" Detta år blir det 5 år sen detta tak revs, och jag kan säga att det har varit jävligt kallt i trappan under denna vinter. Apropå Gnidde och energikostnader.

Så därför skrev jag med en stor fet tuschpenna på vår äckligt knallgula hallvägg: 5/12/09. Det är liksom det första man ser när man kommer hem till oss.

I alla fall. Härom natten drömde jag att han, Rickard, eller vad han nu heter den lilla svärmorsdrömmen, att självaste han och inte Maggan Graaf, ringde på och talade om att jag (eller vi om det ska vara så jävla noga) hade vunnit 93 miljoner kronor. Sen trängde sig tv-teamet in och en producent började skrika: "För i helvete, vi kan inte filma i den här trashiga hallen, ta nästa hus, NU!"

Jag fick råpanik och började gasta om att vi faktiskt inte använder den entrén alls, att vi jämt går in via köksentrén.

Producenten hejdar sig, beordrar teamet att börja om från början och gå köksentrén. När de stormar in där så får svärmorsdrömmen Rickard panik: "Men lägg av, jag går inte in här. Ska hela Sverige se MIG i ett kök från 1987, lägg ner nu va. Vi drar!"

Sen drog dom. Allihopa. Och glömde kvar blombuketten på köksgolvet.

Jag vände mig om till maken och gallskrek: "FATTAR du att vi just sa tack och go'natt till 93 MILJONER jävla kronor bara för att du ALLTID ska lägga varenda JÄVLA peng på att köpa nya butiker istället för att renovera vårt hus!"

Seriöst.

Som tur var så var detta under dygnet vi var osams varför jag råkade ligga och sova i tonåringens rum. Och det ska nog älskade maken vara lycklig över, för så förbannad jag var när jag vaknade, då hade han nog mist livet om han legat intill.

9 kommentarer:

GudinnanT sa...

Jamen tänk dig å va gift med den hära då!
http://www.youtube.com/watch?v=1zvxrzIWX_Y&feature=related

Sus sa...

Min kompis vann en fetingsumma på postkodsgrejset häromdagen.
Mina föräldrar vann millen på kombilotteriet för 15 år sedan.

Törs du sluta?

Chrissan sa...

Kanske bäst att ni (maken) tar tag i det där då ifall drömmen slår in.
Vi har spelat på Lotto i typ 100 år, samma rader, men aldrig vunnit...men törs INTE byta!

tojis sa...

Själv spelar jag inte men hoppas på att vinna en miljon eller fem ändå. Så jag vinner väl dumstruten antar jag.

Sune...the girl sa...

Haha, jag vann en miljon på en skraplott för nån månad sen...i min dröm då alltså bara det att den miljonen var inte i kronor utan i STEN! Jag var så förbannad och ledsen när jag vaknade för det var ju så verkligt. Men det är typiskt min otur att jag inte skulle vinna nåt i pengaväg.

Ting sa...

Det kan fan vara bra med skilda sovrum.
Hahaha!

Anonym sa...

Min karl håller på att river panelen i hallen as we speak. -Nu ska det äntligen bli av! mullrade han imorse.... hm... Nu ska vi se vad som händer när OS-sändningarna kommer igång på allvar i eftermiddag...

Sophie sa...

Ha ha ha ha! Humor.
Jag ska också börja datummärka projekten med penna!

gitta sa...

Det vore väl fan om ni fina förorten som redan "skiter" pengar skulle vinna!