lördag 13 februari 2010

När maken leker paraboltekniker

När vi flyttade in i det här huset så lyxade vi till oss med att skaffa flera tv-boxar. Vi insåg nämligen att behovet av minst tre tv-apparater skulle vara stort. Maken är en sportnörd, tonåringen ser mycket film och själv, well, jag håller mig till intelligenta och djuplodade program som The Real Housewives, och liknande allmänviktiga serier.

Så när det vankas OS så är placeringarna på folket i huset rätt självklar. Tonåring med pojkvän i sitt rum. Make i sovrum. Taliban och huschef i vardagsrummet.

Sen nån vecka tillbaka så har vi haft problem med SVT 1 i vardagsrummet. Det har varit massa störningar så att bilden pixlas stup i kvarten.

Idag satte Timellski på sig vinterrocken och skulle styra upp det där med parabolen. Som lyckligtvis (ähum, or not) inte sitter på taket, utan på sidan av huset. Han står och petar på den med en pinne. Börjar sen mecka runt på några grejer med fingrarna. Dessa grejer sitter på en arm, vinklade in mot själva paraboltallriken. Själva mottagarna I believe. Jag står på insidan och säger "nä....nu...vänta lite...där...kanske...jamenja, nu funkar det!"

Eftermiddagen går över till kväll och maken meddelar att han avser att ta en dusch, lägga sig och titta på OS. Talibanen och jag ska se samhällsprogrammet Melodifestivalen, och tonåringen med pojkvän ska se nåt annat, i hennes rum. Bra så.

Sovrummet ligger ovanför tv-rummet. Jag hör golvet knarra. Flera gånger. Nån går fram och tillbaka. Jag hör lite dunsar, typ fotsteg som landar på golvet från sängen. Här ska man veta att vår tv-anordning hänger i takbjälkarna. Ni som varit med här en stund vet vad jag snackar om.

Sen hör jag hur det dundrar i trappan. Och eftersom vi har varit gifta i 102 år så vet jag vad som komma skall.

"FAN, vad förbannad jag blir. Jävla helvetes skit, tv-n funkar inte. Varken Canal Digital eller Viasat."

Sen öppnar han fönstret och tittar ut på parabolen. Fråga mig inte varför, han kanske trodde att onda ögat skulle hjälpa. Smäller igen fönstret. Och fortsätter.

"VAFAN skulle jag på det där skiten och pilla för. Jävlar i helvete. Fan, fan, fan." Sen går han upp igen.

Och jag ba': "Nämnen oj, vad synd." Till ryggtavlan.

Talibanen stirrar på mig och utbrister: "Herregud vad mycket pengar han är skyldig mig nu."

12 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Den ungen är sannerligen dotter av sin Moder.

Anonym sa...

"och tonåringen med pojkvän ska se nåt annat, i hennes rum. Bra så."

haha

gitta sa...

Heja Talibanen! Vi här hemma har 3 tv-apparater på TVÅ personer! Har idag inköpt och installerat en ny sovrums-tv! Snäll som jag är frågade jag maken om han ville ha ett Boxer-abonnemang till den nya sovrums-tv-n! Vi har parabol till vardagsrummets tv och"bara" fri-kanaler annars i huset!

Paula sa...

hehe. go talibanen!

Farbror Blå sa...

HAHAHAHAHAHA...J och jag är av samma skrot och korn. Jag ringde dock til en Tv-nisse som fixade allt för några tusen...:)

MonasUniversum sa...

Farbror Blå; well, förra notan gick på 21.000, så han drar sig för det kan jag säga!

Oslo: Kan man säga!

Anonym: Mmm, men så länge jag inte hör något så låtsas jag som det regnar.

Gitta: På TVÅ personern?! Och det var på tiden med tv i sovrummet, själv kan jag inte sova utan tv.

Paula: Ja, hon satt helt tyst och lyssnade.

Pillargontanten sa...

"Vi hade i alla fall tur med vädret"
Jävlar vad jag skrattar!
Oj, nu blev visst jag också skyldig talibanen....

Mulberrytokig sa...

*asgarv* Din Taliban kommer att bli rik som ett troll! Vilka sköna kommentarer hon har! Underbart!

gitta sa...

Mona- den gamla tv-n från anno dazumal i sovrummet strejkade och maken fick panik inför OS och det blev en ny platt snabbt som ögat! Dock tackade han tyvärr nej till mitt erbjudande om extra kanaler så vi lär bli osams fler gånger när vi vill titta på olika parabolkanaler!

Pernilla sa...

hehe fiifan vad du är skön. I löve you! :D tack för morgonens garv.

P&K/Pernilla

gitta sa...

och förresten -hälsa maken från mej -jag har haft parabol i snart 15 år och ALDRIG pillat på den ! Man får bara MYCKET FÖRSIKTIGT ta bort snö och is,så det så! Men det har han väl själv upptäckt nu???

Eva sa...

Säger bara SVT Play... lite parabolstrul sabbar inte OS-bevakningen. ;-)