söndag 14 februari 2010

Mätt och belåten

Om någon sagt till mig för ett år sen, att jag skulle bli proppmätt på två mosade, normalstora, potatisar, så skulle jag ha trott att personen rökt en joint. Eller nåt.

Och som jag njöt. No more jävla soppa.

19 kommentarer:

tanja sa...

Här händer det grejer ser jag :). Nu när du är sjukskriven kanske du får en stund över att ringa ;). Kram på alla hjärtans!

Osloskånskan sa...

Fest på en söndag minsann.

Ting sa...

Gött med potatis!
Puss!

Monika/Mogi sa...

Jag började fnissa när jag läste om din "gourmetmåltid"... min mamma gjorde nämligen samma operation dagen efter dig, och det hon drömmer om att äta är just - potatismos!
Gör de nåt med hjärnan samtidigt, så att man blir sugen på just potatismos av alla saker?!

Tänkte bara sa...

Gôtt mooos! som vi säger i Göteborg =)

Milla sa...

Haha! Stackars dig som blir så glad för så lite. Två potatisar... Själv har jag tryckt i mig en trerätters så jag är också mätt. ;)

Emma sa...

Önskar jag fick gott potatis mos oxå är fast med fett skolmat i usa allt är friterat eller pizza.
ska gå och käka nu se vad de har hittat på.

Eva sa...

Potatis är underskattad mat.
Helt klart.
*nickar*

Scrapangel sa...

Hehe, välkommen to the land of GBP! Du kommer ofta bli förvånad över det ena och det andra.

Efter två år lurar mitt öga mig än, att överdimensionera portionerna är ett litet aber. Undrar hur mycket mat jag slängt i onödan?!

Men det är billigt i drift :-)

Lycka till och njut av livets lilla enkla som en mosad potatis. Snart kanske du vågar festa loss på en kant knäckebröd...

Kram Pia

Gabriella sa...

Because your're worth it! Bra kämpat.

Kram!

Monica R sa...

vilken festmåltid;-)
billigt och bra, verkligen..

hoppas lyckokänslan med potatis håller i sej..

kram Monica R

Ebba G sa...

Efter att ha läst och fattat att det antagligen finns folk runtomkring som har gått igenom den där sortens operation har jag lagt fram ett förslag till min goa chef i köket. Så nu ska vi ha gastric dinner.... på menyn.
Dvs pyttepytteportioner av de absolut godaste och mest näringsrika ingredienserna i våra gourmetmenyer!!! Till bra pris.
Inte dumt vad! Till en början bara i cateringen, men sen kanske i restaurangen också.
Bra vad?!

Annette sa...

Ebba G; heja!
Scrapangel; när man fick börja äta knäckebröd - fanns det något bättre? Yoghurt har jag förätit mig på, men knäckebröd - mmmm. Något att se fram mot, Mona!

Jos sa...

visst är det fint att lära sig att uppskatta det lilla, moahaha. har samma problem; efter cellgifter & transplantation har jag mage som en spädis. men bakad potatis har fått en renässans, testa det nästa gång. brings you back to the 80s in no time.

Monica R sa...

vilken festmåltid;-)
billigt och bra, verkligen..

hoppas lyckokänslan med potatis håller i sej..

kram Monica R

MonasUniversum sa...

Tanja: Och herregud så jag har tänkt på dig! Var hos Malin i fredags och vi bestämde att vi måste äta lunch nån fredag, och att vi måste kolla med dig först.

Oslo: Kan du haja.

Ting: Alltså, jag skulle kunna avvara en hel del för att få äta potatis.

Monika: Jag tror så här, är man en potatisälskare (och äggälskare) som jag är, så är det nog lätt att det blir så att det är just det man vill ha. Plus att man kan göra så mycket med potatis. Nu har ju jag tjuvstartat, skulle egentligen ha börjat i morgon..Och du, jag fick ett hett tips som jag gärna vidarebefordrar: säg till att hon köper Kockens Mos- och Pommeskrydda. Hur gott som helst!

Tänkte Bara: Det var bara förnamnet för vad det var!

Milla: wait and see, snart kan jag också äta tre-rätters. Dock i miniformat.

Emma: Jag vet, har kompisar som bor i USA som säger samma sak. Du får komma hem en sväng och äta upp dig!

Eva: Håller med. Verkligen.

Scrapangel: Har också hört det. Men du, jag har redan börjat med knäcke. Med leverpastej. Herregud i himlen så gott det är!

Gabriella: Tack vännen!

Monica R: Tack, och ja, det hoppas jag med!

Ebba G: vet du, det där ÄR verkligen ett problem har jag hört. Man äter inte ens en barnportion storleksmässigt, när man har genomgått en sån har operation, så det känns ju lagom kul att betala fullt pris. Synd att du inte bor närmare stan!

Annette: Som sagt, jag måste ha läst fel, trodde jag fick börja med puré och knäckebröd samtidigt!

Jos: Det ligger en bakad potatis i köket och väntar...

Annette sa...

När min puréperiod började, fick jag börja med knäcke - ett himmelrike att få tugga efter sex veckor på flyt! Men forskningen går ju framåt - även på bara två år.
Och för att ha något att se fram mot, så verkar det inte så omöjligt att få en renovering betald av landstinget efteråt - i alla fall för närvarande (det lät nämligen annorlunda vid op.tillfället).

X sa...

Åh, har du fått börja med smakisar! Grattis :-)

Karra sa...

min resa ska påbörjas den 12mars då ska jag till dietisten och få all info om maten innan och efter operation. ska bli spännande